Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
A világtörténelem legdurvább kivégzései

A világtörténelem legdurvább kivégzései

// írta: Média Panda - kategóriák: bizarr, régmúlt

kimjong1.jpg

Az egyik legkeményebb hír volt mostanában, hogy az észak-koreai diktátor, Kim Dzsongun pontosan hogyan is végeztette kis saját tulajdon nagybátyját. Sortűz? Dehogy. Injekció? Ugyanmár! Akasztás? Amatőrök, legyint az az ifjú uralkodó. Kim Dzsongun ugyanis kutyákkal tépette szét a rokont. Szerencsétlen Csang Szongtheket a diktátor emberei pucérra vetkőztették, öt másik bizalmasával együtt, majd bedobták őket egy ketrecbe, és ráengedtek 120 kutyát, akiket előtte három napig éheztettek. Még belegondolni is borzongató.

Észak-Korea nem az a hely, amiről eddig is úgy nyilatkozott volna az utca embere, hogy egy szigorú, de igazságos, kiegyensúlyozott diktatúra, de feltehetőleg a fenti sorok után senki nem is fog még jó darabig hasonlót gondolni. És nem csak a rokonok, politikai ellenfelek járnak ott csúnyán: csíptek már meg turistát, újságírót, de persze a kereszténység, mint vallás, is elég keményen üldözve van ott. Gondolom egy az uralkodó által túlbuzgónak ítélt nyaralni vágyó pap kedvéért még oroszlánokat is szereztek volna. Azonban még Kim is csak gyenge kispályás a világtörténelem legdurvább kivégzéseit nézve.

mocsár.jpg

Csónakázás, rönkölés

Ennek a mocsok undorító kivégzésnek több válfaja van, de a lényege ugyanaz: a halálra ítélt szerencsétlent hosszú ideig csak mézzel és tejjel etetik, hogy mindent elsöprő hasmenése legyen. Ezekután pucéran berakják megkötözve egy csónakba, vagy pedig belebújtatják egy üreges farönkbe, amiből csak a feje, a kezei és a lába lógnak ki. Mehet is vízre. Az áldozat egész teste be van kenzve mézzel, a vízbe nem fordulhat bele, a halálát pedig több dolog is okozhatja. Ha szerencséje van, belemászik egy rakás bogár a szájába, és megfullad. Ha nincs neki, akkor akár egészen két hétig is szenvedhet a saját ürülékében fetrengeve, amiben a helyi rovarok szaporodnak bőséggel, és végül a segglyukán át a szervezetébe is bejutnak, és bentről rágják szét. Embertelen halálnem, ha nincs a fulladás, akkor az éhhalál, szomjan halás még egész gyors opció. Ha szerencséjük volt.

Guminyaklánc

Dél-Afrikában volt elterjedt, illetve csak szeretném mondani, hogy volt, mert még a mai napig előfordul néha ilyen kivégzés. Egy benzinnel megtöltött gumikereket erőltetnek rá az áldozat mellkasára, úgy, hogy a kezei is belül vannak, hozzászorítva a testéhez. Ha kiszórakozták magukat a látványon, meggyújtják a kereket, ami olyan durva erővel ég, hogy a test szinte megolvad a tűztől.

Az öt fájdalom

Nagyon csúnya, darabolós megoldás: először levágják az áldozat orrát, egyben, ahogy van. Majd következik az egyik keze, amit az egyik lába követ. Az áldozatot kiherélik, mielőtt jöhetne a végső csapás: a csípőjénél kettévágják. A "feltalálója" Li Si, kínai miniszterelnök volt, aki bizonyára megbánta ezt a lépést, mivel őt is így végezték ki. Szopó.

fűrész.jpg

Kettéfűrészelés

Állítólag Európában és Ázsiában is divat volt, elég kemény darab: az áldozat fejjel lefelé kikötözve, és fentről, ágyékból elkezdik kettéfűrészelni - ez már önmagában elég csúnya halál, de a fejjel lefelé felfüggesztésnek hála az agy sokkal, sokkal tovább kap vért, és oxigént, ezért a kiválasztott szerencsétlenek egészen az utolsó pillanatokig minden fájdalmat éreztek.

A vérző sas

A Vikingeknél volt divat, és szintén nem egy szép halál. Az áldozat bordáit óvatosan elvágták a gerincénél, eltörték és kifeszítették őket, hogy szárnyakat mintázzanak, majd a nyíláson kihúzták az áldozat tüdejét. Zárásnak, - mert miért ne? - sót szórtak a sebekbe. Roppantul remélem, hogy az áldozat ekkora már távozott az élők sorából.

Halálra zúzás

Nem puszta kivégzés volt, hanem vallató célú kínzás: kérdeztek valamit az áldozattól, és ha nem voltak elégedettek a válasszal, egész egyszerűen valami nehezéket pakoltak a mellkasára. Majd újra. És újra. És újra. Egészen addig, míg az áldozat nem vallott, vagy meg nem fulladt.

redtie.jpg

Kolumbiai nyakkendő

Szintén roppant véres darab: az áldozat torkát elvágják, majd a seben kihúzzák a nyelvét - innen a nyakkendő kifejezés. Néha még napjainkban is használján jellemzően drogkatrell, maffia ügyekben, megfélemlítés, megalázás, dominancia jelzés céljából.

Felcsévélés

Az Egyesült Államokból származik, de Iránban inkább divat még most is: hasonlít az akasztásra, csak ott az áldozat nyakán a kötél, és utána kirúgják alól a széket, beejtik valahova, ami rendszerint, ha szerencséje van, eltöri a gerincét, így viszonlag fájdalommentes halált biztosít. A csévélés sajnos nem ilyen, ugyanis az áldozatok a földön állnak, kötél a nyakukon, és általában daruval emelik fel őket, így sajnos hosszabb, fájdalmasabb halál jut nekik.

