Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Semmiből jött pornádó csapott le Brooklynra

Semmiből jött pornádó csapott le Brooklynra

// írta: Média Panda - kategóriák: amerika, videó, bizarr, természet

Hatalmas, pusztító tornádó helyett csak ártalmatlan, bár valóban szokatlan porforgatag (porördög) borzolta a kedélyeket Brooklynban. A videót felvevő srác jól hallhatóan meg van döbbenve, és persze minden békésen lazulgató hipszter meresztette a szemét. Sokan azonban nem érték be ennyivel.

Igen, jól látjátok: néhány idiótának első dolga volt, hogy keresztülrohanjon a kavargó mini-por-tornádón, ami első ránézésre mondjuk tökre nem tűnik se jó ötletnek, se kellemes dolognak.

A porördög definíciója szerint olyan apró, körkörös alakban kavargó légáramlat, amit csak a felkapott por miatt vagyunk képesek egyáltalán látni.

Tiszta napsütéses időben alakul ki, amikor a napsugarak felmelegítik a levegőt közvetlenül a talaj felett, és ahogy a felmelegített levegő keveredik a felette levő hidegebb levegővel, akkor tud kialakulni a pornádó (én kérek elnézést), ha megfelelő a talaj, meg a többi légáramlati tényező. Szóval ja, elég ritka dolog.

homoktor.jpg

A keresztülrohanás igazából semmilyen különösebb veszélyt nem rejt magában, aki átrohant rajta, az is csak kicsit poros lett, és ennyi - az egyetlen komolyabb veszélye, hogy a szemünk, orrunk, fülünk fosásig megy porral. De aki kemény akar lenni, azt ilyen apróságok nem riaszthatják el, igaz?

6 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AZso.hu · http://www.azso.hu 2014.08.14. 09:46:33

Láttam már ilyet Budapesten is, a Gellérthegyről fotóztam a Lurdy-ház mögötti területen: www.flickr.com/photos/azso/5644583236/in/set-72157626430015779

Bár az nem volt ennyire markáns és elég hamar szét is oszlott...

gregaba 2014.08.14. 11:56:13

magyarázd el, hogy mitől "hipsterek" szerinted a videón levő arcok? attól, hogy OMG-znek, vagy attól, hogy kövérek?
amúgy teljesen ártalmatlan dolog belerohanni egy dust devilbe.

Média Panda 2014.08.14. 12:11:05

@gregorik: Passz, így olvastam mindenhol. A videó eleve ezen a néven fut: Dirt-bag Hipster Twister Stuns Brooklyn (egyébként meg Brooklyn hatalmas hiszpercentrum, gondolom ezért írták mindenhol)

phaszfej 2014.08.14. 14:22:26

fosásig? ez valami vicces duma akar lenni?

Syracuse 2014.08.16. 09:54:19

@gregorik: Ugye azt tudod, hogy az "omg" kb. annyit tesz, mint "Úristsen", "Jézusom", vagy "baszki" mert ugye azzal mindent ki lehet fejezni. Tudod, ők angolul beszélnek, azért használják az "Oh My God" kifejezést, de ennyi erővel mondhattak volna "Jesus Christ"-ot is, vagy "Holy Shit"-et.

Syracuse 2014.08.16. 09:54:47

@gregorik: Ugye azt tudod, hogy az "omg" kb. annyit tesz, mint "Úristsen", "Jézusom", vagy "baszki" mert ugye azzal mindent ki lehet fejezni. Tudod, ők angolul beszélnek, azért használják az "Oh My God" kifejezést, de ennyi erővel mondhattak volna "Jesus Christ"-ot is, vagy "Holy Shit"-et
süti beállítások módosítása