Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Tinilányok a neten és a digitálisan tükörsimára gyalult vaginák

Tinilányok a neten és a digitálisan tükörsimára gyalult vaginák

// írta: Média Panda - kategóriák: net, bizarr, erotika, befolyáslás

tinilanyok_01.JPG

Ma már senkit nem lep meg, hogy a neten minden és mindenki photosoppolva van. Digitális smirglipapírral darálják le kegyetlenül a szeplőket, a bőrhibákat, a tetoválásokat. Kézlegyintéssel tüntetik el a hájhurkákat, a narancsbőrt. Szempillantás alatt tűnnek el a szarkalábak, simulnak a homlokok, nőnek két kosárméretet a hirtelen már cseppeg sem lógó mellek. De az még mindig meglep sokakat, hogy a mindenféle olyan újságokba kerülő képeken, meg a neten keringő képeken még a szeméremajkakat is bezúzza a digitális úthenger.

Bizony, a Barbie baba effektus minden pornó és erotikus magazin, fényképezés sajátja: a szeméremajkakat olyan durván legyalulják digitálisan, amennyire csak lehet. Minden rózsaszín, minden gyantázott, fazonírozott, sehol nem lóg ki semmi. Tüchtig, nedves kis hazugság a karcsonyfa alatt, rózsaszín masnival. Ha a kreatív direktornak, a fotósnak, vagy magának a modellnek nem tetszik a látvány, akkor kérdés nélkül visszatöfködik a nemkívánatos szeméremajkakat pár egérmozdulattal a csúnyájába. Isten hozott a 21. században!

cikk_01.jpg

Felmerül a kérdés: oszt akkor mi van? Ha a combokról lehúzzuk a narancsbőrt, a hasról az úszógumit, akkor már miért pont a lukat ne varázsolnánk a szerelem tükörsimára borotvált, szolid és szende rózsaszín alagútjává? Kit zavar, ha hazugság? A probléma nem az, hogy hazugság. A probléma az, hogy a pornó és az erotika már réges-rég nem a felnőttek világa. Mert a tinédzserek előbb látnak pornót a neten, mint hogy a szülő bármilyen formában leültetné őket a nagy beszélgetésre.

A gyerek márpedig hiszékeny, és befolyásolható műfaj. Mert még nyitott mindenre, mert a gyerekeknek és a tinédzsereknek pontosan az a dolga, hogy mindenféle baromságra nyitottak legyenek. Elég csak egy pillantást vetni mindenki kedvenc mikroblogging platformjára, a Tumblerre. Tizenhárom éves kortól kezdve vannak versenyzők a magyar tumblr szcénában, méghozzá nem is kis számmal. Tombol a tinitumbli, mert a tumblren fent lenni menő. És hát ott aztán van minden, a tumblr pillanatok alatt vált cuki macskás képekről izzadtan kúrós animgifekre, kérdés nélkül.

teen_05.jpg

Jó-jó, és ha a gyerek kicsit hamarabb lát retusált lukat, mint rendeset, akkor mi van? Majd ha odakerül, akkor meglátja az igazit, majd ott megtanulja, ott már úgyse táncol vissza, nem? Ja, ez eddig oké, csak a probléma nem smirglizett vaginák áradatának a fiatal srácokra gyakorolt hatása. Hanem a lányokéra.

Az fiatalkori önkép torzításának nagy mestere ugyanis a nagybetűs Internet: mindenki vékony akar lenni, úgyhogy már a tizenhárom, tizennégy évesek is diétáznak, keményen. Ennek a műfajnak a legfőbb képviselője thinspiration néven fut, aminek a lényege, hogy a lányok más, már-már anorexia közeli lányokról talált képeket posztolgatnak ki, így bíztatva saját magukat a fogyásra. Meg persze előbb-utóbb belerángatva egy pár másik társukat a körforgásba, mert a kedves követők ilyenkor mást se látnak, csak naponta harminc darab anorexia közeli lányt. Éljen az önkéntes agymosás! Az egész thinspiration dolog kitalálóját agyon kéne verni bottal, mert egy halom tizenéves, még bőven a "fejlődő szervezet" kategóriába eső lány szó szerint éhezteti magát, hogy úgy nézzen ki, mint amit az internet ömleszt rá. 

teen_06.jpg

A digitálisan retusált vagina pedig erre ugyanúgy rátesz egy lapáttal: ugyanis a tinédzser lányoknál senki nem nézegeti a saját testét többet a tükörben. És természetesen soha nem elégedettek magukkal. Ha pedig a neten csak és kizárólag mesterségesen tükörsimára csiszolt vaginákról lát képet,  - márpedig csak arról fog - akkor egy idő után felmerül benne a kérdés, hogy mégis mi a baj velem? Az enyém miért ilyen ronda? Mert ők ezt fogják leszűrni az egészből, ha tetszik, ha nem. Hogy az övé ronda, mert más.