Bambusz-nyárs

Ázsiában volt trendi, az áldozatot bambuszcserjék fölé kötözték ki. Mivel a bambusz nagyon gyorsan nő (egy nap alatt akár 90 centit), ezért igen csúnya dolgokat tudott művelni, miközben élve felnyársalta az áldozatot. Lassú, és kifejezetten fájdalmas halálnak számított.

Kígyóverem

Egy hatalmas vermet megtöltöttek kígyókkal, majd éheztették őket. Amikor elég mérgesnek ítélték őket, meztelenre vetkőztetve belökték az áldozatot. Harminc-negyven mérgeskígyó marása bár nagyon gyors, de annál fájdalmasabb halált biztosított a delikvensnek. Egyes változatokban a verem alját vízzel töltötték fel, így még azt se nagyon látta az áldozat, honnan érkeznek a marások - mintha amúgy nem lett volna teljesen esélytelen a küzdelem.

Végszó gyanánt

Még számos més kivégzési módszer létezik, amit most nem fogok ennél jobban részletezni, szerintem ez is eléggé demonstrálja, hogy az emberi faj képzeletének kínzás terén tényleg nagyon kevés dolog szabhat határt. Bár legalább negyedekkora lelkesedést tudnánk tanúsítani humánus irányokba is.

updét: a Kimdzsong-féle kutyás hírről időközben kiderült, hogy kamu, elnézést érte. Pénteken kezdtem írni a posztot, utána már csak hozzáírtam párat, nem nézegettem az észak-koreai híreket, még egyszer bocs. Köszönöm a jelzést Szabó F. Balázsnak.

144 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

álfirkász · http://narancsosliba.blog.hu/ 2014.01.09. 11:46:22

@Michel Djerzinski: pontosítanék! Ha a Homo Sapiens a magadfajtát jelenti, akkor igazad van. Egyébként nincs.

Michel Djerzinski 2014.01.09. 11:50:19

@álfirkász: persze... már vártam a narancsos libák feltűnését, akik szánalmas létszomjukban saját olcsó kis életükért kezdenek máris gágogni...

álfirkász · http://narancsosliba.blog.hu/ 2014.01.09. 11:58:31

@Michel Djerzinski: tudnám, hogy egy akkora seggfej, mint te vagy, hogy tanult meg lélegezni! Hogy minek, azt nem is firtatom.

Michel Djerzinski 2014.01.09. 12:01:53

@álfirkász: miért nem húzol el mondjuk... az anyádba?! nagy szívességet tennél mindenkinek, de nekem mindenképp. Legyél kérlek nagylelkű és tedd meg! Köszi.

Hátrányos helyzetű kaviár 2014.01.09. 12:07:25

@Michel Djerzinski: Szerintem megtanulunk majd egymással élni, nem vagyunk reménytelenek. A fajunk még nagyon fiatal, olyan tinédzser-korú. Mondjuk, úgy is viselkedik.
Különben, a körtére visszatérve, mára már szexuális játék lett belőle. Egy elég drága szexuális játék. Igaz, nagyon megszelídítve ...
www.stockroom.com/Ultimate-Asslock-P4596.aspx
Ilyenek vagyunk ... :D

Michel Djerzinski 2014.01.09. 12:15:08

@Hátrányos helyzetű kaviár: nekem nincsenek illúzióim. Az emberi természet egy csapda, Buddha és Hitler természetének csírája mindenkiben benne van. Az emberi természet nem mint olyan nyilván nem zárult le, az evolúció folyamatos és bár jó lenne bízni abban, hogy egy magasabb tudati szinten létezne több milliárd ember, erre mégis minimális esélyt látok. Még ha racionális állatok is vagyunk, de alapvetően ösztöneinknek, egoista törekvéseknek kiszolgáltatott lények is.

Nincs az a történelmi kataklizma, ami alapvetően és tartósan változtathatna ezen. A felvilágosodás ugyan sok eredményt elért, de ezek összességében mégis csak részleges sikerek. Morálisan, intellektuálisan a bolygón élő emberi rákos sejtek aligha lettek jobbak és kevésbé kártékonyak, mint bő 200 éve... Csak a módszerek lettek legfeljebb kifinomultabbak, kevésbé látványosak...

álfirkász · http://narancsosliba.blog.hu/ 2014.01.09. 12:20:03

@Michel Djerzinski: neked volt anyád? Szerintem egy bélféreg szart ki magából, ezért vagy ennyire sötét. Visszasírod a puruttyát? Nem baj, csak ne reklámozd, mekkora barom vagy!

Michel Djerzinski 2014.01.09. 12:23:13

@álfirkász: te figyelj, én tényleg sajnállak, mert a klimax komoly dolog. A PMS is. De megtennéd, hogy elmész innen? Rossz napod van, van ilyen, én megértelek, de inkább máshol okvetlenkedj. Köszönöm szépen.

Hátrányos helyzetű kaviár 2014.01.09. 12:28:56

@Michel Djerzinski: Az emberi faj alig 50-60 ezer éves, a bármiféle civilizáció még fiatalabb, és több milliárd évünk van még. 200 év? Az egy nanoszekundumnál is kevesebb. Ne légy már ilyen pesszimista!

Mészáros Laci 2014.01.09. 12:38:11

a modern európában a terminális állapotban levő betegek minden ésszerűségtől mentes, költségeket nem kímélő életben tartása vált népszerűvé.

Michel Djerzinski 2014.01.09. 12:39:34

@Hátrányos helyzetű kaviár: egyrészt nincsen több milliárd évünk, mert ha a Föld létezne is addig, az emberi faj mindenképp előbb kimerítené a bolygó tartalékait, ami végső soron ellehetetleníti majd a földi létezést. Másrészt elvileg igazad lenne, gyakorlatilag nem valószínű. Ez nem pesszimizmus, egyszerű realizmus. Az emberi lét mélyén munkáló (ön)pusztító erőket, ösztönöket nem lehet eléggé túlértékelni sajnos, ez pusztán intellektuális belátásból nem fog eltűnni milliárdos populációban. Erőszak, szenvedés, vér, könnyek és jajveszékelés mindig kísérőjelenségei lesznek az emberi létezésnek. Az egyéni megvilágosodás lehetne az egyetlen kiút, de ez több szempontból is lehetetlen a teljes populációra nézve, naiv vágyálom marad.

