Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Az öt legerőszakosabb tévésorozat
r:tv r:sorozat r:+18

Az öt legerőszakosabb tévésorozat

A tv világában nem újdonság a fizikai erőszak, és nem is lepődünk meg igazán, ha alkalmazzák az írók. De még így is vannak durva meglepetések.

// írta: Média Panda - kategóriák: tv, sorozat, +18

bnshee.jpg

Az erőszak nem csodaszer, nem lesz automatikusan jó egy sorozat attól, hogy teli van vérrel (Ture Blood), vagy éppen a szex köré építik az egészet (The Client List). Majd egyszer lehet, hogy lesz a legtöbbet szexelő sorozatokról is lista - bár nem tudom, van-e értelme, hisz egész nagy lenne az átfedés. Jelen gyűjtés ötösfogatában két közös tényező van, jobban mondva három: sorozatok, amik még futnak a tévében, akkora mennyiségű képernyőre vitt erőszakkal, hogy a fal adja a másikat.

banshee1x03-screencaps13_zps26442481.jpg

Banshee, Cinemax

A Banshee jelenleg a második évadát zárta nemrég, és már készül a harmadikra, mert óriási siker. A recept nem bonyolult, kell hozzá egy tökös főhős, aki minden létező jól kinéző nőneművel szexel, a csávókkal meg verekedésbe keveredik. Ennél azért szebb alapsztorit raktak neki össze, de ez minden részben visszatérő elem.

banshee-1x034.jpg

A sorozat egyébként nagyon, nagyon nem viccel az erőszakkal. A sztori alapján egy sittről frissen szabadult maffiózó keveredik bele egy kisváros életébe, azonban ezúttal a rendfenntartói oldalon. Viszont a felmerülő problémákat inkább a sittes "erősebb kutya baszik" módszerrel oldja meg. Se a vérrel, se a törött végtagokkal, lőtt sebekkel, hullákkal nem bánik szűk marokkal a sorozat.

sandi00001.jpg

Nem csak a főszereplő (Lucas Hood seriff) szalad bele arccal az ökölbe szorított kezekbe, azonban az embernek néha olyan érzése van, hogy az írók kifejezetten utálják a karakterét, ugyanis tényleg nincs olyan rész, ahol ne vernék péppé az fejét - ami a következő epizódra persze mágikusan meggyógyul, kaphatott akár akkora verést a múlt héten, hogy az egyik szeme csak egy lila hús-szilva volt.

banshee-antony-starr-lucas-hood-101-283.jpg

Miért élvezetes?

A Banshee kifejezetten agyatlan szórakozás, annak viszont tökéletes. Ügyesen felépített karakterek, a városban burjánzó maffia egymásnak feszülő, bonyolult kirakósa, az állandó árulások és a remekül, pont jókor bedobott fordulatok eszméletlen élvezetes ívet adnak a sorozatnak. Aki nem írtózik zsigerből az akciófilmektől és a vértől, az feltétlen adjon egy esélyt a pilotnak. És nem mellesleg, ez tényleg az a sorozat, ami orrvérzésig van pakolva jobbnál-jobb nőkkel, akik gyakran kerülnek textilmentes jelenetekbe, mindenki őszinte örömére.

 

1303597988_daenerys.jpg

Game of Thrones, HBO

Az itthon Trónok Harca néven ismert, a Jég és Tűz Dala c. könyvsorozatra épülő szériát nagyon kevés embernek kell bemutatni. Most indult a negyedik évad, ahol a karakterek George R. R. Martin író válogatott kínzásain és mészárszékein hullanak el. Itt kevesebb szex van, viszont meglepő módon több meztelenkedés, és a fantasy világnak hála sokkal, sokkal többen esnek áldozatul kardoknak, fejszéknek, nyilaknak és mindenféle vérpatakot okozó fegyvereknek.

 

317489-game-of-thrones.jpg

A sorozat eddig egészen szigorúan követte a könyvek világát, most azonban a szóbeszédek szerint jobban el mernek majd térni az írott őstől - kérdés, hogy ez a levéláradatoknak köszönhető-e, amiket egy-egy karakter halála okozott.