Ha netán valaki azt hiszi, hogy ez baromság, meg túlféltés, meg beleképzelés, annak sajnos tudok példákkal is szolgálni. Az internet korában ugyanis a tinik már nem a Bravo magazin szexszerelemgyengédség rovatával állnak levelezésben ilyen intim kérdésekben, hanem egyszerűen felteszik a kérdést a magyar net mocskára, a gyakorikérdésekre.

csunyaanuni.jpg

És ez nem egyedi eset. A Google egy másodperc gondolkozás után a "gyakori kérdések csúnya a puncim" kulcsszavakra feldob 1500 találatot, és ez ugye EGYETLEN oldal, egyetlen megfogalmazás. Még pár keresőszó: Utálom a vaginám: 4660 találat. Ugyanez puncival:
15 200(!) találat. Csúnya a puncim: 59 900 találat. Nyilván nem minden találatot írtak kesergő tinilányok, meg előfordulhat átfedés is, de az is biztos, hogy jó pár kulcsszóra még nem kerestünk rá. És ezek azért rettenetesen nagy számok. Plusz ott a másik tényező, hogy nem mindenki mer egyáltalán írni, aki ilyesmitől szorong.

A képen látszik, az érintett 16 éves lány konkrétan PLASZTIKÁT fontolgat. Valószínűleg azért, mert VAN egy normális, egészséges méretű szeméremajka, csak az internet sikeresen belenevelte, hogy az RONDA. Az oda nem való. Nem ő az egyetlen tinédzser, aki örömmel tárná szét a lábait a szike előtt.

Bizony a vaginaplasztika fénykorát éli. Ausztráliában évente 1200 nő fekszik kés alá a megműttetni a vagináját, minden korosztályból. Van már vaginafiatalító krém, de kapni ám punciszájfényt is. Csak a képzelet szab határt. Nemrég még azon kellett felháborodni, ha a tinédzserlányok orr, száj, vagy mellplasztikát kértek szülinapra, hát képzeljük el apu arcát, amikor a lánya pironkodva elé áll, hogy apa, meg akarom műttetni a lukamat! És bizony van, ahol apa rábólint, miután eleget sírt neki a lánya. Mert nem tudja kirugdalni a gyerek fejéből a tévképzetet, hogy neki ronda a szeméremajka. És azt meg nem bírja elvilselni, hogy a lánya boldogtalan, és elégedetlen önmagával. Nyert az internet, nyert a szike.

A gyereket nem lehet eltiltani az internettől, az teljesen világos. Hülyeség is lenne. Aki azt hiszi, hogy a pornót el lehet tüntetni a netről, vagy el lehet zárni a gyerek elől a mai világban, az szintén álmokat kerget. Arra lenne szükség, hogy anya meg apa leüljön a gyerekkel, és ne csak azt magyarázza el neki, hogy mit csinálnak a méhek meg a virágok, miért fontos az óvszer meg a védekezés, hanem magyarázzák el a gyereknek a pornót, meg a retusált képeket is a neten. Hogy nem úgy van az, ahogy a neten látja.

És azért abba érdemes belegondolni, hogy konkrétan barbároknak, fejletlen, elmaradtott népeknek tartunk egyes törzseket afrikában, akik a megcsonkítják a lányok vagináját. Itt meg ugyanez történik, csak műtőasztalon, nem? Esztétikai okokból megcsonkítják magukat a nők. Konrétan levágnak a szeméremajkukból. Isten hozott a digitális középkorban!

Igazából azt kellene megértetni mindenkivel, hogy még a magazinban szereplő nők sem néznek ki úgy, mint a magazinokban. És akkor talán mindenki kicsit boldogabb lenne.

43 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

úgyiselfelejtem 2013.10.14. 12:19:18

A fiúk is elég érdekesek manapság.
Egyszer hallottam, hogy egy 14 éves (9.-es) azzal cikizte a haverját, hogy annak szőrös a töke. Mert ő már általános iskolás kora óta borotválja (az arcát még nem kellett), és mennyire nevetséges a szőr. A nőkön meg egyszerűen undorító.

szmoker (Homo Trollicus) 2013.10.14. 12:30:15

@úgyiselfelejtem: boroltvált punci jó, szőrös muff nem jó.
Borotvált pöcs is jó mert nem izzad meg annyira :)

sas70 2013.10.14. 12:40:46

-Csúnya puncim, mit csináljak!?
-Ne nézegesd!

think different 2013.10.14. 13:19:32

Az autoreklamokon a csucsmodellek vannak egyedi felnikkel, kicsit osszenyomva, alulrol fotozva, olyan fenyekkel, amit egy napig allitgat egy komplett stab.
A kajareklamokrol mar mindenki olvasott eleget.
A hofeher, tagasnak tuno vilagos ingatlanhirdetesek a valosagot ritkan takarjak...