Mészáros Laci 2014.01.09. 12:40:18

@Hátrányos helyzetű kaviár:

"Hm, a természetben mindig az erősebb, erőszakosabb faj a túlélő. A több vagy eltűnik, vagy beolvad "

nem, ez tévedés. az ember nem azért tudott elterjedni az egész bolygón, mert erősebb és erőszakosabb volt, hanem azért, mert sokkal szociálisabb (volt).

Mészáros Laci 2014.01.09. 12:42:01

@Michel Djerzinski:

"Ez nem pesszimizmus, egyszerű realizmus."

Nem-nem-nem. Az embereknek igen kis része pszichopata, csak a modern sajtó (például ez a poszt) nagy nyilvánosságot ad nekik. Az ember a leginkább szociális állatfajok közé tartozik.

Robiekin · http://megfizethetetlenegeszseg.blogspot.hu/ 2014.01.09. 12:42:40

updét: a Kimdzsong-féle kutyás hírről időközben kiderült, hogy kamu, elnézést érte. Pénteken kezdtem írni a posztot, utána már csak hozzáírtam párat, nem nézegettem az észak-koreai híreket, még egyszer bocs. Köszönöm a jelzést

Semmi gond, de azért stílusosan hangzott volna...

álfirkász · http://narancsosliba.blog.hu/ 2014.01.09. 12:44:56

@Michel Djerzinski: tudod kis szarjankó, ebbe nincs beleszólásod. Átlapozva a korábbi behányásaidat,neked levegőt sem lenne szabad kapnod, nnemhogy hozzászólási jogot. Szóval kuss!

Michel Djerzinski 2014.01.09. 12:45:20

@Mészáros Laci: nem a számokról van szó, hanem történelmi tapasztalatokról, amikből okulni kellene. Hiába a szociális többség, ha fanatizálhatók, ha működik a tömegpszichózis, a szociálpszichológiai, antropológiai megfigyelések. A történelemben a legnagyobb mérvű szenvedést mindig is maroknyi pszichopata idézte elő. Ehhez az ámokfutáshoz asszisztált aztán ez az ún. szociális állatfajba tartozó többség, vakon, hipnotikusan, a józan ész szikráit is elfelejtve, milliószámra.

Michel Djerzinski 2014.01.09. 12:47:37

@álfirkász: vegyél kérlek levegőt is, nem venném a szívemre, ha itt szívinfarktust kapnál! De tényleg.
Na.
Sikerült?
Oké.
Akkor menj, keressed meg a pongyoládat és a papucsot.
Megvannak?
Szuper.
Akkor fogd meg a fakanalat, majd menj át a velvet.hu-ra és szórakozz! (De vigyázz, nehogy odakozmáljon a lekvár a konyhában.)
Hajrá!

sarius 2014.01.09. 12:51:30

@Média Panda: és te mindent elhiszel, amit olvasol?

álfirkász · http://narancsosliba.blog.hu/ 2014.01.09. 12:53:05

@sarius: az a kisebb gond. Ez csak butaság. De amilyen élvezettel ecseteli ezeket a módszereket, az kimondottan beteges.

engelbert (törölt) 2014.01.09. 12:56:20

@Michel Djerzinski: Én pedig neked odaítélek egy ősi kínai kínzást,ebben az áldozatnak kiégették a fogait.Ha fájt már a fogad valaha, akkor tudhatod hogy hosszabb távon gyakorlatilag elviselhetetlen,ha mondjuk egyszerre 12 fogad fáj mert felizzított acélcsipeszeket akasztanak rájuk akkor érted hogy mi várna rád...

Hátrányos helyzetű kaviár 2014.01.09. 12:58:28

@Michel Djerzinski: Hm, mostanában olvastad Dan Brown Infernóját? ;).
Szerintem meg nem fogjuk elpusztítani magunkat, mint fajt. igen, népek haltak ki, igen voltak népirtások, igen népek halnak ki ma is és vannak népirtások, és igen lesznek is. De a fajunk megmarad. Lehet, hogy csak 1 milliónyian, lehet, hogy 20 milliárdnyian, ki tudja?

@Mészáros Laci:
Hm, nem biztos, hogy a neandervölgyiek egyetértenek veled, bár kétségkívül egy részük "beolvadt". Éppen lehet ezt szocializációnak is nevezni.... :)

vittore 2014.01.09. 13:03:52

@álfirkász: Azért elég nagy fokú primitívségre vall a stílusod. Normális hangnemben folynak a hozzászólások, erre jössz te és beleokádsz. Menj inkább és verd ki vagy dugasd meg magad valakivel, vagy mindkettő. Hátha elmúlik a frusztrációd.

Celtic 2014.01.09. 13:07:49

Ne is feledjuk a vasbikat, amit a demokracia bolcsojeben talaltak ki....
www.an-no.hu/bizarr-kivegzesek/

Szoval nemcsak 300 meg Herkules volt arrafele, voltak alantasabb dolgok is.

vittore 2014.01.09. 13:07:52

@Hátrányos helyzetű kaviár: Ok, az érvényesüléshez valamilyen szinten szükség van rá, de szerintem átestünk a ló túloldalára... Másrészt ilyen mértékű reprodukciót nem sokáig fog a bolygó elviselni, efelől nincs kétségem, de ez már más téma.

Celtic 2014.01.09. 13:11:50

Hagyd, mar mashol is kiderult, hoyg egy egyszeru troll.