Ugyanis a könyvekben, és a sorozatban sincs jelen a máshol megszokott "biztos nem hal meg, mert főszereplő" jellegű dolog. Simán előfordul, hogy egy-egy jelenet fordulatot vesz, és adhoc jelleggel lefejeznek valakit, lecsapják a kezét, forró fémet öntenek az arcába, levágják a pöcsét, vagy agyonnyilaznak egy teljes szereplőgárdát, csak azért, mert az író, írók megtehetik. Így volt a könyvben, csá.

2wfk411.gif

A Trónok Harca is említve volt a fentebb linkelt sorozatok legjobb női posztban, és nem is véletlenül: eszméletlen jól kinéző gárdát pakoltak össze női fronton, és itt is igaz az, hogy bárkiről lekerülhet a textil, ha éppen a könyv azt kívánja meg, akkor egyszál muffban sétál, miközben egy kicsit le van öntve hamuval, oszt csókolom.

thronesspoiler2.jpg

Miért élvezetes?

Szövevényes történet, remek fordulatok, remek párbeszédek, és egy kiválóan felépített fantasy világ, szintén remek színészekkel. Ennél többet fantasy sorozattól szerintem felesleges is várni. A legjobb fantasy sorozat az elmúlt 5-10 évben, és nem csak azért, mert alig volt ilyen.

 

vikingsjpg-caf23cf3f5363157.jpg

Vikings, History Channel

A Vikings nagyon érdekes sorozat, a History Channel tudomásom szerint a harmadik évadot is berendelte már belőle. Itthon pedig a Viasat3 tűzte műsorra. Az alap az lenne, hogy minél élethűbben, korhűbban ábrázolják a vikingek életét, de ugyanakkor mégissikerül egy konkrét szereplőre rávetíteni az egészet. Ez a konkrét szereplő Ragnar Lothbrok, az első viking, aki nyugatra hajózva eljut Angliába.

215196-vikings-flokis-viking-bloodlust-wallpaper.jpg

Aki csak minimálisan is tisztában van a vikingekkel, azt gondolom nem lepi meg, hogy nem voltak éppen egy csendes, békés nép, és hogy a sorozat sem csinált belőlük ártatlan bárányokat. Ábrázolás mentén is halál nyugodtan dobálóznak vérrel, meg erőszakkal, a szúrófegyverek, és a vikingek fejsze jellegű cucca pedig elég szép károkat tud okozni.

vikings_ragnar_lodbrok_by_palo90-d5y15so.png

Nagy pirospontja a sorozatnak a viking kultúra bemutatása. Hihetetlen, hogy nyugati szemmel nézve néha mennyire megdöbbentő dolgokat műveltek régen az északi népek, mennyire sokkal, sokkal erősebben hittek az isteneikben, vagy a szörnyeikben. Hogy mekkora jelentőséget tulajdonítottak a természeti eseményeknek, amikre nyilván úgy tekintettek, hogy valamelyik isten beavatkozása volt épp.

vikings-history-channel.jpg

Miért élvezetes?

Sikerült a nyugati fejjel érdekesnek, de értelmezhetetlennek gondolt viking kultúrát olyan szinten élvezetesen, fogyaszthatóan, és lebilincselően tálalni, hogy az ezt kísérő pörgős, akcióban dús történet és a kiváló szereplők, színészek már-már csak másodlagos fontosságúak. Az első hat részig mindenkinek tudom ajánlani, akinek még ott se rabolták el a szakállas kalandozók a szívét, annak nem is fogják.

Hannibal.jpg

Hannibal, NBC

A sorozat a második évadját tapossa, és a tavalyi év legnagyobb meglepetése volt. Mert ugyan, mit lehetne élvezni egy sorozatban, aminek tökéletesen tudod a végét? Még aki nem látta a Bárányok Hallgatnak című filmet, szerintem az is tisztában kell legyen Hannibal Lecter karakterével. Anno nem túl nagy reményekel ültem le a sorozat elé, hogy aztán az első tíz perc után tudjam, ez nekem kell.

safe_image.jpeg

A Hannibal sem bánik szűkmarkúan az erőszakkal, azonban sokkal, sokkal kifinomultabb, művészibb, mint a fenti sorozatok bármelyike. Itt sokszor nem pusztán megölnek valakit, hanem szépen akarnak megölni embereket, hogy utána a holttestet mindenféle bizarrabbnál bizarrabb kompozíciókba kényszerítsék, vagy éppen valaki egyen belőle. Meglepő, hogy kerülhetett ez a sorozat network tévére, az erőszakkal és szexeléssel sokkal szabadabban bánó kábelcsatornák helyett.

