Hajónapló: leszámolunk a német rapperekkel

Hajónapló: leszámolunk a német rapperekkel

// írta: Média Panda - kategóriák: hajónapló

1474628659192-interview_nina_cro-25.jpg

Minimális dizájnváltás: minden - nagyon ritka - poszt után van legalább 2-3 érdeklődő, aki kérdezi hol barátságosan, hol kevésbé barátságosan, hogy ugyan miért van az, hogy a Média Panda minden avatarján és felületén Cro képe van.

 

Ki a pöcsöm az a Cro, de röviden?

Német rapper kötőjel énekes kötőjel popsztár, kb. 2012 körül kezdett felfutni, az a nagy gimmickje, hogy egy panda-gumiálarcban vereti minden klippen, koncerten, ilyesmi. Slipknot light.

Ami azért van, mert 2013 szeptemberében én akartam regelni egy blogot, de zéró ötletem volt éppen, hogy ugyan mi legyen a neve. És mivel épp egy Cro számot hallgattam, úgy voltam vele, jó lesz nekem a Panda mint név, jól hangzik, cuki állatok, miért ne. És ha már Croról kapta kvázi a nevét a blog, szépen szerepeltettem is a dizájnban, mert ennyi omázs azért belefér részemről. Különben is ki a halált érdekel, hogy ki a blog avatarja, meg mi a fejlécben, gondoltam én jó négy éve. Igazából gondolom én még most is, csak hát elmagyarázni nincs kedvem minden egyes alkalommal...

Na, mostanra viszont oda jutott Cro ismertsége, hogy minden poszt után - ami amúgy is ritka - el kéne kúrjak 10 percet arra per komment/kérdés, hogy ezt megírjam, és így kettő lehetséges választásom maradt, ha nem számoljuk a "szarok mindenkire, és nem válaszolok" utat:

  • Begépelem az egészet egy TXT-be, és mindenkinek bemásolom, hogy EZÉRT
  • Rászánok 15 percet, és csinálok egy pandás, de Cro mentes dizájnt

És mivel lusta szar vagyok, inkább elbúcsúzok Crotól, ugyanis akkor nem kell másolgatnom utána minden kérdésre, hogy ezért, és ezért. Őszinte leszek, hiányozni fog a maszkos német King of RAOP, de ha választani kell a nyugalmam és CRO dizájnban szerepeltetése között, akkor sajnos a nyugalmam nyer. Bocs, tesa.

Whatever

Szólj hozzá!
6 megdöbbentő születési rendellenesség kontra orvostudomány

6 megdöbbentő születési rendellenesség kontra orvostudomány

// írta: Média Panda

untitled-2.jpg

Semmilyen születési rendellenességgel nem könnyű együtt élni. És bár ma már sok ilyen rendellenesség kezelése az orvostudomány fejlődésének hála már rutinműtétnek minősül, előfordulnak olyan súlyos esetek, amik láttán csak komoly beavatkozások sorozatával, vagy még úgy sem tudnak segíteni.

 

Vigyázat, sokkoló képek következnek.

Tovább - 11 komment
9 érdekes tény a kenyérről

9 érdekes tény a kenyérről

// írta: Média Panda

shutterstock_394793344.jpg

A kenyér teljesen megkerülhetetlen része a mindennapjainknak, nem véletlenül csempészte be magát számos közmondásunkba, szólnak róla versek, novellák, vagy éppen szerepel imádságainkban is - mindennapi kenyerünket, ugye. Most elárulunk pár érdekességet mindenki egyik nagy kedvenc szénhidrátforrásának múltjáról.

Tovább - 17 komment
Az orosz gengszter temető a világ legbizarrabb látványa

Az orosz gengszter temető a világ legbizarrabb látványa

// írta: Média Panda

gangster-cemetery-yekaterinburg-82.jpeg

Mondjon akárki amit akar, azt már megszokhattuk, hogy az oroszoknál történnek furcsa dolgok. Jekatyerinburgtól nem messze azonban van egy temető, ahol híres művészek, tudósok és második világháborús hősök sírjai bújnak meg nem messze olyan gránit sírkő csodáktól, amikre lézerrel véstek rá fotorealisztikus képeket az elhunytról, és nem ritkán mondjuk mellé büszkeség Audi vagy Merci is odafért. Vagy éppen az elhunyt barátnője.