Mészáros Laci 2014.01.09. 13:22:24

@Michel Djerzinski:

"Hiába a szociális többség, ha fanatizálhatók, ha működik a tömegpszichózis"
stb stb. Az a helyzet, hogy neked erről van tudomásod, mert (a sajtó működése miatt) ez kerül a hírekbe. Az is torzíthatja az érzékelésedet, hogy vannak "átlagos" különbségek is abban, hogy mennyire szociálisan viselkedik egy-egy kulturális nemzet, és a magyarok azért eléggé az európai átlag alatt teljesítenek.

Valójában azonban világméretekben a szociális működés és a kooperáció sokkal gyakoribb, mint az antiszociális. Ha nem a napi benyomásokból következtetünk (amely a sajtó miatt torzít), hanem valóban reprezentatív mérést végzünk, akkor pont az derül ki, hogy a "magára hagyott" rendszerekben idővel a kooperatív működés válik általánossá. Annyira, hogy ennek felismeréséért négy éve Nobel-díjat is adtak.

álfirkász · http://narancsosliba.blog.hu/ 2014.01.09. 13:25:55

@vittore: na, itt a másik write only barom. Inkább anyáddal foglalkozz!

Michel Djerzinski 2014.01.09. 13:28:39

@Hátrányos helyzetű kaviár: én ennek a jóslatnak (ha egyáltalán így lesz), hadd ne örüljek. Az emberiség egy parazita faj a bolygón, az utolsó szálig pusztulnia kellene...

Mészáros Laci 2014.01.09. 13:30:03

@Hátrányos helyzetű kaviár:

A szociális működésnek vannak szintjei. Amikor az egyén kerül kritikus helyzetbe, akkor legtöbbször magát próbálja menteni és egyáltalán nem szociális, sőt, nem is racionális (pl a fuldoklók). Ez lényegében pánikreakció.

Másik szinten van a szűk csoporton belüli együttműködés: ha a túlélésről van szó, akkor az "ÉN BANDÁM" fontosabb van az "IDEGEN BANDÁNÁL." Akár neandervölgyiek, akár a szomszéd törzs, de ha fenyegetést jelent, akkor inkább megesszük őket, semhogy ők egyenek meg minket. Az agyvelő pedig a leggyorsabban elfogyasztható, és nyersen is nagyon tápláló (sok zsír, valamennyi cukor, kevés kötőszövet).

Amikor a szűk csoportot nem fenyegeti veszély, akkor tudnak működni a szélesebb körű együttműködést támogató szociális folyamatok.

Mészáros Laci 2014.01.09. 13:31:18

@Michel Djerzinski:

"Az emberiség egy parazita faj a bolygón, az utolsó szálig pusztulnia kellene... "

Nem az :-) de megengedem, hogy a te életszemléletedből és tapasztalataidból (azaz: inkább sajtófogyasztásodból) ez következik. A világ nagyon színes.

Michel Djerzinski 2014.01.09. 13:34:42

@Mészáros Laci: ez egy tökéletesen életidegen, doktrinér okfejtés. Nem az a kérdés, hogy hogyan működik az emberiség "úgy általában", a média torzító hatása nélkül, hanem épp az a kritikus, amikor megnyilvánul a tömegek attitűdje egy hiszterizált közhangulat során. Minderről pedig lehet tapasztalatunk az elmúlt sok száz évben. (Lásd: a gonosz banalitása és Hannah Arendt, a passzív nézők serege egy öngyilkos esetén a "szociális működés és kooperáció" helyett, milliók fejének elfordítása a deportálások során stb-stb....)

dukeekud 2014.01.09. 13:35:33

Ez a 120 kutya ez nyilvanvalo volt, hogy kamu. Kiszamolta volna meg oket ? Es egyaltalan semmi ertelme, 120 kutya hozza sem ferne az aldozathoz, 5-6 kutya boven eleg volna.
Es 120 ehezo kutya hamarabb tepne egymast szet.

HgGina 2014.01.09. 13:35:42

@Szabó F. Balázs: a nagynéni férje pedig nem nagybácsi. Tehát két dolog nem igaza a nagybácsi kutyák általi széttépetéséből. A nagybácsi és a kutyák.

Michel Djerzinski 2014.01.09. 13:36:22

@Mészáros Laci: a világ nagyon színes, és e színességében is egyszerre tűnik érdektelennek, de egyben el is szomorítónak. A világ zajlása egy színes (láz)álom, de a baj az, hogy nem garantált a belőle való felébredés.

Shimu 2014.01.09. 13:39:49

jutúbon " philosofy of a knife " ...

vittore 2014.01.09. 13:53:35

@álfirkász: Hát, lehet, hogy jobban jársz te nyomorult pöcs, mert ha elkezdenék veled "foglalkozni" nem trollkodnál többet és életed végéig anyád etetne a tolószékben.

szivar 2014.01.09. 13:57:25

@engelbert: Magyar nevén szólítva a dolgot: csőbehúzás. A delikvenst mozgásképtelenné teszik, azaz beleültetik|állítják|fektetik egy szűk helyre, ahonnan csak a feje lóg ki. Enni és inni kap, maga alá csinál. A többit a férgek elintézik. Maximum két hét. Szép halál lehet. Nem próbálnám ki magamon.

monddazigazatmar 2014.01.09. 13:57:33

@Média Panda: "van erre valami linkelhető bejegyzés? mert akkor ha beértem az irodába, beteszem a poszt végére a korrekciót, linkkel. Olyat találtam, hogy "kamu lehet Kim Dzsongun kutyás kivégzős sztorija", de a blogger beismerte verziót nem sikerült megtalálnom felületes guglizással."
Ne haragudj, de fogsz egy információt, amiről ordít, hogy hülyeség, írsz róla egy posztot, aztán amikor valaki szól, hogy ez kamu, akkor még neki kéne bizonygatni az állítását? Nem neked kellene meggyőződnöd az állításod meg a cikked valóságtartalmáról, mielőtt leírod?
3 napja éhező kutyák széttépték szegényt, aztán ezt végignézte 300 másik. Most nem azért, lehet, hogy a kis dagi diktátor, meg szar a sérója, meg szar koreában a népnek, de ebből nem következik az, hogy egy szadista állat, aki a véres kutyazabálásra élvez.

