Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Kulka János nyílt levélben fordul Orbán Viktorhoz a "buzilobbit" emlegető Kerényi ellen

Kulka János nyílt levélben fordul Orbán Viktorhoz a "buzilobbit" emlegető Kerényi ellen

// írta: Média Panda - kategóriák: politika, fidesz, botrány, hazai

386051_8d296b377f07be1ff6e3595dff39dfc9_o.jpg

Kerényi Imre miniszterelnöki megbízott a múlt héten elég durva, sőt, megdöbbentő állításokat fogalmazott meg a színészek, dramaturgok és a színház világára vonatkozóan: egészen lefitymálóan, sőt sértően beszélt sokukról, a ledurvább azonban talán mégis az volt, hogy szerinte a szakmát meg kell tisztítani az azt átszövő "buzilobbi" káros befolyásától:

"Ez egy nagyon nagy harc. Ez a buzilobbi tulajdonképpen. Ez az egész nemzetközi opera- és filmvilágot átszövi. Fel kell ismerni a helyzetet, fel kell venni a harcot. Ez ellen előadások sorát kell létrehozni, de főleg iskolákat."

Kulka János, a Katona József Színház társulatának tagja, elismert magyar színész- aki mellesleg nyilvánosan is vállalja melegségét - nyílt levélben fordult Orbán Viktorhoz, nem rejtve véka alá véleményét, és egyenesen azt kéri tőle, hogy határolódjon el Kerényi kirekesztő, homofób véleményétől. A tovább mögé beteszem a teljes levelet is, változtatás nélkül.

"SZERETNÉM HINNI, HOGY TÉVEDEK" - KULKA JÁNOS NYÍLT LEVELE ORBÁN VIKTORHOZ

 

Orbán Viktor Miniszterelnök Úr részére


"Tisztelt Miniszterelnök Úr!

Kerényi Imre egykori rendező, az Ön személyes megbízottja a napokban a Keresztény Színházi Fesztiválon egyebek mellett a következőket mondta: „Fel kell venni ezzel az erővel a harcot. Ez nagyon nagy harc, ez a buzilobbi tulajdonképpen. Az egész opera, operát, a nemzetközi operavilágot, filmvilágot, mindent át- meg átszövi. Fel kell ismerni a helyzetet, fel kell venni a harcot ez ellen."

Az Ön közvetlen munkatársa nem először buzizik nyilvánosan. És nem először teszi ezt nyilvánosan, következmények nélkül. Homofób, a gyűlöletbeszéd határát súroló kijelentései miatt Ön mindeddig nem mentette fel tisztségéből, de még csak el sem marasztalta.

A tudatos nemzeti közjogi gondolkodás megalapozásával és ehhez kapcsolódva a magyar kulturális értékek megőrzésével és fejlesztésével összefüggő feladatok ellátásáért felelős miniszterelnöki megbízott közszereplő, szavai a közbeszédet tematizálják. Mik azok a magyar kulturális értékek, amelyek megőrzésére és fejlesztésére hivatott? Alig hiszem, hogy a homofóbia köztük lenne. Az a tény, hogy Ön mint a megbízott úr közvetlen felettese, eltűri ezt a hangnemet, két dologra enged következtetni: Kerényi Imre megnyilvánulásai az Ön tetszésével is találkoznak, sőt, azt sem bánja, ha ez a beszédmód a „tudatos nemzeti közjogi gondolkodás és ehhez kapcsolódva a magyar kulturális értékek" részévé válik.

Szeretném hinni, hogy tévedek.

kulka_janos.jpg

Magyar állampolgárként arra kérem Önt, határolódjon el nyilvánosan Kerényi Imrétől, mutassa meg, hogy 2014 Magyarországán, Európa közepén nincs helye annak, hogy közszereplők harcot hirdessenek, uszítsanak a társadalom bármely része ellen.

Ön néhány napja egy interjúban úgy fogalmazott: „Aki nem vállalja a vitát és nem áll ki magáért, az balek, az lúzer."

Sem balek, sem lúzer nem vagyok. Várom válaszát alábbi kérdéseimre: meddig mehet el az Ön személyes megbízottja mások nyílt megbélyegzésében? Mennyiben ért egyet kijelentéseivel? Milyen lépéseket tervez annak érdekében, hogy Magyarországon a közbeszédet az Önt képviselő közszereplők ne csúfíthassák el, ne ejthesse azt túszul a gyűlöletbeszéd?

Budapest, 2014. május 26.

Válaszát várva üdvözli: Kulka János"

[a levél forrása]

Végszó gyanánt

Ez már az én személyes véleményem: Kerényi egy komolyan nehezen vehető bohóc, akire nem tudom, miért van szüksége a Fidesznek - de a jelek szerint szüksége van, mert a fiaskó után valóban semmiféle dorgálás se történt. "Imre kicsit buzizgatott egy interjúban, no, hát előfordul az ilyen. Fátylat rá!"

Legutóbb Magyar Krónika kapcsán röhögtette ki magát emberünk, de ez a mostani kör métereket ver az előzőre. Európában ilyet nem kéne, de tényleg. Igazából semmilyen országban se nagyon. Még ha ez a magánvéleményed, akkor se állhatsz neki te, az állam megbízottja egy interjúban olyanokat mondani, hogy buzilobbi, ami ellen harcolni kell. Ennél még a Jobbikosok is szelidebben csinálják, pedig ők egy időben gárdával mászkáltak fel, meg alá.

Kerényinek valahogy nem jött le, hogy ha ő interjút ad, akkor az állam véleményét, álláspontját képviseli. Mondjuk jó kérdés, hogy az most mi is lenne? De remélem majd jön Viktor, aki megmondja, mi az állam véleménye és álláspontja pontosan, mert addig hiába mond bárki bármit - ez most a rendszer, nem?

Addig pedig Kerényi úr remek interjús teljesítményéhez szeretnénk gratulálni ezzel a giffel:

5758870_c5f9322a937f9d34ecadcd00cb294295_m.gif

komment
süti beállítások módosítása