A Hannibal különösen ott tud csúnya lenni, mikor az egyik főszereplő, Will Graham utólag visszafejti, hogy pontosan hogy is halt meg mondjuk a nő, akit felhúztak egy szarvasagancsra a mező közepén. Ez ilyenkor úgy néz ki, hogy becsukja a szemét, kizárja a külvilágot, és elképzeli az egész gyilkosságot az elejétől, mintha ő tette volna. A Hannibalban nem a halál a legrosszabb, ami történik az áldozatokkal, hanem jellemző módon az utána következő rész, amikor embertelenül beteg "műalkotásokba", szobrokba alakítja őket a gyilkos.

04HANNIBAL-superJumbo.jpg

Miért élvezetes?

A világ legjobb kérdése. Egyrészről a két főszereplő játéka olyan szinten zseniális, hogy az ember legszívesebben mindenféle aranyozott szobrokat hajigálna bele a tévébe, mikor meglátja őket. Másrészről nagyon szépen felépített párbeszédek vannak, és általában az egész sorozaton ül valami nehéz, súlyos feszültség, hogy bármikor történhet valami mocskos csúnya dolog, és olyankor az egész belobban. Az eddig meglapuló zene valami eszméletlen örvénylő csodába fajul át, arra is csak pirospontot lehet adni, a képi világ is annyira tökéletes, annyira mesteri, hogy audiovizuális szempontból szarrá vagyunk kényeztetve.

Az egész sorozat olyan, mintha mindenkit csak akkor engednének haza, amikor már a fő-fő-fő-főnök azt nem mondja, hogy igen, ennél jobban nem lehet csinálni. És ha ezért három hétig kell felvenni az egyik jelenetet egymás után, mire tökéletes lesz, akkor három hétig vesszük fel. Tényleg hibátlan.

 

Walking_Dead_Season_4_Daryl_Dixon_Crossbow_Wallpaper.jpg

The Walking Dead, AMC

Őszinte leszek, a Walking Deadre annyira nem szeretnék sok karaktert pazarolni, mert a vége felé rohamosan zuhant a minősége a sorozatnak. Pedig egész jól indult: egy sikeres képregény alapján készülő sorozat, kábelcsatornán, egy csapat túlélőt követünk a zombiapokalipszis kitörése után. Hol lehet ezt elrontani?

the-walking-dead.jpg

Ott, hogy egy idő után a zombik statiszta szerepbe keveredtek véres gyilkosok és állandó veszély helyett. És a fő szerepet az egymás ellen áskálódás, meg a lelkizés váltotta fel, ami mondjuk abszolút nem állt jól a sorozatnak, de legalább a karakterek néha akkora ólajtó hülyeségeket is csináltak, hogy rossz volt nézni. De tényleg.

Vér és mészárlás terén jól áll a sorozat, a zombik, mint sétáló hullák ugye eleve garantálják az erőszakfaktort, ömlik is a fekete vér, meg fröcsögnek az agyak, rendesen. A Walking Dead világa kegyetlen, a túlélésért meg kell küzdeni, és könnyen előfordulhat, hogy egy szerencsétlenebb zombi támadás után lőheted le anyádat, testvéredet, vagy a tulajdon lányodat, esetleg a haverod tőből lecsapja valamelyik végtagod, hátha még meg tud menteni a fertőzés elől.

2013-05-23-the_walking_dead_1384353490.jpg

Miért érdemes nézni?

Hát, elsősorban azért, mert zombik. Gyenge érv, de azért nem igazán vagyunk elhalmozva zombis sorozatokkal, szóval aki szereti filmben a műfajt, az nagyon ne legyen finnyás, most itt is találkozhat kedvenc élőhalottjaival. És végső soron, ha az ember valahogy megkedveli a karaktereket, és nem ábrándul ki belőlük, mint én, akkor ez egy egészen szerethető sorozat.

