9 érdekes tény a kenyérről

9 érdekes tény a kenyérről

// írta: Média Panda

shutterstock_394793344.jpg

A kenyér teljesen megkerülhetetlen része a mindennapjainknak, nem véletlenül csempészte be magát számos közmondásunkba, szólnak róla versek, novellák, vagy éppen szerepel imádságainkban is - mindennapi kenyerünket, ugye. Most elárulunk pár érdekességet mindenki egyik nagy kedvenc szénhidrátforrásának múltjáról.

Tovább - 16 komment
Az orosz gengszter temető a világ legbizarrabb látványa

Az orosz gengszter temető a világ legbizarrabb látványa

// írta: Média Panda

gangster-cemetery-yekaterinburg-82.jpeg

Mondjon akárki amit akar, azt már megszokhattuk, hogy az oroszoknál történnek furcsa dolgok. Jekatyerinburgtól nem messze azonban van egy temető, ahol híres művészek, tudósok és második világháborús hősök sírjai bújnak meg nem messze olyan gránit sírkő csodáktól, amikre lézerrel véstek rá fotorealisztikus képeket az elhunytról, és nem ritkán mondjuk mellé büszkeség Audi vagy Merci is odafért. Vagy éppen az elhunyt barátnője.

A 90-es években sok maffiózó vesztette életét a különböző bandák háborúzása során - és a végső nyughelyük pontosan tükrözi a korszak extravagáns ízlését. A gránitba vésett aranyláncok, tetkók, melegítő nadrágos guggolás - egészen megdöbbentő látványt nyújtanak ezek a furcsa mementói a 90-es évek orosz gengsztervilágának.

Tovább - 22 komment
Idén 29-edszerre égett porig a balszerencsés svéd karácsonyi kecske

Idén 29-edszerre égett porig a balszerencsés svéd karácsonyi kecske

// írta: Média Panda

gioat.jpg

1966-ban egy svéd város, Gävle lakói úgy döntöttek, egész jó ötlet lenne egy hatalmas, gigantikus karácsonyi kecsét állítani, ami talán odavonz pát látogatót, vagy csak szépen mutat. A kecske egészen sokáig húzta (nézőpont kérdése) ugyanis ahogy beköszöntött az újév, valaki felgyújtotta. Pontban éjfélkor.

Az ünnepi kecskét azóta is minden évben felállítják, viszont a mára gyakorlatilag senki nem lepődik meg, hogy ha porig rombolva találják. A jó és a gonosz erői minden évben összecsapnak ebben a klasszikus karácsonyi regében.

Tovább - Szólj hozzá!
Az 1989-es romániai forradalom képekben

Az 1989-es romániai forradalom képekben

// írta: Média Panda - kategóriák: fotó, galéria, történelem, külföld, forradalom, 18+

romanian-revolution-19891.jpg

A 25 évvel ezelőtt lezajlott román forradalomra sokan a kelet-európai rendszerváltások legvéresebbikeként hivatkoznak, és nem véletlenül. A többi kelet-európai országban viszonylag békésen zajlott le a rendszerváltás, Romániában azonban máshogy alakultak a dolgok. 1989. december 16-án Temesváron elindult valami, ami véres harcokhoz, majd a hírhedt román diktátor házaspár, Nicolae Ceaușescu és  Elena Ceaușescu elűzésével, kivégzéséhez vezetett.

A képek közül néhány kifejezetten erőszakos, sokkoló. így kérlek ennek figyelembe vételével kattintsatok a tovább gombra.

Tovább - 27 komment
Az idegesítő fotósok 7 típusa, akik megkeserítik a nyaralást

Az idegesítő fotósok 7 típusa, akik megkeserítik a nyaralást

// írta: Média Panda - kategóriák: lista, nagyvilág

shutterstock_231033142-680x425.jpg

A nyaraláskor fotózást nem lehet kikerülni a mai korban. Nyilván mindenki szeretné megőrizni az élményeit, megmutatni az otthoniaknak hol járt, mit látott. De mindenki máshogy éli meg az élményeit, és máshogy is örökíti meg őket. Néha úgy, hogy attól agybajt lehet kapni. A fotósok 90 százaléka pedig besorolható ebbe a hét, nagyon szépen elkülöníthető csoportba.

Tovább -
5 hihetetlen náci találmány, ami megváltoztathatta volna a II. világháború kimenetelét

5 hihetetlen náci találmány, ami megváltoztathatta volna a II. világháború kimenetelét

// írta: Média Panda - kategóriák: háború, náci, fegyver

fitzx.png

A második világháború bővelkedett a katonai újításokban, mindkét oldal igyekezett felülkerekedni nem csak a csatákban, de a találmányok terén, a fegyverkezési versenyben. Most mutatunk öt olyan találmányt, ami ha hamarabb készül el, ha jobban beválik, akár még a világháború kimenetelét is megváltoztathatta volna.

Tovább -
43 fotó a múltból és a jelenből, ami rádöbbent minket, hogy mennyit változott a világ

43 fotó a múltból és a jelenből, ami rádöbbent minket, hogy mennyit változott a világ

// írta: Média Panda

5b162f58a1cd1c79c5bcb601e3bf489e_970x.jpg

Egy fénykép többet mond ezer szónál. Két fénykép ugyanarról az eseményről, csak évek, évtizedek elteltével pedig még ennél is többet: ilyenkor döbbenünk rá igazán, hogy mennyire sokat változott a világ, nagyon, nagyon kevés idő alatt. Legyen szó akár a melegek elfogadásáról, a technika döbbenetes fejlődéséről, híres emberek arcán át a metró, vagy éppen Las Vegas a semmiből történő felvirágzásáig.

Tovább - 51 komment
55 érdekes kép a történelem kevésbé ismert mozzanatairól

55 érdekes kép a történelem kevésbé ismert mozzanatairól

// írta: Média Panda - kategóriák: galéria, történelem

8bd8e28ea3ebce92ba4420d21e4dd62a_650x.jpg

Az emberi történelem számos híres képet kitermelt már magából. Elég csak a zászlót felállító katonákat megemlíteni - és még különösebben részletezni sem kell, máris mindenki tudja, melyik képre gondolunk. De mi van a kevésbé híres képekkel? Azok kevésbé lennének érdekesek? Nos, éppen ellenkezőleg.

A képen egy öszvérre helyez fel egy gázmaszkot egy szikh katona, az indiai brit helyőrség tagja. A maradék 54 a tovább mögött.

Tovább - 37 komment
A leggyakoribb és leginkább tabu szexfantáziák

A leggyakoribb és leginkább tabu szexfantáziák

// írta: Média Panda - kategóriák: szex, tudomány, wowza

6999409_c05a35c94094fa2775207ef7664b81ab_o.jpg

A szexről mindenki fantáziál. Az is aki szingli, az is aki nem, az is aki házas, az öreg, a fiatal, a nő, a férfi - mindenki. Kivétel nélkül. De miről? Sőt, kicsoda miről? Mert nem mindegy. Szépen felmérték a leggyakoribb fantáziákat statisztikailag is, sőt, a leginkább tabunak számító témákat is: anál, szex állatokkal, pedofília, minden. Mennyire mocskos az emberi fantázia?

Tovább - 55 komment