Utolsó kommentek:

ColT · http://kilatasgaleria.blog.hu/ 2017.10.29. 01:04:58

@pushup: Az SA-2 -nek van vizuálos rávezetési lehetősége. Nem nagyon használatos, de az akkor is működik, ha zavarják a radart.

Bejegyzés: 15 agyzsibbasztó furcsaság a nagyvilágból

ColT · http://kilatasgaleria.blog.hu/ 2017.10.29. 01:02:44

@Hóhér az utolsó barátod: Egyszerűen a nagyobb cégeknél nem dugdozhatsz akármit a munkahelyi gépbe. Céges szabályokban szokás tiltani.

Bejegyzés: 15 agyzsibbasztó furcsaság a nagyvilágból

élhetetlen 2017.10.02. 15:40:26

Ha valakinek messze lenne a Maldiv szigetek… Horvátországban, Rabon találkoztam hasonlóval éjszaka, augusztusban. Nem volt ilyen látványos, mert nyugodt volt a tenger, de ha belement az ember, a víztöréseknél ugyanígy világított, csak nem kék, hanem sárga fénnyel. Ha feldobtam egy marék vizet, apró csillagok potyogtak vissza, gurultak végig rajtam. Varázslatos volt. Aztán voltam ugyanott szeptemberben is, akkor már kevésbé volt intenzív.

Bejegyzés: 30 hihetetlenül bizarr természeti jelenség

nyitrai5673 2017.09.03. 17:23:34

Ne haragudjanak a fenti hozzászólók, de engem inkább az ő hozzászólásaik botránkoztatnak meg.
Ezek a síremlékek igen szép klasszikus stílust jelenítenek meg, az arcok többsége talán viharos életet rejt, talán kapzsiságot, talán a család tekintélye, rangja iránti elkötelezettséget, akár áldozatvállalást, másutt meg persze csibészséget.
A halálozások évszáma szerint látható - már ahol -, hogy nagyrészt a Jelcin korszak belháborúiban veszthették életüket, amiért úgy gondolom, csak kisebb részben magát Borisz Jelcint illeti a felelősség, nagyobb részt Brezsnyev korrupt diktatúráját, és az annak felengedése után keletkezett társadalmi vákuumot.
Sejthetően a síremlék megjelenítése nagyobbrészt a hozzátartozók kívánságát tükrözi, akik családtagjukként emlékeznek az elhunytra.

A sírok felének hasonló jegyei valóban elgondolkoztatóak, lehet, egy főmaffiózó sugallta őket, de lehet, hogy csak az ebben a körben kialakult pillanatnyi szokásforma ihleti őket.
Őszinte-e a keresztény jelkép megvallása: ez a kulcskérdés, a múlt az el nem hanyagolható másodlagos.

Nyitrai László

Bejegyzés: Az orosz gengszter temető a világ legbizarrabb látványa

öreg baka nem rakéta 2017.08.15. 23:58:50

Szívesen hallanám azok véleményét/sorsát, akik akkor a képeken szerepeltek. Mit vártak, mi lett?

Bejegyzés: Az 1989-es romániai forradalom képekben

fátum 2017.08.15. 22:58:11

@Szakyster: "...homeopátiás bogyó! vagy mágneses bigyó. :-)
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: De egyébként elég "...minden hétfőn hármat köp(ni) kelet felé egy barna kavicsra" (Rejtő)

Bejegyzés: 6 megdöbbentő születési rendellenesség kontra orvostudomány

zolikam71 2017.08.15. 22:42:19

Balázs Palimadár!Ez haláli!!!!!

Bejegyzés: 20 állat lenyűgöző frizurával

otapi 2017.08.15. 21:27:32

@Skywatcher: génsebészettel helyre lehetne hozni, sőt még az embrió állapot előtt (!) ki lehetne javítani minden ilyen hibát, és még az átlagos képességeket is fel lehetne javítani. Ámde az emberi gének piszkálását kihordandó embriókon tiltja az orvosi etikai kódex, meg a világ 99%-ban a törvények is. Európában még az állatok és növények génsebészete is tabu az élelmiszeriparban.