Futottak még

Említés szintjén felhoznám a True Bloodot, hogy aztán menten ki is dobjam a frászba. Igen, ott is van bőven vér, meg szex, meg az erőszak minden elképzelhető formája, csak éppen ott a mitológia kicsit megöli az egészet. Baromi hülyén hangzik, de a Walking Dead a zombikkal egy sokkal reálisabb, realistább világ - ott vannak zombik, de amúgy minden más a régi: meglőnek, meghalsz, megharap egy zombi, meghalsz.

A True Blood világa viszont lehetőséget teremt arra, hogy a véres púppá vert karakterek, vagy a meglőtt karakterek pár deci vámpírvért leküldve hipp-hopp megmeneküljenek, meggyógyuljanak. Ugyanez a problémám az American Horror Story aktuális etapjával, ami a boszorkányokkal foglalkozott (itt most spoileres leszek, ha még nem láttad, de tervezed, NE OLVASSD TOVÁBB ezt a bekezdést) hogy ja, tök sokszor nyírtak ki akár egészen fontosnak tűnő szereplőket is, hogy aztán mocskos idegesítő módon kitáncoljanak a dologból, hogy hoppá, mégse.

Végszó helyett

Szerintem ez a legcsúnyább ötös most a tévében, de persze a) lehet, hogy nem nézek valamit, amit kéne. b) Szerinted meg nem. Kommentben nyugodtan jöhet a vélemény, mint mindig, akinek pedig megteszett valamelyik sorozat a fenti ajánlások alapján, az hajrá, essen neki, szinte bármelyikre azt mondom, hogy tisztességes szórakozás azért. Még a kissé csalódást okozó zombis csoda is.

Szolgálati közlemény

Azt gondolom a rendszeres látogatók kiszúrták, hogy a nemzeti ünnepünkön megint dizájnt sikerült váltani, de ehhez hozzátartozik még két dolog:

Lett egy fácse csoportja a blognak, lájkoljátok, szeressétek, vagy ne, rátok van bízva.

- Nagy sóhajjal, de különvettem a jónő kontentet, amit ezentúl majd a Majdnem Meztelen keretein belül találtok meg. Annak nem lesz külön facebookja, hanem a Pandáéba megy az is. Furcsa volt egy blogra rakni Kate Upton súlytalanságban pattogó melleit a Lezuhant repülők utolsó üzeneteivel, meg a politikai kifakadásaimmal, szóval a csajoknak menni kellett, külön blogra. Ez van.

17 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zoli_t5H 2014.04.11. 16:02:15

Igaz nem épp most megy, de hogy maradhatott ki (akárcsak említés szintjén) a Spartacus?

Média Panda 2014.04.11. 16:10:47

@Zoli_t5H: mert azt kaszálták, amennyire én tudom a harmadik évad volt az utolsó. Csak olyanok kerültek a gyűjtésbe, amik most futnak.

paráznabillegető 2014.04.11. 16:15:10

a spartacus karcsú. ha már ókor, akkor a róma, na az faja volt.
kimaradt viszont a boardwalk empire, hoppá. oszt az még fut is.

Zoli_t5H 2014.04.11. 16:24:31

@Média Panda: Nem elkaszálták, hanem tavaly befejezôdött (nem éppen "happy end"-del, de gondolom ismered Spartacus történetét).
Egyébként nem 3 évad volt, hanem 4, ugyanis volt egy elôzmény sorozat is alap-sorozat elsô és második évada között, aminek ha jól tudom az volt a szomorú "apropója", hogy az elsô évad forgatásának végén kiderült, hogy a fôszereplônek nyirokrákja van, így halasztották a második évadot, hátha felépül, így közben leforgatták az elôzményt. Sajna a srácnak nem sikerült a rákkal való küzdelem, így az alap-sorozat második és harmadik (befejezô) évadjában már új fôszereplô játszotta a rabszolgavezért.
Nagyon sok sorozatot láttam/nézek, de mindenesetre ennél véresebb és szexuálisan "explicitebb" sorozatot nemigen láttam még.