Média Panda 2014.01.09. 14:04:50

@monddazigazatmar: nem bizonygatni, csak mobilról linket keresni menet közben körülményes, szerkeszteni meg egyenesen lehetetlen, és GONDOLOM a kedves kommentelőnek ha már megvan a link, akkor kicsit egyszerűsítek az életemen. Felteszem a te munkahelyeden se néznék jó szemmel, ha félórát elcsesznél arra, hogy linket keresgélj egy poszthoz. Szabó F. Balázs meg volt olyan jófej, hogy belinkelte nekem, End of Story. A komment többi részére meg már valahol válaszoltam, elnézést is kértem a téves infóért, ez van.

hatmandu 2014.01.09. 14:16:05

@Michel Djerzinski: Úgy látom bekötötték végre az internetet S. Ábel cellájába...

Hátrányos helyzetű kaviár 2014.01.09. 14:29:04

@vittore: Ó, a bolygó maga a jelenlegi emberi populációnál tízszer nagyobbat is könnyedén elvisel. Az ún. életminőség viszont ... no, az a más kérdés.
Szerintem nem vagyunk erőszakosabbak, fajként, mint elődeink az ókori vagy a történelem előtti időkben. A különbség csak annyi, hogy most már globálisan is tudunk az erőszakos cselekményekről, törzsi háborúkról, diktatúrákról és a többiről, amiről szépapáinknak fogalmuk sem volt, mert Polinéziából, például nem indult hírvivő lovasfutár errefelé.

2014.01.09. 14:34:59

@álfirkász: igazi fideszes nullvektor vagy, (bár már az első beírásod után volt egy ilyen gyanúm, mielőtt még láttam volna a blogod címét) gratulálok.

Mészáros Laci 2014.01.09. 14:39:30

@hatmandu:

gonosz :-)

(és igazságtalan)

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2014.01.09. 14:40:25

Ezekkel a fogalmazási és helyesírási hibákkal ez a poszt is felért egy kisebb tortúrával.

Hátrányos helyzetű kaviár 2014.01.09. 14:41:38

@Michel Djerzinski: Tegyük fel, hogy pusztul, mind egy szálig (bár ehhez bolygópusztulás kellene oly mértékben, hogy az élet már ne jelenhessen meg többé rajta). Kifejlődik majd egy másik, intelligens faj, hogy humanoid lesz-e vagy sem, nem tudni, de nagy valószínűséggel az lesz, ami ugyanolyan erőszakos lesz, mint a homo sapiens, ugyanis a bolygó maga, ami az életkörülményeket megteremti, nem változik.

Michel Djerzinski 2014.01.09. 14:46:19

@hatmandu: jaa, leesett. Nos, a kurva anyádat, azt.

vittore 2014.01.09. 14:52:09

@Hátrányos helyzetű kaviár: Hetven milliárd ember azért elég durva... Nem úgy értettem, hogy az emberiség most lett erőszakos, (én igen, holmi álfirkász férgek miatt) csak a létszám és a technikai fejlettség érte el azt a kritikus pontot amikor pillanatok alatt minden gond nélkül lenullázhatnánk a bolygó élővilágát . Viszont az emberek eltüntetéséről Természet Ősanyánk hamarabb fog gondoskodni szerintem, mint ahogy saját magunkat kiirtanánk.

JewRivers 2014.01.09. 14:52:24

" Az áldozat bordáit óvatosan elvágták a gerincénél, eltörték és kifeszítették őket, hogy szárnyakat mintázzanak, majd a nyíláson kihúzták az áldozat tüdejét."

Akkora orbitális baromságokat írsz, hogy vicc az egész! :D
Anatómiából biztos nem képzett egyed lehetsz a fejlődés megrekedt szakaszában.
Mert ha nem, akkor viszont nyilván szegycsontot szerettél volna írni gerinc helyett. :P

Michel Djerzinski 2014.01.09. 14:52:41

@Mészáros Laci: kár volt ezért a cinkos szmájliért. A beszélgetésünk itt és most ért véget.

Mészáros Laci 2014.01.09. 14:54:25

S. Ábel egy szociopata pécsi egyetemista, lövöldözésről fantáziált interneten, szerzett pisztolyt is, egy darabig őrizetben volt aztán kiengedték mire egy budapesti mekiben tényleg lövöldözni kezdett (a mennyezetbe), most megint be van zárva. Naszóval az, hogy téged őhozzá akart hasonlítani hatmandu, felszínes(en poén) de egyébként nem.

Egyébként meg azért kanyarodott (velem) a beszélgetés ebbe az irányba mert véletlenül épp a napokban mélyedtem bele Garret Hardin 1968-as híres cikkébe, a közlegelők tragédiájáról, amely negyven éven át masszívan beépült az emberek gondolkodásába (érdemes elolvasnod, G. Hardin pont olyan pesszimista, mint ami a te mondataidból leszűrődik). Annyira beépült, hogy 2009-ben, több évtizedes kutatómunkát követően kapott Nobeldíjat az a közgazdász, aki kimutatta, hogy a közjavakkal való felelőtlen gazdálkodás nem általános jelenség, hanem inkább csak a 20. századra jellemző: a rövid távon nagyon eredményes (szociopata típusú) menedzsereket preferáló, nagy gazdasági vállalkozásokra. Az általános jelenség ezzel szemben az, hogy a legtöbb ember hajlamos a kooperációra.

De most nincs kapacitásom ezt hosszabban fejtegetni...

