Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Csecsemőfitymával küzdenek a tudósok a kopaszodás ellen

Csecsemőfitymával küzdenek a tudósok a kopaszodás ellen

// írta: Média Panda - kategóriák: amerika, tudomány, bizarr

egerfityma_01.jpg

Az orvostudomány világában bizony nincsenek lehetetlenek. New Yorkban egy csapat tudós elszántan küzd a kopaszság ellen, és a legújabb hajmeresztő kísérletük viszonylag hatásosnak bizonyult: a klónozott emberi hajhagymákat csecsemőktők származó fitymákba ültették be. Oké, jó. Ennek azért fussunk neki bővebben.

A Columbia Egyetemen Angela Christiano már jó ideje foglalkozik a kopaszodás elleni küzdelemmel, és meglehetősen közel áll a sikerhez, ugyanis a tesztelt állatokon hétből ötben sikerült új hajat növeszteni, ami egészen jó eredmény. Amióta csak létezik az emberiség, mindenfélét kipróbáltunk már a kopaszodás ellen, ki kencékkel, ki tablettákkal igyekszik nyerni a meddő csatában, és a 90-es évek Amerikájában még volt egy roppant felkavaró felfújható hajspré-por is:

Az új megoldás lényege, hogy Christiano 3D-ben vizsgálta meg a sejtek molekuláris struktúráját, és nem pedig 2D-ben, ami az eddig általános megoldás volt. Gyakorlatilag eddig a tudósok nem jól vizsgálták ezeket a sejteket. Az új megoldás nagy előnye, hogy a beteg saját sejtjeiből növesztenek új hajhagymákat. A kísérletekhez azért az újszülött fitymát választották alapul, mert ha egy levágott csecsemőfitymán képesek hajat növeszteni, akkor bárhol képesek lesznek, ugyanis ennél kevésbé szőrös bőrfelületet ritkán találni.

Azt már csak a rend kedvéért tesztem hozzá, hogy ezt nem úgy kell elképzelni, hogy a teszt kedvéért nekiálltak leskalpolni egy rakás újszülött fitymáját, hanem a Columbia University Medical Centeren keresztül kapták meg őket, nyilvánvalóan olyan csecsemőktől, akiket amúgy is körülmetéltek volna. A tudósok nem csak a férfiak kopaszodásának megállításában és visszafordításában tartják reménykeltőnek a technológiát, hanem az égési sérülést szenvedett betegek plasztikai műtétében is kiemelkedő szerepet játszhat az új technológia.

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása