Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Emberek, akiket a földbe döngölt az Internet

Emberek, akiket a földbe döngölt az Internet

// írta: Média Panda - kategóriák: net, külföld

anonymus.jpg

A net az esetek többségében jó fej, jó hely, megértő még a legnagyobb hülyékkel szemben is. Maximum pár karmolósabb kommentben elküldik őket melegebb éghajlatra, és csókolom. Van azonban egy kritikus tömeg jellegű jelenség: ha kellően sikerül felhúzni az embereket, akkor beindulhat a cyberbullying gépezet, és ha az egyszer elindul, akkor döbbenetesen szét tudja tépni az egyszeri júzert. Na, de mivel is lehet kihívni magad ellen az Internet kollektív népharagját?

A lány, aki a bostoni bombamerénylet áldozatának öltözött Halloweenre

bm_runner.jpg

Kicsoda?

Alicia Ann Lynch, 22 éves michigani lány. Twitterre poszolta ki a netes világ haragját kiváltó képet.

Mi történt vele?

Először csak kb. félmillió twitter felhasználó anyázta, beleértve a merénylet egyik-másik túlélőjét, majd a feltöltött képei között megtalálták a jogosítványát, és innen keződött a lejtmenet. Kapott halálos fenyegetéseket, előtúrták és minden ismerősének elküldözgetik a tumblerre kiposztolt meztelen képeit (elsőrangú ötlet, bájdövéj, önként feltolni a netre a saját meztelen képeid, biztos nem fog visszaütni soha), visszaéltek az adataival és a nevével, ahol csak lehet, bónuszban még ki is rúgták. Nem győzött bocsánatot kérni mindenkitől. Egy hétvége alatt szétkapták.

A 11 éves lány, akire nem figyeltek eléggé a szülők

Kicsoda?

Jessie Slaughter (Jessica Leonhardt), 11 éves floridai tinilány, akinek el kellett volna kerülni a Youtube-ot.

Mi történt vele?

Valaki szóba hozta őt egy underground banda, a Blood On The Dance Floor énekesével. Volt még némi rágalmazás, minek végén végül Jessie a fenti, picsamérőt maximálisan kiakasztó videó felvétele mellett döntött, és később nagy bánatára fel is töltötte a Youtube-ra. Végül a cucc eljutt a 4chanre is, ahol úgy döntöttek, talán kicsit lereszelnek a lány arcából, aki saját bevallása szerint tökéletes, három csávója van 11 évesen, valamint ha valaki beszól neki, annak a szájába rak egy Glockot, és kiloccsantja az agyát. Sajnos a brain slushie kifejezést nem tudom kellően hűen visszaadni, nagy kár érte. A "GET AIDS AND DIE" kifejezés szintén megérne egy misét egy 11 éves szájából.

A 4chan pedig darabokra tépte a lányt: megszerezték a telefonszámát és a címét, amivel csúnya dolgokat lehet ám csinálni. 0-24 csörgött a telefonjuk és szivatták őket, rendeltek a címükre egy rakás pizzát, addig, amíg le nem tiltották a házhozszállítást, kapta a szidalmazó méleket és halálos fenyegetéseket olyan mértékben, hogy aztán felrakott még aznap egy új videót, amiben sírva kér bocsánatot, né, jobban mondva kegyelemért könyörög, az apja meg kiabál mellette a kamerába, és azzal fenyegetőzik, hogy mindenkire kihívja a szájberpoliszt, aminek eléggé nem dőlt be senki. Érdekes módon Jessie még ma is nyomja a youtube videókat, igaz más néven, ráadásul azóta benőtt a feje lágya, és bocsánatot kért a Blood On The Dance Floor bandától is, amiért anno nemi erőszakkal vádolta őket.

Az idióta takony, aki szerint jó ötlet levideózni, ahogy kínzod a macskádat, és felrakni a netre

idiota.jpg

Kicsoda?

Kenny (Chris) Glenn és a testvére, a helyszín Lawton, Oklahoma. A két srác úgy érezte nagy poén felvenni, ahogy falhoz verik és kínozzák a macskájukat, majd felrakni a netre.

Mi történt velük?

A 4chan arról híres, hogy mindent és mindenkit leszarnak, és olyan dolgokkal viccelődnek, amin nem kéne, gyerekpornótól emberi kivégzések videóján át minden létező mocsokig. No, hát a 4chan primary életformája, Anonymus, igen rossz néven vette, hogy megkínoznak egy macskát. Dühtől izzott az internet. Szépen lenyomozták hol van, mi a neve, és kihívták rá a rendőrséget. Mindezt 24 órán belül. A macskát végül egy másik ott levő cicával együtt elvitték állatorvoshoz, majd egy menhelyre. A srác pedig mehetett bíróság elé. Érdekes és sajnálatos módon végül mindkét macskát visszaengedték a családhoz.