Bejegyzés: 6 megdöbbentő születési rendellenesség kontra orvostudomány

mandolinos 2017.06.30. 22:19:29

Budapest egyre koszosabb, büdösebb, szemetesebb. Szemetel hazai, külföldi, öreg, fiatal. Nincs házmester, utcaseprő, csősz, járdatakarító. De hová menjenek a hajléktalanok az aluljárókból dolgukat végezni? Pénzük erre nincs, az italra kell. Mennyi is a bünti a megállókban eldobott csikkekért? Minden megállóban forintok százezrei hevernek. Beszedi valaki a büntetést? A közterületért szedik a foglalási díjat, de aki szedi, az nem takarítja. A vendéglátók, melegkonyhások környékén a járdák elzsírosodtak, mert a kukáikból csöpög, végig a társasházak belső földszintjein is. Non Stop pizzaműhelyek büdösítenek az utca felé, ha van is elszívásuk hátul, aminek a társasház lakói nem örülnek. Én örülök, hogy a turisták egyre többen jönnek, és egyre többet költenek. De ebből a város takarítására kellene sokkal többet költeni. A nem fizető parkolókat milyen hamar megbüntetik, pedig a szemetelőket kellene, legyen az ember vagy vállalkozás. És nem vígasztal, nem érdekel, hogy más városok is egyre mocskosabbak. Én itt élek, itt adózok...

Bejegyzés: Budapest, a húgyszag fővárosa

Gézu64 2017.06.20. 19:47:15

Hujuj. Álmomban sem mertem gondolni, hogy ilyen merész összeállításra bukkanok a tökéletes wc kutatása során :D Azt hiszem, inkább mégis maradok ezeknél: szerelvenybolt.hu/szaniter/fajanszok/wc-cseszek/ :D Amúgy is ez a guggolós megoldás nagyon távol áll tőlem. :/

Bejegyzés: A világ legbizarrabb vécéi egy helyen

Void Bunkoid 2017.05.19. 16:00:23

@molnibalage: ott a pont. Már egy még csak lokális pusztítást okozó, de nagyobbacska (1 km-es átmérőig) kődarab is kiröhögné az összes nukleáris arzenálunkat.

Bejegyzés: 25 hátborzongató fotó kísérleti atomrobbantásokról

Void Bunkoid 2017.05.19. 15:49:49

@Sztavrosz7: @neszóljszámnemfájfejem: azért, mert a Cár-bombáról nem sikerült ilyen látványos fényképeket készíteni. Eleve akkorát pukkant, hogy az őt hordozó, majd ledobó bombázógép éppen csak hogy el tudott menekülni olyan távolságba, ahol nem tépi szét a lökéshullám, másrészt aki biztonságos távolságból fotózhatta, annak már bőven a látóhatáron túl robbant a kicsike.

Bejegyzés: 25 hátborzongató fotó kísérleti atomrobbantásokról

Allesmor Obranna 2017.05.19. 15:12:48

Az atomfegyverek felső mérethatára a háromfázisú eszközökkel lényegesen kitolódott, viszont méret és tömegjellemzőik miatt egyúttal a logikusan szóbajöhető célbajuttató eszközök nagy része is kiesik.
A háromfázisú nukleáris eszközsön sugárterhelése ugyanakkor extrém módon erős, romboló és gyújtóhatása indokolatlanul (kihasználhatatlanul) nagy. Költséghatékonysága viszont az összes valaha gyártott fegyverfajta közül a legkedvezőbb.

