Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Gyilkos bohóc lőtte agyon a mexikói Tijuana kartell egykori vezérét

Gyilkos bohóc lőtte agyon a mexikói Tijuana kartell egykori vezérét

// írta: Média Panda - kategóriák: külföld, drog, bűnözés, bizarr, miapicsa

gyilkos_bohoc_01.jpg

Nem, nem egy Tarantino film félkész forgatókönyvből loptam a címet, az élet egész egyszerűen keményebb produktumot csapott le az asztalra, mint amit fél liter combosabb tequila után képes lenne magából kiizadni egy trash filmeken szocializálódott amcsi filmrendező. A szappanoperába illő nevű Francisco Rafael Arellano Felixet, Mexikó leghírhedtebb drogkereskedő szervezetének, a Tijuana kartellnek a volt főnökét ugyanis egy piros bohócorrot és parókát viselő fegyveres lőtte agyon pénteken egy házibulin.

A hatvanhárom éves ex-drogbárót egy családi összejövetel kellős közepén érte a nem meglepő módon halálos fejlövés, a helyszín pedig a bérelt tengerparti házuk volt. A helyi rendőrség annyit közölt, hogy a merénylő két találatot vitt be az áldozatnak, egy lövés a mellkasán, egy pedig a fején érte Francisco Rafael Arellano Felixet - muszáj még egyszer leírnom a teljes nevét -, ezután a bohóc pedig elmenekült.

Állítólag a tettesnek volt két bűntársa, de hivatalos forrásból ezt még nem erősítették meg. Sőt, egyelőre a merénylet hátterében álló indíték is ismeretlen. Kapaszkodjatok meg, a mexikói hatóságok nem zárták ki a szervezett bűnözéssel kapcsolatos indítékokat sem az eset kapcsán. Csak bele ne szakadjanak a nagy nyomozásba!

gyilkos_bohoc_02.jpg

Arellano Felix 1990-ben irányította a kartellt, majd 1993-ban a mexikói hatóságok lecsukták Juan Jesus Posadas Ocampo bíboros meggyilkolásának vádjával, plusz erre ráemeltek még egy-két illegális fegyvertartási vádpontot, bónusznak az amerikai hatóságok 2006-ban elmeszelték egy 1980-ban történt kábítószer eladás kapcsán, ahol egy beépített rendőrnek sikerült kokaint eladnia.

Összesen 15 évet volt börtönben. 2006-ban kiadták az Államoknak, majd miután feltételesen szabadlábra helyezték, 2008-ban visszatért Mexikóba. Még azelőtt lecsukták, hogy a Tijuana kartell igazán nagy befolyásra tett volna szert a térségben, így a kartell igazi drognagyhatalommá válásában már nem játszott szerepet. A rendőrség nem is körözte semmilyen ügyben a békés drogbárót, mikor meggyilkolták.

A Tijuana kartell mexikó legkeményebb és legbefolyásosabb drogbandái közé tartozott, míg a vezetőinek bebörtönzése és halála kritikusan meg nem gyengítette őket. Felix négy öccséből három sitten van az Egyesült Államokban, a negyediket, Ramont 2002-ben lelőtték egy a rendőrséggel folytatott tűzharc során.

4 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Állam-vizsga 2013.10.22. 08:55:49

A hitman blood money-ban van egy ilyen pálya ahol a tanúvédelem alatt álló személyt ki lehet nyírni egy bohócnak öltözve.

www.youtube.com/watch?v=XrJ1mW41jPY

vladimir964 2013.10.22. 09:03:57

Ez a szép ebben a szakmában: szinte biztos a hősi halál, és mindig van utánpótlás!

Média Panda 2013.10.22. 10:12:37

@Állam-vizsga: sejthettem volna, hogy ez is az erőszakos videójátékok hibája! :) Hibátlan találat.

Sexual Harassment Panda 2013.10.22. 12:37:03

Nem kár érte.
Gondolom ő is ugyanilyen hidegvérrel nyírt ki embereket.
Így járt.
süti beállítások módosítása