A lány, aki az öngyilkosságba menekült

hang.jpg

Kicsoda?

 Amanda Todd, kandai lány, akit három évig zaklatott valaki, mielőtt végül felakasztotta magát.

Mi történt vele?

Egy beszélgetés során a csetpartnere rávette, hogy mutassa meg a kamerának a melleit. Az illető felvette az egészet, majd elküldte neki, és folyamatosan zaklatta és zsarolta a lányt, majd végül karácsonykor elküldte a képeket Amand minden ismerősének. Ezt amúgy úgy tudta meg, hogy hajnal négykor kopogtatott náluk a rendőrség. Három hónappal a halála előtt Amanda készített egy videót, amiben kis kártyákon keresztül elmeséli, hogyan zaklatták, hogyan lett ettől az egésztől depressziós, hogyan érzi magát. Szinte senkit nem érdekelt. Miután felakasztotta magát és az egész bekerült a hírekbe, egycsapásra 1,5 millióan nézték meg a videót, mostanság úgy 8 millió megtekintésnél jár.

(megjegyzés: mind közül ezt tartom a legszomorúbb esetnek, és kicsit más kategóriájú az egész,
mint a fentiek. Itt inkább egyetlen elkövető, zaklató volt, de mindenképp ki akartam emelni egy ilyen jellegű történetet is.)

A srác, aki salátára lépett

salata.jpg

Kicsoda?

Egy Burger Kinges dolgozó, aki szerint jó ötlet felpakolni a netre egy fotót, ahogy cipővel áll az étteremben később felszolgált salátán.

Mi történt vele?

Rekord időn belül elcsípték: 15 perccel a kép posztolása után bemártották a Burger King vezetőségénél, kirúgták, két másik munkatársával együtt. Az idiótája ugyanis úgy töltötte fel a képet, hogy a GPS adatokból méterre pontosan kiderült, melyik Burger Kingből származik a kép, az időpontot meg a beosztást összerakni a főnökségnek szintén nem tartott sokáig. Plusz poénként bejelentették az esetet pár helyi híradónál is, akik aztán ki is mentek oda, egész csúnya botrány volt.

Az internet toleráns hely, egy darabig. De ha sikerül kellően nagy baromságot elkövetned, akkor akár tönkre is tehet az a 15 perc online hírnév.

40 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fekete Sámuel 2013.11.10. 00:57:59

Szerintem meg téged kéne ciánnal kezelni, te Médiapanda.

Circus 2013.11.10. 01:04:02

Konkrétan szerintem szedd ki az öngyilkos kislányt - egyáltalán nem ugyanaz, mint a többi. Ha az ismeretlent, aki kicsinálta, azt szedték volna szét, az ideillene, ő nem.

Démonmac1 2013.11.10. 01:30:14

@Circus: Pedig teljesen jól fedi a valóságot az is "
Emberek, akiket a földbe döngölt az Internet"
abszolút témábavágó.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.11.10. 03:45:12

Semmi sem szent, csak a macska. Hol vagyunk, az ókori Egyiptomban???

kiscicamasni · http://fiatalvagyok.blog.hu 2013.11.10. 06:03:53

Az a videó a kártyákkal tényleg megható. Össze is szorult tőle a gyomrom rendesen:/ bár már láttam egyszer. Tudja valaki, mi lett a zsarolójával?

röhögő 2013.11.10. 08:23:21

A magyar netnek is megvannak a maguk elmebeteg bohócai, akikről már mindent tudunk. Lásd Lencsés Pisti, wmiki. :-))

magyar ember teli szájjal 2013.11.10. 09:03:06

Végtelen primitívség az önygilkos lányt belekutyulni a többi sztoriba.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.11.10. 10:09:26

Ilyen az emberi gonoszság és a csordaszellem: megtaposni azt, aki a földre esett egy csúnya hibája miatt.

Hasonló volt mostanában Balogh képviselő ellen, de ő végül morális győztesként fejezte be a csatát és alattomos támadói csúfosan vesztettek.

Intelli 2013.11.10. 11:03:36

Azért az sem normális aki egy ízléstelen tréfa miatt halálosan megfenyegeti embertársát...

Carada 2013.11.10. 11:32:54

Amanda Todd is elkövetett egy butaságot (ostobaságot, súlyos hibát, ahogy tetszik) az interneten, aminek súlyos, sőt végzetes következményei lettek, ezért a története abszolút ide illik. Tragikusabb, mint a többi sztori, főleg azért, mert enyhébbén ítéljük meg, hiszen a meztelenkedésével nem bántott vagy botránkoztatott meg széles tömegeket. De az internetes kommunikáció veszélyeit kiválóan megmutatja. És bennem mindig felmerül a kérdés: nem volt annak a kislánynak senkije, akivel megbeszélhette volna, mi történt, és ezt hogyan kezelje...? És nem is elsősorban a büntetőjogi lépésekre gondolok most. Hát szerintem ez az igazi tragédia.