Ezért nyilvánvaló, hogy olyan ellenségek esetében (nem az én ellenségeim, másoké) mint például az USA, ami három oldalról is tengerrel határos, magától érthetődik, hogy hajóról, normál hajózási útvonalról a partoktól ésszerű távolságra a tenger fenekére lejutatott, konténerizált szerkezettel lehet komoly csapást mérni. (Valami nyomásálló vasbeton gömbben elhelyezett rendszer. A további részletek kidolgozása már komoly mérnöki maszturbációt igényel).
Pár hete az Indexen megjelent, hogy valami orosz szagértő azt állította, ez már anno ki is épült. Én kétlem. Amúgy a hivatalos kánon szerint a cunamigenerátor 50-100Mt hatóerőnek nincs akkora hatása, mint azt anno remélték, így hivatalosan elvetették, de szerintem, ha darabonként 300-500Mt-val körbedurrantják a keleti és nyugati part, továbbá a mexikói öböl nagyobb városait, abból nem sok köszönet lesz. Amúgy jó perverz egy gondolat...

Bejegyzés: 25 hátborzongató fotó kísérleti atomrobbantásokról

molnibalage 2017.05.19. 14:57:04

@]{udarauszkasz: Az ionhajtómű tolóereje csekély és direkt kontankt továbbra is kellene. Az ionhajtómű szerepe inkább az aszterodia körüli pályánmaradáshoz kell. Próbálj meg szabadulni attól a gondolattól, hogy le kell szállni rá. Halál felesleges.

Bejegyzés: 25 hátborzongató fotó kísérleti atomrobbantásokról

]{udarauszkasz 2017.05.19. 14:52:12

@molnibalage: es az ionhajtomu? Nemesgazok talan vannak az aszteroidan is,nem? Esetleg mas,asvanyokban kotott gazok. Vagy egyszeruen magaval vinne az uzemanyagat, xenont,pl.

Bejegyzés: 25 hátborzongató fotó kísérleti atomrobbantásokról

molnibalage 2017.05.19. 13:57:47

@]{udarauszkasz: A szilárdtest lézerek hatásfoka borzalmasan rossz. Ha az aszteroida távol van az 1 AU-tól, akkor teljesítményük elégtelen ehhez, az RTG sem túl izmos. A Mars Rover 200W-tal működik. A szilárdtest lézer hatásfoka meg a béka segge alatt van. Egyszerűen nincs kraft ahhoz, hogy komolyabb kőzeteket elpárologtass. A gravitációs meg műküdik, 0 árammal is...

Hagyományos atomreaktort mivel hűtenél...? Nézd már meg, hogy az ISS hűtő radiátorai mekkorák és milyen röhejesen kis teljesítménye van.

Bejegyzés: 25 hátborzongató fotó kísérleti atomrobbantásokról

]{udarauszkasz 2017.05.19. 13:57:43

@molnibalage: mondod,hogy nincs konvektiv hoatadas az urben. De ha belefurok a jegbe,akkor a goznek valahol tavoznia kell,nem? A tobbszaz fokosra(akar elektromos uton is) felfutott furofej csak termel gozt. Jo,szilard asvanyok eseten ezzel nem megyunk semmire,de ott talan lezerimpulzusokkal eloidezett millionyi kis robbanas odebblokheti az aszteroidat. Es ehhez meg leszallni se kell rajta.

Bejegyzés: 25 hátborzongató fotó kísérleti atomrobbantásokról

]{udarauszkasz 2017.05.19. 13:54:08

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: csak nem a lezerindukalt fuzios toltetre gondolsz,amivel az amcsik kiserleteznek?

Bejegyzés: 25 hátborzongató fotó kísérleti atomrobbantásokról

]{udarauszkasz 2017.05.19. 13:50:58

@molnibalage: miert ne lehetne egy atomreaktorral meghajtani egy lezert,es aztan ezzel az aszteroidan talalhato alacsonyabb forraspontu anyagokat,pl.jeget kigejzireztetni az urbe? Azt mondjuk alairom,hogy az evmillios felezesu anyagok nem annyira aktivak,de a par szaz,par ezer eves felezesu cucc szerintem biztos nem egeszseges. Az atomenergiaval nem lenne baj,ha valahogy tudnank egy zart korben,biztonsagosan ujrahasznositani az anyagot

Bejegyzés: 25 hátborzongató fotó kísérleti atomrobbantásokról