Es?
Az egesz vilag fake: push-up melltarto, muszempilla, lottyedt segget osszetarto farmer, eros smink, muhaj, mukorom, szolariumozott bor, felfujt mellek, szajak, fenek...
A retoucherek lennenek a hibasak ezert is?

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.10.14. 13:44:13

@sas70: vagy kérdezze meg egy hapsitól, hogy neki tetszik e?!

Tassil Aaltaiz 2013.10.14. 14:01:21

-Csúnya puncim, mit csináljak!?
-Előszöris pár képet, hogy mi is lássuk, mi a helyzet... ;]

én már a fény gyermeke vagyok 2013.10.14. 15:20:13

@úgyiselfelejtem: Miért csodálkozol, hogy megszólják a srácot a szőrös pöcse miatt? Másnak csak körülötte az.

Pilóta78 2013.10.14. 16:29:54

Szép kis sopánkodás, de elmondanám, hogy a mai teenager-ek nem pornóképeket nézegetnek, hanem hardcore pornót néznek 1080p felbontásban torrentről. Ott pedig nem játszik a photoshop, max a világítással és sminkkel lehet variálni.

ideasz 2013.10.14. 16:33:36

nézz utána mi a vagina!

Pilóta78 2013.10.14. 16:33:48

Az útálom a vaginám keresőkifejezést pedig idézőjelek közt írd be a google-be, te zseni, és akkor csak 5 találat lesz.
Idézőjelek nélkül jönnek a kevésbé releváns találatok is, ahol az utálom és a vaginám szávakat 3 oldalnyi más szöveg választja el egymástól.

kopja9 2013.10.14. 16:35:39

Panda mond el nekem, lehet-e némi különbség a vagina és a vulva közt?

ö...mikó? 2013.10.14. 16:40:09

Mivel a nők nagy része áruként (fizetőeszközként) használja a testét, el is várhatjuk, hogy az "áru" minőségi legyen...

Alaister Grand 2013.10.14. 16:45:00

Remek látni, hogy mennyi kommentelő vette le a lényeget. Grat.

Média Panda 2013.10.14. 16:45:27

@Pilóta78: a pornóiparban van a legtöbb műtött nő a világon, és bizony a punciplasztika is ott hódít igazán. 2007-ben már világhír volt, hogy Jenna Jameson ilyen irányű műtétjét jól ekúrták, és az iparban bizony erősen divat a szeméremajkak kicsinyítő műtéte, meg szimmetrikusra igazítása.

@kopja9: ha mint orvosi kifejezést használod van, de a hétköznap nyelvben bizony a vaginát így használják sokan. Pinázni meg nem fogok a címben, ez van.

Mária 2013.10.14. 16:53:46

"Csúnya a puncim: 59 900 találat."

Ezt honnan vette a kedves posztoló?

Nálam:

csúnya a puncim = 4220 találat

"Csúnya a puncim" = 279 találat

A macskakörmös keresés találati listáján csak az számít találatnak, ha a csúnya+a+puncim szavak közvetlenül egymás mögött állnak.

Pilóta78 2013.10.14. 16:57:11

@Média Panda: nyilván, de az egész csajt nem lehet átműteni, márcsak a sebhelyek miatt sem (amiket videóról nem igazán lehet eltüntetni). Egy szilikoncici is elég brutál hegekkel jár. Mindenesetre a huszonéves korosztályra inkább az elhízottság a jellemző, nincs könnyű dolga annak, aki olyan kockás hasú csajt akar találni, mint itt a képeken. Szóval nem hiszem, hogy nagy a baj.

2013.10.14. 17:09:28

Szeretem nézegetni a női magazinokat, az utóbbi két három évben Európában és azon kívül nagyon eldurvult a photoshop mánia. Már nem a szépséghibák elfedése a cél, hanem a modellek kitekerése-csavarása, nem az arcok szépségének kiemelése, hanem eltorzítása. A divatfotók nem öncélúak, termékeket reklámoznak,minél extrémebb a kép,annál jobban megmarad az emlékezetünkben. Ki szeretne hasonlítani egy kitekert, szétnyomott arcú modellre? A gyerekek, fiatalok együtt nőttek fel az internettel,tudják használni a képszerkesztő programokat, a testképzavarért talán nem kellene éppen a internetet hibáztatni. Sokkal inkább a tanárnéni és az osztálytársak beszólásai okozzák a legnagyobb bajt...

ritmikus csimpifon 2013.10.14. 17:18:12

@szmoker (Homo Trollicus): "boroltvált punci jó, szőrös muff nem jó."