Mészáros Laci 2014.01.09. 14:55:32

@Michel Djerzinski:

Sajnálom. Közben próbáltam hosszabban kifejteni, de kereszteztük egymást.

kasu 2014.01.09. 14:56:58

Ez a sok marhaság és gyűlölködés nem is esik messze a szörnyű kínzásoktól, haláltól. Az állatvilág csúcsterméke vagyunk, de mivel gondolkodással is rendelkezünk, nos képesek vagyunk a leggonoszabbat kitalálni és még ide is megírni:-) Meg egymást lekutyapicsázni, de hát ez semmi már.
Nekem a kedvencem a fém bikába zárt áldozat, mikor a bikának meg aláfűtenek. Mindig eszembe jut, amikor sül a hús a sütőben. A másik meg a harangba zárt egér/patkány, amelyet a delikvens anusához rögzítenek és szintén fűtik, meg ütik. Állítólag felmegy a gyomorig menekülés közben, de nem csusszan, hanem rág.
Mi az a kis napi politika, meg acsarkodás egy blogban? :-))

Média Panda 2014.01.09. 15:06:12

@JewRivers: szerintem pont fordítva képzeled el a dolgot.

killercsiga 2014.01.09. 15:08:22

Én olyat is hallottam, hogy az inkvizíciósok csináltak olyat, hogy lenyelettek egy madzagot, aminek az egyik vége kint maradt. Egy-két nap múlva aztán a másik vége is kijött, és ekkor a két véget felkötötték, és szép lassan felhúzták magasra.

twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX · http://freewaresoftwarenews.blogspot.com/ 2014.01.09. 15:16:30

Egy kivegzes sosem arrol szolt, hogy a bunosnek, velt bunosnek jo legyen.

engelbert (törölt) 2014.01.09. 15:24:17

@szivar: Élő szövetet nemigen fogyasztanak a férgeid.Fel kell dobni a pacskert ahhoz, hogy egyáltalán megérezzék a szagodat.

valogatos 2014.01.09. 15:38:58

jo ez, csak fel kene tuntetni a forrast, mert ezt mar olvastam angolul is...

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2014.01.09. 15:44:30

@engelbert: Ezért kell, hogy a delikvens a saját ürülékében fürödjön. Arra jönnek a férgek.

@vittore: Az emberiség csak magát képes kiirtani. Az életet esélye nincs. Max 10000 évig nem lesz csótánynál nagyobb élőlény a földön, de a föld szempontjából az egy pillanat.

szivar 2014.01.09. 16:02:04

@engelbert:
Aham. De ami az ember ülepe környékén keletkezik, az igen jó táptalaj lesz nekik pár nap után - a bacikról nem is szólva. Pár nap és elkezd rohadni a hús is (kikezdi a széklet és a vizelet), s utána jön a mulatság. :S Kár, hogy azt mit írtál, nem tudták a középkorban...

Rigor Mortis 2014.01.09. 16:04:05

@Hátrányos helyzetű kaviár: Mi bajod van a Borgiákkal?

III. Callixtus támogatta a törökellenes harcot, hozzájárult a nándorfehérvári győzelemhez. Cesare kiváló hadvezér volt, nincs nyoma, hogy bárkivel különösebben kegyetlen lett volna. Lucreziát alaptalanul vádolták méregkeveréssel. VI. Sándor nagy támogatója volt a művészeteknek. Nekem azért volt szimpatikus, mert ő volt az utolsó pápa, aki nyíltan vállalta, hogy szereti a piát és a puncit :)

IV. Incével mi a probléma? Ő sem volt kegyetlenebb a kortársainál.

Macropus Rufus 2014.01.09. 16:05:28

" a diktátor emberei pucérra vetkőztették, öt másik bizalmasával együtt, majd bedobták őket egy ketrecbe, és ráengedtek 120 kutyát, akiket előtte három napig éheztettek. "

szerintem ez a hír kamu. A kivégzés nem de a kutyás része igen.
3 nap alatt nem lesz emberevő egy éhhes kutya sem. Ennől több időt tőltenek az utcán étel nélkűl de nem tűmadnak emberre. Itt valószínűleg a falka mérete és a vadításuk miatt lehetett ezt eljátszani. Ha igaz a hír. Véleményem szerint egy egy szép hoax hír. A kivégzés az nem, csak a többi.

Rigor Mortis 2014.01.09. 16:07:25

@Hátrányos helyzetű kaviár: Ha már itt tartunk: Einstein a saját szülőhazája ellen szorgalmazta az atombomba bevetését. Ki volt a mentálisan beteg jellem? Biztosan a Borgiák?

Hátrányos helyzetű kaviár 2014.01.09. 16:55:48

@vittore: Persze, hogy durva, de a bolygó attól még ellenne velük.
Én optimista vagyok, és bízom benne , hogy nem gyorsítjuk fel végzetesen az amúgy, a normális medrükben zajló természeti folyamatokat.

Hátrányos helyzetű kaviár 2014.01.09. 17:00:50

@Rigor Mortis: Semmi bajom sem a Borgiákkal, sem IV Incével, sem Einsteinnel, de még ezzel az észak-koreai ámokfutóval sem. Csak mondtam/írtam. Bár azért Einstein az én szubjektív véleményem szerint felfelé lóg ki a sorból, akkor is, ha akármilyen "-pata" volt.

CJKrisz 2014.01.09. 17:22:24

Délkelet-Ázsiából származik két másik "fincsi" módszer. Az egyik, hogy az áldozatot levetkőztetve egy fához kötözik, lehetőleg olyanhoz, aminek a közelében egy Délkelet-Ázsiában honos agresszív hangyafaj kolóniája található. Bekenik az illetőt mézzel, vagy valamilyen egyéb édes anyaggal, amit a hangyák szeretnek és magára hagyják. Olyan két hét alatt teljesen felzabálják a szerencsétlent, csak a csontjai maradnak meg. De pár napig bizonyosan él, mire meghal.
A másik a viaszba öntés. Szintén levetkőztetve nyakig viaszba öntik a beutaltat. Már ugye maga az eljárás sem fájdalommentes, ebbe azért még messze nem hal bele. Amibe belehal, az a fulladás. A bőre sem tud lélegezni, illetve a mellkasának sincs akkora mozgástere, hogy rendesen levegőt kapjon. Nem mellesleg üríteni sem tud, hiszen a viasz teljesen körbeöleli, tulajdonképpen moccanni sem tud. Ez sem egy olyan halálnem, amit bárkinek is kívánnék.

zobod 2014.01.09. 17:30:44

A kutyás kivégzésről kiderült hogy kamu.

