Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
A legtökösebb magyar tematikus tumblrek

A legtökösebb magyar tematikus tumblrek

// írta: Média Panda - kategóriák: social, hazai, közösségi média, tumblr, listát a népnek

h_03.jpg

A Tumblr az internet egyik leghatékonyabb figyelemelterelő eszköze. A saját tunbli fenntartása viszont sokaknak macerás: nagyon könnyen berántja a júzert, és kezd el az ember napi 2-3 órát is kitoszni az ablakon arra, hogy vadidegen emberek gondolatait és életének apró történéseit olvasgassa, meg cuki kutyás és macskás képek előtt ragadjon. Viszont akkor is érdemes egyik-másik tunblit megcsekkolni, ha igazából nem vagy kíváncsi az egész magyar tumblr szcénára, hanem csak néhány gyöngyszemet szopogatnál üres perceidben. Íme hát, egy kis honi tematikus tumblr ajánló. Stay TRV.

Geccó, de jó a kecód

geccodejoakecod.jpg

A magyar kontentgyártás egyik legígéretesebb újonca: a lelkes mikrobloggereink olvasgatták a lakáshirdetéseket, és amikor már a harmincadiknál röhögtek fel sírva, rájöttek, hogy ebből talán lehetne csinálni egy faszagányos kis tumblert. Csináltak is. A geccó, de jó a kecód lényege egyszerű, de ütős, mint egy betonkeverő: fogják a neten talált legcikibb lakáshirdetéseket, és kőkemény humorral szétszedik őket. Zseniális, bármeddig el tudnánk olvasni az egészet.

Minden Nap Péntek

mindennappentek.jpg

A minden nap péntek sincs éppen túlgondolkodva: a magyar tunblis lányok, mint minden rendes tunblis lány, hajlamosak magukról képeket posztolni, embertelen mennyiségben. A srácok azt szintén embertelen munkát vették magukra, hogy ezekből készítenek egy kis csokrot. De szar lehet csinos lányokról túrni a képeket naponta, mi?

Ha kíváncsi vagy, milyen csajok veretik a Kárpát medencében a tumblrt, nosza, repülj rájuk! A kontentre jellemző, hogy csak képes, netán videós anyag van, 95%-ban lányok főszereplésével. Kifejezetten cuki, hogy a készítők nem csak kikúrják a képeket, hanem szépen fel vannak címkézve a lányok név szerint, meg felbukkanási év szerint. Még jó, hogy nem mellméret szerint.

Budapestagram

h_01.jpg

A koncepció egyszerű: az instagram képek végtelen tengeréből van itt válogatva, méghozzá azon képekből, amik fennakadnak a #budapest hashtag alatt. Az élet és a mobiltelefonok kamerája keményen odarakja a kontentet a blogra: ökörködő magyarok, éjszakai képek a Parlamentről, a pesti tájképpel a háttérben kézenállva pucsító moszkvai tánckoreográfus, ablakban zuhanyzó turisták, amit csak el tudtok képzelni. Napi öt képet pakolnak ki, lehetne több is, de ez van. Alkalmas céltalan klikkelgetésre, nagyon zen az egész, plusz vicces látni a várost más emberek mobilfotóin át, nem csak steril, dögunalmas, színtelen-szagtalan képeken át.

Fuck Yeah Gyakorikerdesek

gyakori.jpg

Utálom, mint a szart, de meg kell említeni. Igazából nem maga a tumblr minősége miatt, hanem a gyakorikérdések, mint olyan, szerintem egy agyrém, és az emberiség szemete gyűlik rajta össze néha. Na, a derék szerkesztők ebbe a mocsokba ugranak fejest mosolyogva, és teszik a nagyérdemű elé a legnagyobb balfaszokat, tálcán.

Aleskadiamonding

aleska.jpg

Kevesen vannak az országban, akik ne hallottak volna Aleska Diamond pornómaca munkásságáról. No, egy szinttel feljebb van a netes táplálékrangsorban az aleskadiamonding névre hallgató mémcsoda: leginkább liftben, de igazából bármiben, ami tükröződik, kétrét görnyedve, csücsörítve pucsítva lőtt fénykép, amin úgy nézel ki, mint egy tehetsételen diszkóribanc ebbe a kategóriába esik. No kérem, itten ennek a műfajnak a legjobbjait szedték össze. Kiemelhettem volna valami dekorítvabb pucsítást is, de úgy érzem Puskás Peti kellően maradandót alkotott, szóval marad ő a címlapos.

Grafikus Romák

romak.jpg

Ha netán azt hittétek, a cigány népművészet Facebookon elkövetett wordart-paint csodáinak nincs külön tumblere, akkor nagyobbat tévedtetek, mint ide Ózd! Bizony, itt aztán meg lehet tekinteni mindent, amire nincsenek szavak. Külön pacsi, hogy a blog dizájnját sikerült pont olyan grafikai igényességgel megoldani, mint a bemutatott kontentét.

Futottak még kategória

When you return to Budapest

Angol nyelven folytatott humorkodás a budapesti léttől elszokott tumblerezőknek, animgifekkel tarkítva.

Vidékgyöngye

A falusi élet szépségeit egy csokorba gyűjtő borzalom. De tényleg, az egész kontent embertelen.

Egybeírjuk

Egybeírásra szakosodott nyelvtannáci, aki semmi mást nem csinál, csak reblogol, és kijavít, mint valami túlbuzgó magyar tanár, aki magyartanár. Nagyon robot, nem is tudni, miért emeltem ki.

Have you seen my cat?

Levente szénné posztolja a netet a cuki macskájával, Rezsivel. De kiemelhetem volna Bruzsy két macskáját, vagy a magyar tumbler ősmacskáját, Rusty-t is. Macska az mindig kell.

Ennyi volt mára, ha volt ami kimaradt, vagy ki kellett volna maradjon, esetleg utáljátok a segg és mellfesztivál mindennappénteket, a szar fényképeket posztoló budapestagramot, netán az aleskadiamondingtól kezd tikkelni a bal szemetek, ne fogjátok vissza magatokat kommentben.

3 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Shörluck Homles 2013.11.06. 18:16:39

Uhhhhh, ez a Vidékgyöngye nagyon belehasít a dolgok mélyébe. A Grafikus romák fedőnevű "rajságot" ezek után már meg se merem nyitni.

Média Panda 2013.11.06. 20:12:33

@Shörluck Homles: pedig az aztán nagyon karmol, bömböl az életérzés a posztokból

Tumblr Banner Maker · http://tumblrbannermaker.com 2014.07.06. 14:17:36

El kell ismernünk, a magyar tumbleresek elég jó contentet tudnak teremteni, de hát itthon szarba se nézi őket a többség, sőt inkább hülye tiniknek, és lelkibetegségekkel küzdőknek nézik (ami igaz is félig), de azért jól csinálják valjuk be.
süti beállítások módosítása