Te honnan tudod, hogy másnak mi a jó? Pl. nekem nem tetszik a full kopasz babapunci, mert nem. Hányok, mikor önjelölt megmondóember osztja az észt, hogy kinek mi kell, hogy tetsszen.

Santer 2013.10.14. 17:26:44

Én meg speciel jobban szeretem a macskanyelves puncit, pláne, ha homlokos, ezt írjátok meg a gyakori kérdések pont húra is, és akkor lesz rend ott is.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2013.10.14. 17:29:41

Az gondolom tudjátok, manapság hányan tolnak a falloszukba vazelint, hogy mindig merev és vastagabb legyen, aztán utána jöhet a műtét, mert az bizony nem maradhat ott örökké. Éljen, ide jutott a világ.

elizon pucsnik 2013.10.14. 17:43:13

Lauda köszöni a füleket...:D

kacaj hangosan 2013.10.14. 17:45:38

Nekem szép a puncim! :)

apika2 2013.10.14. 17:46:12

...azért az utolsó kép a cikkben ütős:) Ki van rajta?

Vizilabda 2013.10.14. 17:52:12

Egy a lényeg, ragadjon a bélyeg,
Egy a fontos, a pina legyen bozontos.
Vagy: Ne legyen bozontos.

Általános iskolában hallottam a 80 -as években.

Dexter007 2013.10.14. 18:03:51

na lányok, az utolsó kép puncija legyen az etalon ;)
de amúgy csak vicceltem, ez is olyan dolog mint a farok-méret, azon meg a kissrácok paráznak. minden lyuk megtalálja a párját előbb-utóbb (vagy nem)...

Zuzzant 2013.10.14. 18:43:12

Nincs szarabb, mint valaki megpróbálja megmagyarázni, hogy minek kellene, hogy tetsszen az embereknek.
Illetve mégis, amikor valaki megpróbálja meggyőzni az embereket, hogy mindenképp betegek, ha nem érzik magukat tökéletesnek.
lol

De vajon ki az a Médium Panda? :o

Zuzzant 2013.10.14. 18:46:02

@Mária: Onnan vette, hogy BUTA a kereső használatához, és ebből rossz statisztikai következtetéseket vont le, csak hogy a saját vélt igazát bizonygassa... S ebből megszületett egy poszt, ami rossz következtetéseken alapul.
De ami sokkal riasztóbb, ezt sokan be is nyelik, mint tinilányok a répát szárazon.

Média Panda 2013.10.14. 19:05:01

@Zuzzant: onnan vettem, hogy mikor anno elkezdtem írni ezt a posztot, és rákerestem, ezeket a számokat dobta. Azt meg gondolom te se gondolod komolyan, hogy egy poszt úgy születik meg, hogy addig írok a Googlebe kulcsszavakat meg mondatokat, amíg valamelyikre elég találat nincs?

@Mária: megnéztem, most már nekem is ennyit dob rá. Nem tudom miért, mikor elkezdtem írni a posztot, a fent leírt számokat dobta a gép. Nem hinném, hogy pont most javított a keresőalgoritmusuk magyar nyelvérzékén, de ki tudja.

victor vacendak 2013.10.14. 19:42:10

Ajánlom az index címlapra kikerülő, ilyen-olyan, barna lányok, vörös csajok, szőkék stb. blogokat, ahol a kommentelők többsége azzal nyit, hogy milyen ronda a p-je a modellnek (a kitüremkedő a kisajkakra céloznak). Valószínűleg nem azért retusálnak, mert a "közönség" imádja a modellek veleszületett vagináját. És valószínű, hogy az ilyen lelkületű emberek - mint az említett kommentelők - miatt egyre népszerűbb a kisajak plasztika.

okostojgli (törölt) 2013.10.14. 19:43:21

Valóban, a punci csúnya, a sör meg keserű.

A sorkantonaságos időkben két kiskatona barkóbázik:
-Gondoltam.
-Szőrös?
-Nem.
-Akkor sör!

Kyrie Eleison 2013.10.14. 20:03:15

@ö...mikó?: próbàlj ki egyszer egy olyat, aki nem a testèvel fizet a pènzedèrt:))))
Nagy èlmèny àm...!

TCrown 2013.10.14. 20:08:46

Az általános nősajnálás közben azért jegyezzük meg, hogy ugye viszont minden tinifiúnak akkora farka van, mint amit a pornófilmekben lát, meg úgy néz ki, mint a férfimodellek az újságokban, meg annyi pénze van, mint Abramovicsnak/Gattyánnak.

És nem elég, hogy ilyen szerencsés helyzetben vannak, szabadidejükben még elszállt igényeikkel terrorizálják a tinilányokat.

Én kérek elnézést.

steery 2013.10.14. 20:35:49

Úgy látom a hozzászólásokból, hogy itt senkinek nem jut eszébe: mi van, ha tényleg csúnya egy kislány puncija? Elvégre az emberek sokfélék. Vannak széparcú és ronda arcú lányok. Vannak szép mellű, törzsű, kezű, lábú, fenekű, fogú, orrú, fülű, stb. lányok és csúnyák (aránytalanok, kövérek, soványak, kicsik, nagyok, görbék, stb.). Miért baj az, ha valaki szebb akar lenni annál, mint amilyenre a DNS-e, meg a környezeti hatások formálták a testét? Ha van rá pénze és komolyan szépülni akar, hát műttesse magát és legyen szép!
A másik dolog meg: ha csúnyának találod a puncid, akkor ne mutogasd! A fiúd úgyis csak nyalás, 69-ezés közben fogja látni, de akkor meg valószínűleg becsukja a szemét, hogy ne bandzsítson olyan közelre, szóval nem sokat fogja nézni és főként nem fog utána azzal cikizni, hogy: fúj, de csúnya a csúnyád! Ha mégis, adj neki egy taslit és hajtsd el a zannya picsájába. Téma lezárva.

Mega Héja 2013.10.14. 20:51:54

Az illusztrációnak használt képeken én helyesen táplálkozó, és testét edzéssel karbantartó egészséges lányokat látok, és rohadtul nem kórosan soványokat. Nem gond, ha ez másnak nem tetszik, azoknak maradnak az élet más területein is lusta, punnyadt "legalább van mit fogni rajta, höhö" hölgyemények. Én maradok a nekem tetsző testeknél, legalább 10-15 évvel tovább élvezhetőek, kisebb eséllyel patkolnak el, és kevésbé lesznek löttyedtek :)

Média Panda 2013.10.14. 21:18:59

@Mega Héja:

a képeken azért csak egészséges lányokat látsz, mert azok vannak rajta. Nem az anorexiázás volt a cikk fő csapásvonala, úgyhogy nem is olyat választottam illusztrációnak se.

De tessék, itt van egy borderline anorexiás lány. Magyar tumblerestől, igaz csak reblog, de példának megteszi:

hypervivi.tumblr.com/post/63012829126

de fel lehetne hozni a drága szintén magyar, szintén tumblr a.c. sophie-t, aki anno lement 40,6 kilóra. Igaz, ő 153 centi hozzá. Amit egyébként ha beírsz egy testtömeg kalkulátorba, akor sikít, hogy keresd fel az orvosod, mert túltoltad a diétát, de kurvára.

acsophie.wordpress.com/2013/06/27/eddigi-eredmeny/

Mérges 1234 2013.10.14. 22:15:16

Faszt érdekel a nyekergés, hagy huljon a férgesse, igen kurva sok a hülye, aki mindent szar bekajál a reklámokból, a facebook-ról, stb.....

De marad így is 10-20 százalék, aki normális és tudja mi az élet rendje.

Előbb utóbb mindekit pofán vág az élet, renben van ez így szerintem. Tenni legalábbis nem igen tehetünk semmit, mindekinek joga van hülyének lenni.

Nincs itt semmi kényszer.

NamelessOne 2013.10.15. 00:16:30

@Mérges 1234:
Az ítélet megszületett, ülés berekesztve. Mérges pontosan megragadta a lényeget.

Flood 2013.10.15. 00:49:07

A tripla képen ki a csaj? Tökéletes!

csokiájsz 2013.10.15. 12:05:03

eccer vót, hó' nem vót mentem a gyerekkel az iskolába. Ilyen nyolcadikos forma lányok jöttek velünk szembe hangosan beszélgetve, és véletlen éppen elkaptam az egyik festett kis k*vajelölt, néhány szavát, ami "..lesz*pjam a g*cijét.." a volt.

Hová tart ez a világ, kérdeztem csodálkozva magamban..

ö...mikó? 2013.10.15. 13:30:56

@aetna: Hehe, szövegértelmezés annyira nem megy? Nem baj, csak nehogy ebből is következtetést vonjunk le az átlagos női intelligenciára vonatkozóan....
süti beállítások módosítása