A viszont nem kamu:
A nagybácsi két alvezérét légvédelmi ágyúkkal végezték ki, ami inkább porlasztás volt, mint agyonlövés.
Kim Dzsong Il a kilencvenes években egy stadionban élve elégetett puccsra készülő, de lebuktatott katonákat. Mindezt a díszpáholyból nézte végig.

CJKrisz 2014.01.09. 17:45:40

@zobod: A légvédelmi ágyús még egészen humánus, egy pillanatig sem szenved a delikvens.

J.László 2014.01.09. 18:49:22

Élve eltemetés. Az se lehet rossz.

monddazigazatmar 2014.01.09. 19:16:38

@Média Panda: Nos, én nem tudom, hogy mi a blogodnak a lényege, mit takar a " fekete-fehér útmutató a magyarisztáni és a nemzetközi média cölöpdzsungellel benőtt kegyetlen és kíméletlen állatvilágába kalauzol."
Viszont ha hiszed, ha nem gáz, hiteltelen és abszolút etikátlan, hogy a cikked végén leírod, hogy az egész alapja, amiből elindultál kamu.
A leggázabb oroszjózsef/bolgárgyörgy-i hagyományokat idézed ezzel.

Szóval, szerinted helyes az, hogy írok egy cikket, aminek a felvezetésében megemlítem, hogy mediapanda pedofil, ennek apropóján írok mindenféle szexuális eltévelyedésről 2 oldalt, majd a végén leírom, hogy bocs, nem is pedó?

Roan 2014.01.09. 21:35:17

Azért ha tűt szúrnak az ember szemgolyójába, az sem lehet rossz... Állítólag, ha a tű forró, akkor a túlnyomás miatt egy pillanat alatt felforr a csarnokvíz, és felrobban a szem. Ez utóbbi, kissé gyanús, hogy tényleg valós-e. Már nem emlékszem pontosan, talán a Stasi csinálta, hogy férfi delikvens esetén egy nagyon vékony üvegpálcát toltak be a húgycsőbe, majd egy jól irányzott kalapácsütéssel összetörték. Nincs az az orvos, aki az összes szilánkot kiszedné, így a vizelés az ember élete végéig komoly fájdalmakkal jár, a többiről nem is beszélve.

Nálam eddig ez a kettő a top.

paráznabillegető 2014.01.09. 21:45:33

nos, én a vasárnapi kerékbetörésre szavazok a város főterén.
olcsó, hatékony, látványos módszer.
a csontok recsegését és az áldozat halálsikolyát a büdös életben többé nem fogja elfelejteni senki, aki hallja...

Média Panda 2014.01.09. 22:11:44

@monddazigazatmar: én úgy látom, hogy nem kifejezetten ment át, miszerint két külön etapban készült el a cikk, tegnap már csak a bambusz meg kígyó ment mellé, meg a végszó. Én nem találkoztam a cáfolattal sehol, de kommentben jelezték, úgyhogy frissítettem. Most vagy azt nem érted, hogy nem egy menetben készült a cikk, vagy/és csak trollkodni jársz ide...

a nemzet fogatlan provokátora 2014.01.10. 01:13:42

Na és a gulág módszerek? Nyáron egy éjszakára kikötik szunyoginvázió idején. Női foglyoknál széttett lábbl pucéran hangyafészek fölé kikötve..

szbszig 2014.01.10. 06:22:01

Lehetne beszélni olyan kivégzésekről is, amik ugyan az elszenvedő számára szerencsére nem voltak túl fájdalmasak vagy hosszadalmasak, de annál brutálisabbak, és inkább amolyan erőfitogtató jellegűek, hogy megfélemlítsék, elrettentsék a társait, akik esetleg hasonló dolgok elkövetését tervezték.

en.wikipedia.org/wiki/File:Vereshchagin-Blowing_from_Guns_in_British_India.jpg
en.wikipedia.org/wiki/File:Criminal_executed_by_an_elephant,.jpg

Thou 2014.01.10. 07:59:03

Az gondolom nem zavarja a postírót, hogy a kutyás széttépős sztoriról már rég kiderült, hogy full kamu volt, amit egy kínai blogger talált ki? Ennek fényében a többi kivégzési mód is inkább a nép legendák közé sorolható, hasonlóan például Báthory Erzsébet esetéhez.

WYW 2014.01.10. 09:46:15

Na ilyen cikk a Magyar Krónikában biztosan nem jelenhetne meg. Megírtam.

butyko 2014.01.10. 09:54:23

Megérkeznek a kis zöld emberkék az űrből. Lelkes tömeg fogadja őket.
- Végre megérkeztetek,mióta várunk titeket!
- Igen,eljöttünk,hogy megmentsük a Földet!
- Jaj,de jó,Miképp csináljátok?
- Kipusztítjuk az embereket !

butyko 2014.01.10. 10:12:32

@Roan:" Pannon töredék " magyar film 1: 12:01 től www.youtube.com/watch?v=_uxHv6FgVXU

Bicikliző medve 2014.01.10. 10:43:27

@Jimbo75: Én még egy kóbor kutyát se mláttam pesten az elmúlt 5 évben :)

monddazigazatmar 2014.01.10. 10:52:19

@Média Panda: Már ne haragudj, de akkor amit egyszer leírtál azt nem lehet átírni? Ugyanúgy fent van a hülyeség, de a végén 2 mondattal cáfolod.
Szóval, nem lehet átírni, hogy "igy végeztette ki" dumát arra, hogy "nem bizonyított állítások szerint" vagy "felreppent a hír, hogy ez meg az történt. És bár bizonyíték nincs, de ...."???
Megint mondom: Nem cáfolatot kell találnod a hülyeség megcáfolására, hanem valami bizonyítékot mellette. "Tegnap felugrottam a holdig" Találd meg a cáfolatát a neten.
Nevetséges dolog, hogy aki nem ért egyet veled, az troll. Ez egy nagyképű hozzáállás a világhoz, nagyon sok trollal fogsz még találkozni így.