Baribál 2013.11.10. 11:35:31

@Intelli: a fenyegetés nem jelenti azt, hogy be is lesz váltva. Sőt inkább csak üres duma, amivel pár szar percet akarnak szerezni a delikvensnek.

SarahConnor 2013.11.10. 11:36:54

Eddig is voltak ilyen mocskok, a legérdekesebb az, hogy a net világában ugyan mi a f... vesz rá embereket arra, hogy ezt megosszák. Mi ez a viszketés, ez a legyőzhetetlen vágy bennük? A kanadai lány videóját kivételként kezelve, mert az más kategória, de ott van a Burger King-es. Komolyan azt hitte, hogy ezt mindenki megtapsolja? Vagy a macskás. Azért van az a kategória szemét, amivel nem tudsz elsunnyogni. A net fura világ, de határai azért vannak. Elképesztő, hogy valaki, aki ennyire nincs ezekkel tisztában, a legmodernebb technológiával képes a mocskát terjeszteni. Az ilyeneknek abakusszal kéne számolgatniuk az ABC raktárjában a dobozos tejet...

Szintén elrettentő, mikor jönnek azok, akik "halj meg rákban" stílusú kommentekkel és halálos fenyegetéssel jutalmaznak egy-egy ilyen videót. Mert nem elég jelenteni, és mondjuk lehülyézni bónuszként. Látható, hogy az élet eléggé helybenhagyja őket később így is, úgy is.

Az első csaj, a halloween-es még nekem is új volt egyébként, a vérfagyasztó idiotizmus iskolapéldája.

burakefendi 2013.11.10. 11:46:27

nagyon álszent az internet népe, meg kell hagyni...

nandras01 2013.11.10. 11:57:40

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
birca!
én sokakkal ellentétben, még nem hülyéztelek le, sőt, nem egyszer egészen értelmesen el is tudtunk beszélgetni és a bizonyos kérdésekben közöttünk fennálló nagyon éles véleménykülönbség sem zavar.
de áruld már el, hogy a faszkalap, nőverő barom mitől is lett erkölcsi győztes..?

mohaa 2013.11.10. 12:00:33

@Carada: Kicsit olvass utána még azért ennek a sztorinak. Volt akivel meg tudta beszélni de többszöri költözés után is zaklatták szerencsétlent a "barátai", ismerősei, osztálytársai. Az új helyen mindig ugyanúgy. A primitív csorda nem hagyta, hogy elfelejtse ezt az egészet és ezért menekült az öngyilkosságba. Hiába volt ott mellette valaki, ha másnap mindig ugyanúgy az arcába kapta.
Tehát ez a sztori kurvára nem illik a többi közé szerintem sem.
Pont ellenkező előjellel áll a többi közt. A többi hülyét nincs miért sajnálni, ráadásul még mindegyik életben van, csak kaptak a pofájukra és talán tanultak belőle. Az a kislány már semmit nem fog tudni megtanulni, köszönhetően a csőcseléknek.

Circus 2013.11.10. 12:06:15

@Démonmac1: butaságot csinált, nem izléstelenséget, vagy taplóságot.
NEM ugyanaz, mint a többi!

@mohaa: pontosan erre gondoltam.

seekthedragon 2013.11.10. 13:02:22

Amanda Todd esete valóban kirívó, de abszolút az összeállításban van a helye. Jól mutatja, mennyire nagy az egyén online cselekedeteinek felelőssége, és hogy egy kis hiba hova tud fajulni.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.11.10. 13:02:22

@nandras01:

Sárba tiporni egy embert nem normális dolog. Most pedig ez megy. Politikai okokból a Fidesz és az ellenzék abban vetélkedik, hogy ki tud nagyobbat ütni a szerencsétlenre. Ilyenkor kénytelen vagyok szavamat felemelni.

Carada 2013.11.10. 13:06:24

@mohaa: Utánaolvastam, igaz, csak magyarul. (például zama.hu, satirity.hu, media-addict.hu). Egyikből sem az derül ki, hogy komoly segítségét kapott volna, sőt. Ő maga is azt mondja a videojàbán, hogy nincs senkije. Ebben a kérdésben pedig azt hiszem, az ő véleménye a mérvadó. Könnyű utólag holmi zászlóra hímezni a nevét. Nem azt mondom, hogy felesleges, mert mások még igenis tanulhatnak belőle, de könnyebb, mint ott és akkor tenni érte.

nandras01 2013.11.10. 13:10:58

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
sárba tiporni??
az nem sárba tiprás, ha egy hazudozó, gyáva, erőszakos baromállatról kimondják, hogy az, ami - egy mérhetetlenül tapló állat.
a fidesz viselkedése valóban hányingert keltő- ebben nincs köztünk vita. hogy az ellenzék politikailag kihasználja az esetet..?
ez igaz.
de talán nem kellett volna ennek az istenbarmának azt tenni, amit tett, és akkor nincs alkalom a 'kihasználásra".

bioLarzen 2013.11.10. 13:17:12

@röhögő: wmiki, bacchus... Intézmény lett :)

bio

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.11.10. 13:19:30

@nandras01:

Családi viszály volt, melyet időközben megoldottak egymás között. Éppen esküvőre készülnek.