A 90-es években sok maffiózó vesztette életét a különböző bandák háborúzása során - és a végső nyughelyük pontosan tükrözi a korszak extravagáns ízlését. A gránitba vésett aranyláncok, tetkók, melegítő nadrágos guggolás - egészen megdöbbentő látványt nyújtanak ezek a furcsa mementói a 90-es évek orosz gengsztervilágának.

Tovább - 22 komment
Idén 29-edszerre égett porig a balszerencsés svéd karácsonyi kecske

Idén 29-edszerre égett porig a balszerencsés svéd karácsonyi kecske

// írta: Média Panda

gioat.jpg

1966-ban egy svéd város, Gävle lakói úgy döntöttek, egész jó ötlet lenne egy hatalmas, gigantikus karácsonyi kecsét állítani, ami talán odavonz pát látogatót, vagy csak szépen mutat. A kecske egészen sokáig húzta (nézőpont kérdése) ugyanis ahogy beköszöntött az újév, valaki felgyújtotta. Pontban éjfélkor.

Az ünnepi kecskét azóta is minden évben felállítják, viszont a mára gyakorlatilag senki nem lepődik meg, hogy ha porig rombolva találják. A jó és a gonosz erői minden évben összecsapnak ebben a klasszikus karácsonyi regében.

Tovább - Szólj hozzá!
Az 1989-es romániai forradalom képekben

Az 1989-es romániai forradalom képekben

// írta: Média Panda - kategóriák: fotó, galéria, történelem, külföld, forradalom, 18+

romanian-revolution-19891.jpg

A 25 évvel ezelőtt lezajlott román forradalomra sokan a kelet-európai rendszerváltások legvéresebbikeként hivatkoznak, és nem véletlenül. A többi kelet-európai országban viszonylag békésen zajlott le a rendszerváltás, Romániában azonban máshogy alakultak a dolgok. 1989. december 16-án Temesváron elindult valami, ami véres harcokhoz, majd a hírhedt román diktátor házaspár, Nicolae Ceaușescu és  Elena Ceaușescu elűzésével, kivégzéséhez vezetett.

A képek közül néhány kifejezetten erőszakos, sokkoló. így kérlek ennek figyelembe vételével kattintsatok a tovább gombra.

Tovább - 27 komment
Az idegesítő fotósok 7 típusa, akik megkeserítik a nyaralást

Az idegesítő fotósok 7 típusa, akik megkeserítik a nyaralást

// írta: Média Panda - kategóriák: lista, nagyvilág

shutterstock_231033142-680x425.jpg

A nyaraláskor fotózást nem lehet kikerülni a mai korban. Nyilván mindenki szeretné megőrizni az élményeit, megmutatni az otthoniaknak hol járt, mit látott. De mindenki máshogy éli meg az élményeit, és máshogy is örökíti meg őket. Néha úgy, hogy attól agybajt lehet kapni. A fotósok 90 százaléka pedig besorolható ebbe a hét, nagyon szépen elkülöníthető csoportba.

Tovább -
5 hihetetlen náci találmány, ami megváltoztathatta volna a II. világháború kimenetelét

5 hihetetlen náci találmány, ami megváltoztathatta volna a II. világháború kimenetelét

// írta: Média Panda - kategóriák: háború, náci, fegyver

fitzx.png

A második világháború bővelkedett a katonai újításokban, mindkét oldal igyekezett felülkerekedni nem csak a csatákban, de a találmányok terén, a fegyverkezési versenyben. Most mutatunk öt olyan találmányt, ami ha hamarabb készül el, ha jobban beválik, akár még a világháború kimenetelét is megváltoztathatta volna.

Tovább -
43 fotó a múltból és a jelenből, ami rádöbbent minket, hogy mennyit változott a világ

43 fotó a múltból és a jelenből, ami rádöbbent minket, hogy mennyit változott a világ

// írta: Média Panda

5b162f58a1cd1c79c5bcb601e3bf489e_970x.jpg

Egy fénykép többet mond ezer szónál. Két fénykép ugyanarról az eseményről, csak évek, évtizedek elteltével pedig még ennél is többet: ilyenkor döbbenünk rá igazán, hogy mennyire sokat változott a világ, nagyon, nagyon kevés idő alatt. Legyen szó akár a melegek elfogadásáról, a technika döbbenetes fejlődéséről, híres emberek arcán át a metró, vagy éppen Las Vegas a semmiből történő felvirágzásáig.

Tovább - 51 komment