Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
12 híres színész, akiket teljesen kivágtak egy filmből

12 híres színész, akiket teljesen kivágtak egy filmből

// írta: Média Panda - kategóriák: híres, popkult, hoppá

131595305 (1).png

Amikor a stúdió nyomást gyakorol a rendezőre, néha egészen elképesztő mennyiségű anyagot kell kivágjanak a filmjeikből. Hol azért, mert túl hosszú a film a stúdiónak, hol azért, mert az adott mellékszál nem vezet sehova, mindenesetre számos híres színész esett már áldozatául az ipari vágásnak.

CHRIS COOPER - A Kör

107995971.png

A kultikus horror, a Kör egyik korai verziójában az Oscar-djas Chris Cooper egy gyerekgyilkost alakított, akit Naomi Watts karaktere éppen vallatott. A film végén újra feltűnt volna, mikor Watts már tudatában van a kazettát sújtó gyilkos átoknak, és eljuttat egy másolatot a gyilkosnak. Az előzetes vetítések alatt viszont a tesztközönség szerint Cooper felbukkanása zavaró volt - konkrétan többet akarták látni őt a filmben - a stúdió erre meglepő módon kiírta, és kivágták mindkét jelenetet.

ASHLEY JUDD - Született gyilkosok

5645656.png

A filmet Quentin Tarantino írta, Olvier Stone rendezte, és egy sorozatgyilkos párról szól. A tárgyalást övező jelenetekből azonban sokat kivágtak utólag, köztük Judd szálát is, aki egy Grace Mulberry nevű fiatal tanút alakított volna. A gyilkos páros ellen tanúskodott volna, akik lemészárolták a barátait egy ottalvós buli során. Woody Harrelson karaktere mindenféle kérdéseket tett volna fel neki a tárgyalóteremben, majd pedig szíven szúrta volna. Stone kivágta a jeleneteit, mert túl hosszú lett a film.

HARRISON FORD - E.T. 

Steven Spielberg az E.T.-ben is szerepet adott az Elveszett Frigyláda Fosztogatóiban már bizonyított Fordnak, ő lett volna az igazgató Elliott iskolájában. Elliott anyján kívül más felnőtt szereplő arcát nem is mutatták egészen a harmadik "felvonásig", ezért Fordot mindig hárulról filmezték. A szerepe szerint leszidta a fiatal főhőst, miután az kiszabadítja a boncolásra váró békákat. Végül időhiány miatt kivágták a jeleneteit.

PAUL RUDD - Koszorúslányok

Mikor Annie (Kristen Wiig) eldönti, hogy újra randizni kezd, eltölt egy estét Dave-vel, akit Paul Rudd alakít. A randi hamar balul sül el, amikor Paul karaktere taknyol egyet jégkorcsolya közben, és elkezd mogorván okoskodni. Wiig elárulta, hogy a tesztközönség szerint a színésznek nem állt jól a bunkó szerep, ezért végül, mikor rövidíteni kellett a filmen, ez volt az egyik első dolog, amit kivágtak.

UMA THURMAN - Vadállatok

131595305 (1)_1.png

Oliver Stone drogok körül forgó filmjében, a Vadállatokban Uma Thurman több jelenetben is szerepet kapott - volna. A főszereplő, "O" (Blake Lively) állandóan távol levő anyját játszotta volna. Amikor a stúdió jelezte Stone felé, hogy rövidebbre kéne venni a filmet, a rendező nem nagyon akarta kivágni Umát a filmből. Az ő háttértörténete, számos válása egészen más fényben tüntette volna fel O szokatlan életmódját.

HARVEY KEITEL és JENNIFER JASON LEIGH -Tágra zárt szemek

545545.png

Stanely Kubrick Tágra zárt szemek c. filmje az egyik legtovább (folyamatosan) forgatott film, a Guinness rekordok könyve szerint 400 napig forgattak egyhuzamban. Kubrick "rossz szokása" volt, hogy állandóan újra forgatott jeleneteket, amíg teljesen tökéletesek nem lettek - és ez két mellékszereplőnek is sok volt. Keitel pár jelenetet játszott volna Victor Zieglerként, de végül addig húzódott a forgatás, hogy már ütközött egy másik szerepével. Leigh valamivel jobban járt, mivel sikerült felvenni minden jelenetét, de Kubrick újra akarta venni őket, és akkor már máshol forgatott. Mindkét szerepet újra osztották.

TOBEY MAGUIRE - Pi élete

4384587348759_0.png

A világ legrosszabb Pókemberét hihetetlen indokkal hajtották ki a filmből: túl híres. Ang Lee legalábbis ezt az indoklást adta Tobey Maguire-nek, miután közölte vele, hogy még azt a kis szerepet, amit játszott, is kivágtak a filmből, végül egy hasonló szálat vittek át, de egy kevésbé ismert színésszel.

