Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
A mozgássérülteken spórol a Fidesz

A mozgássérülteken spórol a Fidesz

// írta: Média Panda - kategóriák: politika, fidesz, parlament, szégyen

fidesz1.jpgfidesz2.jpgorbán_mozgás_pető.jpg

Bajban van a Pető Intézet adták hírül nem is olyan régen több helyen is. Ha nem jutnak pénzhez, akkor hosszabb távon könnyen bezárásra kerülhet a sor. Pedig ez aztán nem olyan "ágazat", ahol versengenének egymással az intézmények. A Pető intézet pedig a mozgássérültek minden korosztálya előtt nyitva tartja kapuit, igazi emberséges kezdeményezés. Amit a Fidesz most páros lábbal rúgott arcba.

Már régebb óta küzdött az Intézet anyagi gondokkal, munkaügyi perek kapcsán kikopott alóluk a vésztartalék, ráadásul kevesebb pénzt is kapnak az államtól, mint ami az óraszámuk alapján indokolt lenne. Azt hinné az ember, hogy az országban, ahol gombamód szaporodnak a stadionok, ott van pénz a mozgássérültekre is. Hogy ahol már a második rezsicsökkentést fogja nyélbe ütni Orbán Viktor - miközben számos más területen emelik az adókat - ott lesz pénz a mozgássérültekre is, nyilván. Hogy ahol rá kell emelni a friss tranzakciós adóra, mert túl jól spórolt a nép, amire nem számítottak, ott lesz pénz a mozgássérültekre.

Ehhez képest mi történt? Az egész Fideszben összesen három embernek volt gerince. Három. Ez sajnos a fenti statisztika szerint egy százalék, volt továbbá szintén három távolmaradó, de nem is ez a fontos. A fontos az, hogy a Fideszből 218 ember, valamint - és ez tényleg érthetetlen - a Kereszténydemokrata Néppárt 94%-a, 33 ember úgy érezte, hogy a mozgássérülteknek nem jár pénz. Mit ne mondjak, Mária országában ez nem túl keresztényi cselekedet tőlük. Vagy hát ki tudja? Segíts magadon, az Isten is megsegít, ugye.

Őszintén? Az embernek azért keserű a szájíze ilyenkor. Mert persze, lehet azzal dobálózni, hogy az állam nem húzhat ki minden bajba jutott iskolát, bajba jutott intézményt, de könyörgöm, hogy tudott tegnap aludni az, aki erre a szavazásra betolta a nemet? Valószínűleg érdekelne az is, hogy ki volt az a három ember a Fideszben, aki a pártparancsot megtagadva szavazott. Nekik szeretném megrázni a kezüket, hogy emberek voltak egy embertelen helyzetben. Tudták, hogy nem lesz meg velük se az indítvány, de volt bennük annyi emberi tartás, annyi gerinc, hogy dacoltak a kiadott paranccsal. Volt bennük annyi emberség, mondjuk ki.

Mert azt remélem azt senki nem gondolja komolyan, hogy ez a szavazás, mint bármelyik szavazás nem volt előre lebeszélve a FIDESZ - KDNP vonalon előre. Nem. Ezt valaki, valakik fent eldöntötték, és megmondták, hogy srácok, ezt nem fogjátok megszavazni. Mert nincs rá pénz. Mert kell a zsé stadionra. Mert a kisebbik Orbán lány Londonban fog esküdni, és fel kell húzzunk odáig egy autópályát. Mert Orbán Viktor zsebébe kell a ballaszt, mikor alámerül megvívni a rezsidémonnal. Mert oldják meg a mozgássérültek, ahogy tudják, van a Fidesznek elég baja nélkülük is.

FRISSÍTÉS

A Fidesz közzétett egy közleményt a honlapján, amiben minden a baloldal hibája. Nem viccelek, éppen hogy nincs benne egy rövidelmúltnyolcévezés. Tessék elolvasni és értelmezni, különösen tetszik a szerény, cseppet sem hatásvadász cím: A Fidesz nem hagyja sorsára a Pető Intézetet. Meg hogy a Gyurcsány-Bajnai kormánnyal ellentétben.

És bár konkrét összegű támogatás itt nem szerepel (csak az, hogy mennyit kaptak eddig, meg némi Bajnai-Gyurcsány fikázás), a kommentek között jelezték, hogy állítólag megkapja a szükséges támogatást az intézet. Én várom a fejleményeket, és remélem tényleg hozzájut az intézet a szükséges forrásokhoz. Ez pont nem olyan terület, amin spórolni kéne.

komment
süti beállítások módosítása