Zoli_t5H 2014.04.11. 16:27:30

@paráznabillegető: A Boardwalk-ban van pár direkt torok-elnyiszálás, meg stukkerrel arcbalövés, de messzire nem folyik benne annyi vér, mint az eddig említettekben. (Persze ettôl mit sem veszít az értékébôl). Bár kérdés, hogy mi az erôszak mércéje, mert lehet úgy is erôszakosnak lenni, hogy egy csepp vér se hullik. :-)

Aha, persze 2014.04.11. 16:31:24

A Boardwalk Empire nem volt annyira véres, szerintem, bár az egyik kedvenc sorozatom.
Én részemről a Dextert hiányoltam. Bár azért az sem a vérre helyezte a hangsúlyt, de azért mégis csak egy sorozatgyilkos a főszereplő, aki minden részben öl.

Magnat 2014.04.11. 18:02:58

Shield, bár az sem megy már...Nekem a Róma díszletei annyira színpadszagúak voltak, h képtelen voltam magam beleélni a sorozatba, az 5. résznél abbahagytam...így az erőszakossága is komolytalannak tűnik.

Magnat 2014.04.11. 18:18:02

@Zoli_t5H: pont ezt akartam mondani én is, h kevesebb vétel is lehet egy film erőszakos, sőt.

TrollSlayer 2014.04.11. 22:06:43

Banshee-t magam részéről kicserélném a Sons of Anarchy-ra. Így kapok egy ócska, nézhetetlen sorozat helyet egy minőségi drámát, sokszor sokkoló, nagyon erőszakos (de nem öncélú) jelenetekkel, melyek felmossák a padlót a nézővel. Külön kiemelném Sutter börtön-jeleneteit!

freekz 2014.04.12. 01:02:06

Egyetértek! A Sons nélkül ez a lista nem teljes!

bknn 2014.04.12. 01:05:58

@paráznabillegető: Erőszakban biztosan nem volt karcsú a Spartacus. Majdnem annyi belezés és trancsír volt benne, mint egy Fűrész filmben.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.04.12. 08:09:16

@TrollSlayer: @freekz: A Sons annyira nem erőszakos, van, hogy 2-3 részenként nulla erőszak van benne, illetve 1-2 lövöldözés max. A banshee-ben meg véres bunyók vannak minden részben gyakorlatilag.

rejtett kamera · http://rejtett-kamera.eu 2014.04.21. 17:31:39

Szerintem a Vikingek korát nem nagyon lehetne máshogy bemutatni. A Walking Dead szintén egy olyan korról szól bár már kicsit unalmas az a sok koponyalékelés. A Trónok harca szerintem jobb lenne kevésbé erőszakosan. A másik kettőt nem ismerem.

Kismarcika 2014.07.09. 14:52:16

Gondolom, nem fogod szerkeszteni a cikket, lehet hogy olvasni se ezt a kommentet, de meglepö, hogy a Following még a futottak még részből is kimaradt, hiszen nem kevés erőszak van benne, izgalmas is és az edigi 2 évad után berendelték már a harmadikat is.
Itt lenne a helye.

Média Panda 2014.07.11. 09:55:02

@Kismarcika: az első évadot néztem, és tetszett is, de aztán a második nyitányánál lemorzsolódtam. Valóban ott is volt bőven erőszak, de speciel anno, mikor a posztot írtam, pont nem jutott a jelek szerint egyáltalán eszembe (most meg három hónappal később már nem nyúlok bele), de lehet majd valami következő írásba bekerül :)

Kismarcika 2014.07.11. 12:44:10

@Média Panda: Pedig, ha az első évad tetszett, akkor harcolj kicsit a fintorgással ;) ,hogy mit adhat a második évad, mert én is nehezen hittem, hogy lesz olyan jó, mint az első...és lett olyan!!! Kicsit jobb is, hogy a második felirattal van csak, mert nekem sokat javított hogy nem "Family guy- Peter" hangján szólalt meg Caroll... ;) Fuss neki nyugodtan a S2-nek !!!

Holtsav 2015.02.01. 18:19:12

Kiegészítés (nem mind futó, valamelyik pedig a cikk óta futott le):

Oz
Sons of Anarchy
Dexter
24 (Ha nem csak a szó szerinti vér folyást értjük erőszak alatt)
süti beállítások módosítása