ANDY GARCIA - Veszélyes kölykök

464264895.png

Michelle Pfeiffer tanárának a filmben eredetileg lett volna egy férje, de végül kivágták a jeleneteit. Érdekes módon a kezdeti forgatókönyvben nem volt benne, a producerek felvették a kapcsolatot Garciával, hogy érdekelné-e a szerep. Azt válaszolta, hogy a filmnek nincs rá szüksége, de ő benne lenne. Felvették a jeleneteit, ki is fizették, végül mégis kivágták.

MICKEY ROURKE - Az őrület határán 

Terrence Malick sok színésznek ajánlotta már fel élete lehetőségét, hogy egy igazán legendás filmessel dolgozzanak - de azt már nem tudja garantálni, hogy viszont is látják majd a teljesítményüket a nagyvásznon. Mickey Rourke jelenetei is végül a kukában landoltak, és szegény színész nagyon szomorú is volt, hogy az eddigi legjobb alakítása végül nem jutott el a mozikba. Azért a DVD extrái között helyet kapott.

RACHEL WEISZ - TO THE WONDER

87444748.png

Ezt a vágást is Malick követte el. A színésznő három hónapig forgatott, egy Dinah nevű karaktert játszott volna, aki Ben Affleck karakterének egyik barátja lett volna. Weisz tudta, hogy Malick hajlamos teljes karaktereket elsüllyeszteni, és hogy lehet, hogy a szerepe sose lát napvilágot. "Remek lehetőség volt vele dolgozni, de sajnálom, hogy senki nem láthatja majd a munkám eredményét."

KEVIN COSTNER - A nagy borzongás

483874879453.png

Évekkel azelőtt, hogy nagy név lett volna belőle, Kevin Costner egész jelentős szerepet kapott Lawrence Kasdan 80-as évekbeli klasszikusában, a Nagy borzongásban. A karaktere, Alex öngyilkosságot követ el a film elején, és a barátai összegyűlnek a temetésére. Egy hónapig próbálták a jeleneteket, és Kevin Costner számos flashbackben szerepelt volna, míg végül a vágás során máshogy alakult. Csak egy egészen apró jelenléte maradt meg: a csuklója látszik az egyik jelenetben, egy villanás erejéig a temetésnél.

11 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

wowerman 2014.10.30. 18:12:45

legrosszabb pókember? na persze

Takács Bálint 2014.10.30. 18:42:45

Nem ártana megnézni is azt a filmet amiről ír valaki.
Népiesen szólva egy nagy lóf@szt csak a csuklója látszik Costnernek a Nagy borzongásban és főleg nem a temetésnél. A főcím alatt folyamatosan őt öltöztetik a hullaházban, fésülik a haját, stb.

Takács Bálint 2014.10.30. 18:47:45

Szintén nem ártana jelezni, ha egy komplett cikket lopunk máshonnan. Az eredetiben legalább valóban a "funeral home" kifejezés van ott Costnernél és nem a temetés.
Az eredeti cikk elérhető itt:
mentalfloss.com/article/59053/12-famous-actors-who-were-completely-cut-movies

L.A.M 2014.10.30. 20:17:23

Brigitte Fossey is elég híres volt Európában, amikor a teljes szerepét kivágták a Cinema Paradisóból. Igaz aztán megjelent a rendezői változat is.

fecundus.balbus · http://fecundusbalbus.blog.hu/ 2014.10.31. 00:45:24

Szomorúnak tartom, hogy önálló ötletek nélküli, külföldi oldalakról kimásolt cikkek 19 000 olvasót vonzanak, míg mondjuk a paraguayi Guarani indiánok között tett látogatásomról készült beszámolóm 190-et. Ez van.
fecundusbalbus.blog.hu/2014/01/08/huaga_chini
Egyébként jó a blog, meg biztosan sokat melózol vele.

RevoltED 2014.10.31. 02:05:10

Harvey Keitelt úgy tudom más okok miatt, Kidman és Cruise távolítatta el a forgatásról és így a filmből. Állítólag kicsit jobban rámozdult Kidmanre aki ezt nem vette olyan rossz néven mint férje és volt egy ominózus jelenet is ami minden határon túl ment és ami miatt Kubricknak ki kellett vágni a forgatásról is.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.10.31. 09:35:24

hát így olvasva róluk nem hiányoztak a filmekből.

Flasztimill 2014.10.31. 14:46:25

Rég olvastam ilyen sokáig a semmit!

Gratula a semmilyen, de inkább szar posztért!

Meg az indexes baromnak aki ezt címoldalra tette...
süti beállítások módosítása