Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Gyűlöletből nézik a ValóVilágot

Gyűlöletből nézik a ValóVilágot

// írta: Média Panda - kategóriák: sorozat, celeb, ciki, vv6

5394790_0a3990feb59e8b337fe441cc46a4ab02_o.png

"Pista, úgy ki van a tököm! Hogy-hogy mivel? Há' már megint van a ValóVilág. Mindenhonnan ez a mocsok folyik, tegnap vacsora közben az asszony odarakta a tévét, és dögöljek meg, nem hiszed el, ezek mekkora idióták! Tudod micsinál az szoláriumos nyálgép? Áll, egy szál pöcsben, és lengeti a dákóját! Körbe-körbe! A másik hülye meg neki áll bőgni, hogy a csaj, akit szúrna, egy másik csajjal smárol, aztán miután kibőgte magát, neki megy nyelvvel! Nem, nem a csávónak, a csajnak, Pista, ne legyél hülye! Láttam a Velveten, véletlenül reggel. Bár, ezektől bármi kitellik. Komolyan mondom, ülök a tévé előtt, és vörös a fejem az idegtől! Hát hogy a csálécsöcsű piréz rohadtéletbe' lehetnek ezek ilyen hülyék? És nem elég, hogy ilyen hülyék, ezzel futnak be! Legszívesebben falhoz dobnám a hitelre vett LCD tévét, hogy a hálószoba ajtó adja a másikat, ezt a mocskot, de tényleg!"


Szolidabb eszmefuttatás következik. A ValóVilág a magyar nép legszebb paradoxonait idézi: nem, senki nem nézi: eztamocskot, áénsoha. Mégis mindenki mindent tud mindenkiről, van kedvenc villalakója, őt pont elcspíte tegnap, amíg melegítette a konyhában az esti pörköltet, de meg úgy általában van véleménye az egészről, és mindig lesújtó, természetesen. ValóVilágot nézni anblokk ciki, de valahogy mégis megteszik az emberek. A csatorna meg gondolt egy merészet, és az eddigi guilty pleasure kategóriából kiemelte ezt az egészet. Az eddigi VV szériákban is voltak botrányhősök, valahogy mindig akadt egy pornós, mindig volt kufirc, de azért soha, soha nem volt ilyen mértékű aljasodás, intellektuális mocsok a műsor. Mi változott?

5404156_7be6e70c6cc5ec308fa1d72d1692fe56_o.png

Az RTL tekert egy merészet, és ezúttal már annyira sem bízta a népre a beszavazást, mint eddig. És most összeszedték az ország legnagyobb, legmagamutogatóbb, legidegesítőbb, legnullaerkölcsűbb, botrányt kavaró figuráit, és leépítették az eddigi szimpátia embereket: most nincsenek vidékről érkező, kedves srácok, szelíd lányok, pocakos biztonságiőrök. Van helyette saját farkával helikopterező idióta, egy kinyúlt pólós barom, aki nem látta a Trópusi Vihart, mert ő bizony fullba' nyomja a kretént, meg csöcskirálynő lányok, akik fel vannak háborodva, hogy a srácok nem csapják alájuk már első este a pélót. A néző meg tátott szájjal bámul, hogy ezekbaszdmeg, de tényleg, debaszdmeg.

Mi a bánatos lótusz volt itt a koncepció?

Teljesen meghülyült a csatorna? Dehogy, épp ellenkezőleg. Eddig a VV a guilty pleasure kategória volt: titkon a lakosság jelentős része nézte, de szégyellte, hogy nézi. ValóVilágot ciki nézni, ezt fentebb már megállapítottuk. Hát, az RTL meg felszívta magát, előszedte a keményebb tökét, és áttolta a koncepciót a hate-watching mezejére. Kaptunk egy újabb Aranypartot, aminek személyes csúcsa abban az animgifben teljesedett ki, amikor az egyik srác a saját bőröndjét hányja tele.

És mindezt direkt csinálják. Az a lényeg, hogy én utáljam, hogy te utálad, hogy a szomszéd Józsi is utálja az összeset, aki bent van. Mert idióták, mert bevállalják a mocskot, mert nem fintorogva merülnek alá a fertőben, hanem mosolyogva ugranak fejet, élvezik ahogy csobban, és még némi krákogás után egy adag turhát is rásercintenek a tetejére - ha már lúd, legyen kövér! 

5404148_117ed2b3b3fb8477f3d92c6325b36e54_o.png

De én nem hiszem el, hogy ezt nézik! Erre van igény?

Egy műsort két dolog miatt néz az ember: vagy azért, mert igényes, mert szerethető karakterek vannak benne, váratlan fordulatok, izgalmas, lehet azonosulni a karakterekkel. Egyszóval azért, mert minőségi. És van a másik, amire a hate watching, a gyűlöletből nézés épít: amikor akkora hányadék az egész, hogy hihetetlen, ami a botránkoztatásra épít.