Ezek után beleavatkozni gusztustalan.

nandras01 2013.11.10. 13:49:13

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
hmmm... családi viszály...
nem kevesen meg is halnak az ilyesféle "családi viszály"- ban.
magánügy..?
tudod, kedves birca, én családi viszálynak tekintem a hangos szóváltást, az ajtócsapkodást, mág egy repülő csészealj is beleférhet, de egy nő súlyos bántalmazása semmiképpen sem.
az, hogy "elrendezték" egymás közt, nem teszi nem megtorténtté a bántalmazést. ha a nő elviseli, hogy bántalmazzák, az sajátos pszichológiai és nem kis mértékben társadalmi probléma, de az állam nem hunyhat szemet ez felett.
a "pénz számolva, az asszony verve jó" c. népi bölcsesség, már száz évvel ezelőtt is undorító és visszataszító szemlélet volt.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.11.10. 13:54:24

@nandras01:

Nem tudjuk pontosan mi történt. De azt tudjuk: a viszály rendeződött.

gabardin 2013.11.10. 13:56:07

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: te kis provokátor... :)
családi viszály? 8 napon túl gyógyuló sérülés?

nandras01 2013.11.10. 13:59:15

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
de. egészen pontosan tudjuk, hogy mi történt.
nyolc napon túl gyógyuló, súlyos zúzódások és arccsontörés történt.
a viszály pedig nem rendeződött, legfeljebb szőnyeg alá söprődött, pontosabban szőnyeg alá próbálják az érintettek söpörni.
ha ez a baromállat egyszer (már többszö..?) megtette, amit tett tett, gondolod, hogy innentől a fejéhez kap és felvesz egy emberformát?
és ha legközelebb nem áll meg a csonttörésig menő bántalmazásnál, hanem csontrészegen kisbaltát vág a nő fejébe?
akkor is "magányügy"?

szb9 2013.11.10. 14:08:11

hagyjátok már ezt a bircát, nem látjátok hogy egy provokatív troll?

Pszt! 2013.11.10. 14:54:02

Magyarországon miért nem működik ez? Lenne pár politikus, akit az őrületbe kellene kergetni! :)

nandras01 2013.11.10. 14:55:54

@szb9: birca nem troll.
néha igen sajátságos a szemléletmódja és az értékítélete, de nem troll.

Sir David Bówli 2013.11.10. 14:58:23

@nandras01: Nem tudok másra gondolni, mint hogy az apja pont így verhette az anyját, ahogy ő is veri a feleségét, ezt látta, ebben él, ezért nem fogja fel, hogy mi ezzel a baj.

nandras01 2013.11.10. 15:07:13

@Sir David Bówli: birca asperger szindrómás, és azok néha igen különösen látják a világot.
számukra a dolgok, mint különálló egységek jelennek meg, a szintézisre nem, vagy csak igen nehezen képesek. ezért van, hogy birca véleménye zsámunkra furcsának tűnik.
neki viszont az a természetes, ahogyan ő látja az eseményeket.

Sir David Bówli 2013.11.10. 15:15:41

@nandras01: Köszi, ez mindent megmagyaráz. Most, hogy mondod az aspit, csaptam egyet a homlokomra, hogy: "Bázz, téééényleg..!".

szb9 2013.11.10. 16:20:35

@nandras01: oké, lehet hogy nem troll, viszont ami biztos: teljesen fölösleges leállni vele vitatkozni :D

mis 2013.11.10. 16:24:01

Jó a post, vicces lenne, csak az öngyilkos kislány nem hiányzik bele...

nandras01 2013.11.10. 16:24:58

@szb9: ebben lehet némi igazad :)

kekegsm 2014.07.12. 08:05:45

@mis: Ez nem a viccről szól, arra ott a showderklub...

Advanced Flight 2014.07.12. 22:34:27

@nandras01: bircának van egy iszonyat ronda és ízléstelenül öltözködő felesége, akitől nem tud megszabadulni, verni azonban nem meri (talán nem is tudja), ezért roppantul drukkol minden nőverő pasinak, hogy legalább ennyi elégtétele legyen. Ennyi.
süti beállítások módosítása