Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Ezért csámcsog mindenki Orbán Ráhel esküvőjén

Ezért csámcsog mindenki Orbán Ráhel esküvőjén

// írta: Média Panda - kategóriák: orbán

orbánrasi.png

Az egész ország esküvői lázban ég: dolgos aszfaltozó munkások járnak közpénzből csűrdöngölőt a templom előtt, mások fütyörészve meszelik a kiválasztott helyszín oldalát, a sajtósok morognak, hogy Viktor papa nem engedi be őket a tanyára, az autósok morognak, mert őket meg a körútra nem engedik be.

Rettenetesen sajnálom Orbán Ráhelt. Megérdemli a cirkuszt, nem érdemli meg, azt én nem tudom - de az esküvő szent dolog, szerencsés esetben csak egyszer kerül rá sor az ember lánya életében. Képzeljük el szegény menyasszony arcát, mikor a papa a reggeliző asztalnál eldönti, hogy bedobja az Orbán-klán elsőszülött lányának esküvőjét a magyar média PR mocskába. Apának kell a pozitív sajtó kincsem, zűrök vannak mostan. Nem baj, ugye aranyom?

Mert megúszhatta volna: ha csendben, atyai országos bejelentés nélkül megy le az egész, szűk családi körben... Ha Viktor arra használja a befolyását, hogy titoktartásra eskesse az esküvő minden résztvevőjét, a lebonyolító helyszíneket és szervezőket, akkor lehetséges, hogy nem figyelné Ráhelt egy ország, hogy lesz-e valami, mi lesz mán. De volt itt mindenféle hacacáré, és a balaton soundos szendvicselés után végleg eldőlt, apa pici lányairól nem élhet az a kép a szavazókban, hogy egy híres-hírhedt drogos fesztiválon vonaglanak két sráccal, pláne nem kampányidőszak előtt nem sokkal.

Legalább annyira sasolja őket a magyar média, mint anno Vilmos hercegék királyi esküvőjét: pillanatok alatt kibeszélték a lagzi helyszínéül szolgáló "tanyát", elemezték az esküvő háttér motivációit, Tiborcz "hozományát", csináltak viccet és mémet minden egyes bejelentésből és újdonságból, ami csak a témában megjelent.

Erre persze hatalmasat dobott az utolsó pillanatban közpénzen elvégzett kátyúmészárlás is, ami véletlenül pont ott és pont akkor történt, ahol Ráhel esküdni fog, meg a templomot is véletlenül akkor kellett kifesteni. Elvégre mégse botladozhat kátyúkon az esküvői menet, mikor az ország első emberének lányát viszik házasodni, nem? Slusszpoénként a még meleg aszfaltra odaálltak festeni a millás aktivisták is, mert miért ne, legalább a látszatja se legyen meg, hogy Ráhel esküvője nem politikai esemény.

orbánrasi2.png

 

Deutsch Tamás facebookon vette védelmébe Orbán Ráhelt, márpedig ha valaki mellett a jóérzésen néha tankkal átgázoló Deutsch Tamás foglal állást, az bizony tényleg hatalmas slamasztikában van. Egyetlen hatalmas különbség van a mai esemény és Vilmos hercegék esküvője között: ott mindenki irigyelte a menyasszonyt, a lányok sóhajtozva konstatálták, hogy azért Kate most tényleg mesebeli hercegnőnek érezheti magát. Ráhelt pedig tényleg csak sajnálni lehet, mert megkapta egy királyi esküvő minden hátrányát, de az előnyeiből egyetlen cseppet nem sok, annyit  nem lát.

Miért izgatja a népet ennyire az esküvő? Valószínű azért, mert Orbán Viktort az elvakult hívein kívül senki nem szereti - diktátori lépéseket hoz, arrogáns nyilatkozatokat tesz, és visszaél a neki szavazott bizalommal, hatalommal, tehát megosztó személyiség. És így vagy úgy, de jelenleg mégiscsak ő az ország legfontosabb embere.

Ma lehetőség nyílik arra, hogy kicsit bepillantsunk a kulisszák mögé, mert ma Orbán Viktor nem az az Orbán Viktor lesz, akit megszoktunk: ha ma feláll beszédet mondani, nem lesz benne elmúlt nyolc év, nem fogja harsogni a szokásos szlogeneket, miszerint Magyarország győzni fog, és az unió rossz, nem lesznek gyorsnaszádok. Ma Orbán Viktor könnyes szemmel fog beszélni, talán még a hangja is elcsuklik. Ma átvedlik közönséges emberi lénnyé, érző emberé és leveti az országot vaskézzel irányító egyszemélyes politikai hatalom gúnyáját - lehet, nem véletlenül nem enged be senkit a sajtóból.

Mire fog emlékezni Orbán Ráhel a saját esküvőjéből, amikor húsz év múlva nézegeti a fotókat? Hogy apa gondolkodás nélkül beáldozta őt egy pár pillanatnyi pozitív hírverés erejéig, hogy újságírók és gyorskezű mém mesterek célkeresztjében állt hónapokig, hogy mindenki azt várta, lesz-e valahol baki, fognak-e valahol akárcsak a legkisebbet is hibázni. Lehet bármilyen fehér az esküvői ruha, lehet bármilyen szép az asztal, bármilyen finom a torta, húzhatja hat ló is a hófehér hintót, az egészen ez a képzeletbeli szürke porréteg fog megülni, mikor majd visszagondol a mai napra.

komment
süti beállítások módosítása