Arra épít, hogy miközben nézed, azt érzed, nem éri meg értelmes embernek lenni, és dolgozni, amikor az idióta picsák, akik húsz évesen olyan messze vannak az érettségitől, mint a szomszéd minden este hatkor szintetizátoron gyakoroló idióta málészájű fia David Guettától, befutnak, és pénzt csinálnak azzal, hogy idióta picsák. És az átlagember a havi százhúsz nettóval ül sörrel a kezében, és sokkolva van, és utálja, gyűlöli az összes bunkó, direkt becastingolt botránykeverő barmot, és csak ideges lesz az egésztől, de nézi, csakazértis. Nézi, mert utálja őket, és az utálat sokkal intenzívebb érzelmeket tud belőle kiváltani, mint ha szeretné a műsort.

És van egy másik gyönyörű effektusa a dolognak, a watercooler státusz. Külföldön ezt a szót arra használják, amikor a munkahelyen, egyetemen, bárhol összefutó emberek udvariasan csacsognak a tegnap esti tévében látott műsorról. Ezek általábana hájpolt, sok vizet zavaró sorozatok szoktak lenni: ilyen volt anno debütálásakor a Hősök, vagy a Prison Break: bizony emlékszem, hogy miután lement a rész, alig vártam, hogy másnap kidumálhassam a csoporttársaimmal, hogy mi történt. A VV szériának itt ordas nagy hátránya volt más sorozatokkal szemben: ugyanis a ValóVilág nézésénél már csak egy cikibb dolog van: ha nem tudod magadban tartani, hogy nézed, és beszélsz róla, próbálsz rábeszélni másokat, hogy nézzék, legyen kivel kibeszélni a tegnap esti részt. Na, ennek vége.

5394798_94a1414007c4aa3e7bc059fa9692e97f_o.png

Arról ciki beszélni, ha szereted. De te utálod. Máris nem (annyira) ciki beszélni, hogy ezek mekkora mocskos, ordas ribancok, a srácok mekkora hülyék, hogy a gyúrós Józsi a nagyanyját csicskáztatja, és olyan mondatokkal operál, hogy ráraboltatom a csajokat a harcsára, miközben mutogatja a tökéletesen beágyazott kis cuki szobáját. Az RTL-nek meg annyira kurvára mindengy, hogy te azért kattintod meg, indítod el online, és kapcsolsz oda, hogy utálkozzál, vagy azért, mert a szíved melengeti a minőség: nekik a nézettség, meg a közönségarány kell, és csókolom. Az meg az egekben, úgyhogy valahol egy fejes minden egyes pöcshelikopterezés láttán vigyorog, és tölt még egy ujjnyit a harmincezer forintos whiskey-ből, mert megérdemli.

A kommentelők, és úgy anblokk az internet meg telesírnak minden cikket, és platformot, ahol lehetőség van rá: hogy ez mocsok, és igénytelen, és népbutító, és francért kell erről írni, meg nem hiszem el, hogy ebben a mocskos országban erre van igény, és különben is!

Sajnos ők nem látják át az alapvető paradoxonát a dolognak. Az RTL egész addig csinálni fogja ezt, amíg a nézők nézik - márpedig olyan durva közönségaránnyal megy a dolog, hogy egészen biztos, hogy nézik. A portálok meg egészen addig írni fognak róla, amíg az emberek megkattintják. Mert nekik a kattintás fontos dolog, azt ugyanis lehet prezentálni a hirdetők felé, és abból veszik az új iPhone-t, Blackberry-t, MacBookot, de még a túró rudit és a rántott májat is. Amíg az emberek bármit ötször, tízszer annyian olvasnak el, amiben szerepel a "VV" vagy a "ValóVilág" szavak valamelyike, addig ők bizony serényen írni fognak róla, mert ez a dolguk. Nagyon sajnálom.

vv6d.png

És mindenki, aki odakattint kommentelni, hogy "énamúgynemnézemde", "ötévenincstévémde", "miértírtokmindigerrőlaszarról", "nemhiszemelhogyerreigényvan" annak szomorú hírem van: a probléma részei vagytok. Sőt, hatványozottan, mert még kommenteltek is. Szomorú, de akinek igazán tele van a kékeres a ValóVilággal, az sajnos csak egyetlen dolgot tehet:

Kerülje el, de messziről

Az egyetlen, igazi megoldás ez. Ne kapcsolj oda. Egy percre se. Ne kattintsd meg Velveten a "VV6 Kriszti rányomta a csúnyáját VV6 Józsi arcára, amíg az aludt!" vagy a "Megtaláltuk VV6 Iza szembeélvezős pornófilmjét!", vagy a "Józsi röhögve leszopatta a vörös villadémont!" jellegű címeket. Ne menj oda kommentelni. Légy erős. Tulajdonképp ezen logika alapján nekem is inkább be kellett volna fogni a pofám, de tessék, én se voltam elég erős. Legyetek jobbak, mint én. Álljatok ellen a mocsoknak. Ha nem tetszik, szavazzatok a távirányítóval, meg az egérrel, de a ValóVilág ellen.

komment
süti beállítások módosítása