2014.01.10. 10:53:58

@csentecsa: Ha minden igaz, a háború után az akkori Jugoszláviában is történt karóbahúzás, honfitársainkkal. Nem csoda, ha azóta se szereti elismerni a szerb kormány az akkori mészárlásokat. Nem válik dicsőségükre. Barbárok.

Média Panda 2014.01.10. 14:07:58

@monddazigazatmar: ööö, kettő opció van ilyen jellegű ápdétnél: vagy törlöm az egészet, vagy pedig így, mint most, a végén leírom, hogy sorry, de ez, meg ez van. Minek írjam át feltételes módra, ha ott a végén a cáfolat? Nem értelek, de tényleg. Nyilván, ha nem lett volna más kontent a cikkben, akkor kihúzom a frászba az egészet, de mivel volt, a végére tettem a helyesbítést, end of story. Ha átírom az elejét, az szerintem mosakodás. Eltoltam, de ott a végén a helyesbítés, látszik minden.

Média Panda 2014.01.10. 14:08:47

@monddazigazatmar: törlöm = striketrough, mielőtt pánik lenne, meg ellhallgatás :D

Xezs 2014.01.12. 14:19:59

@álfirkász: Attól hogy te így gondolod, a jelenség (a kínzás) létezett, létezik és létezni fog.

wolves84lb 2015.05.07. 07:41:12

@Michel Djerzinski:
"én viszont azt mondom profán és blaszfémikus módon, hogy az egész emberi faj elsüllyedhetne... Einsteinnel, Teslával, Buddhával, velem, mindenkivel együtt. Jót tenne a kozmosznak. (Persze belátom, ennek a belátása nem várható el bárkitől.)"

Miért gondolod, hogy a kozmoszt "érdekli", mi folyik itt a Földnek nevezett kis sárgolyón? Gondolod, sehol az egész univerzumban nem létezik az embernél gonoszabb, kártékonyabb lény?

wolves84lb 2015.05.07. 07:44:17

@Michel Djerzinski:
"én feltétlen az eltűnésre szavazok. A homo sapiensért egyszerűen nem lenne kár. Egy színes lázálom a történetünk, amelynek minden dráma nélkül el kellene tűnnie egy kozmikus fekete lyukban. Végleg, örökre."

Te amolyan emo vagy, ugye? Nem lehetne, hogy veled kezdődjön meg ez az eltűnés? :)

wolves84lb 2015.05.07. 07:49:45

@Michel Djerzinski:
"Az emberiség egy parazita faj a bolygón, az utolsó szálig pusztulnia kellene..."

Mondom, kezdjük veled...választhatod a fenti kínzások közül bármelyiket, ingyen és bérmentve megoldom neked. Ok?

Istenem, mi a fasznak élnek olyanok, mint te, meg vittore haverod...

wolves84lb 2015.05.07. 07:53:31

@vittore:
"Hát, lehet, hogy jobban jársz te nyomorult pöcs, mert ha elkezdenék veled "foglalkozni" nem trollkodnál többet és életed végéig anyád etetne a tolószékben."

Mondom én...fura állatok vagytok ti Michel cimbiddel...előbb jössz a világvége emo-cuccal, hogy pusztulnia kell az emberiségnek, mert egy nagy kupac kártékony szar vagyunk, majd 10 hozzászólással később megfenyegetsz egy számodra ismeretlen embert a neten, egy fórumban.

Nem érzel némi zavart? Bár ha igazad van, a te példád pont jól példázza, miért kellene pusztulnia az emberiségnek.
De szerencsére, mi, a többség, nem vagyunk ilyen gyökerek, mint te...:)

wolves84lb 2015.05.07. 08:02:19

@Rigor Mortis: mekkora tévedés...Neumann és társa írta meg a levelet, de Einstein írta alá, és juttatta el az elnöknek a bomba bevetése ellen.

vittore 2015.05.07. 09:56:47

@wolves84lb: Felébredtél nyuszifül? Ha elolvasod a korábbi hozzászólásaimat is (nem csak itt) akkor tudnád, hogy tudok én normálisan is írni, csak az ilyen nyomorult "álfirkász" ok kihozzák belőlem az állatot. Azért a saját kommented végére sikerült egy jó kis ellentmondásba keveredned, elvéve evvel a hozzászólásod hitelességét. Nem baj, jártam már én is így. :)

Michel Djerzinski 2015.05.07. 16:16:10

@wolves84lb: Na mi az, felébredtél?! Eléggé lassú a reakcióidőd.

Gondolom, igen. Az embernél valószínűleg csak intelligensebb, de legalábbis mélyebben érzőbb, szolidárisabb lények tölthetik be a kozmoszt. De igazából nincs jelentősége ránk nézve. Az emberi történelem vérzivatarai önmagában minősíti a homo sapiens fajt.

Michel Djerzinski 2015.05.07. 16:17:38

@wolves84lb: Nem, nem vagyok emo. Magadból indulsz ki esetleg? Felőlem kezdődhet velem az eltűnés, ha te leszel a második, aki követ. Áll az alku?

Michel Djerzinski 2015.05.07. 16:18:08

@wolves84lb: Mi lenne, ha meghalnál? Mielőbb. Féreg vagy, veled csak a világ több.

Xezs 2015.05.11. 23:20:26

ezt a sok rinyát bazmeg hogy az emberiség így meg úgy, hát műttesd át magad szarvassá ha nem tetszik ami vagy
süti beállítások módosítása