Sárba tiporja a kijevi tüntetők személyiségi jogait az ukrán kormány

Sárba tiporja a kijevi tüntetők személyiségi jogait az ukrán kormány

// írta: Média Panda - kategóriák: politika, külföld, botrány, befolyáslás

kijev.jpg

Kijevben balhé van, nagyon durván tolják az ukránok, ez nem titok. A lassan milliós résztvevőszámmal operáló tüntetés kiváltó oka az, hogy a kormány szabotálná az oroszok kedvvéért az ország EU-s csatlakozását, a nép meg ugye nyilván nem örül neki, ezért tüntet. Annyira keményen, hogy nemrég életbe léptettek egy új törvényt: igen, igen, jól sejtitek:

Betiltották a tüntetéseket

Törvényileg. Na, máris meg van oldva minden, egyetlen huszáros paragrafussal, ugye? Nem, hát már hogy is lenne. Szóval mi lépett a drága kormány, amikor azzal szembesült hogy tüntetést tiltó törvény is van, meg tüntetés is, és ez nem jó? Nem fogjátok elhinni: sms-t írtak. BELÜGYMIN, valaki? Üljön át egy másik kocsiba? Üljön át másik tüntetésbe, röhej. És hogy mi állt az SMS-ben? Na, ez az igazán csodálatos

Kedves előfizetőnk! Ön egy tömegzavargás regisztrált/dokumentált résztvevője.

“Dear subscriber, you are registered as a participant in a mass disturbance.”

Csodálatos, hol tart a technológia, nem? 1984 tényleg megvalósulni látszik, Orwell tapsol. Több ezeren kaptak ilyen sms-t. Mert a kormány fogta, és a szolgáltatóval belövette, hogy ki van a zavargások gócpontjainak közelében, és az ő mobilukra, lokáció alapján, landolt is a cuki kis emlékeztető: kedves állampolgár, tudjuk ki vagy, tudjuk mit csinálsz, és a rezsim nem felejt, jó szórakozást.

unnamed.jpg

Mi ezzel a probléma? Mármint azon kívül, hogy a kormány megfélemlítésre használja az állampolgárok saját pénzén, saját keresetéből vett mobilját és előfizetését? Hát, nem elég nagy gond már ez is? Dehogynem. Milyen szabadságjogok? Hogy mi, követjük az állampolgárokat. Dehogy, csak figyelmeztetjük!

És persze a bemérés azért sose 100%-os pontosságú. És hát azért ez nem az az sms, aminek szívesen lenne bárki, tüntető vagy otthon ülő ukrán kis gazdája. Merthogy ebben az SMS-ben az van benne, hogy figyel állam, listáz az állam, tüntessél csak, majd megütöd a bokádat miatta, esetleg még jobban is, mint amikor a rendőrök vernek szét gumibottal, mert tüntetel, mikor a törvény megírta, hogy ne tüntessél, kussoljál!

És a jelek szerint már akkor is rajta leszel a listán, ha volt pofád egy tüntetés közelében telefont használni. Minek mentél oda, kedves állampolgár? Ott a rendszer ellenségei vannak. Ugye, hogy milyen csodálatos korban élünk? A kijevi tüntetők meg középkori módszerekkel válaszolnak a rendőrségi akciókra, furcsa kettősséget demonstrál ezzel az ukrán nép: katapultokkal, fapajzsokal, és hasonló fejlettségű dolgokkal csapnak össze a rendőrök és az unió agresszívabb hívei. Ők meg sms-ben fenyegetőznek, listázgatnak.

Sok sikert, Ukrajna. És kitartást.

37 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval, a gondolkodni igyekvő bircа · http://maxval.co.nr 2014.01.22. 15:56:59

Valójában külföldi érdekcsoportok igyekeznek államcsínyt elkövetni a demokratikus kormány ellen.

otapi 2014.01.22. 16:38:15

Orwell éppen hogy nem tapsikolna, hanem szomorúan bólogatna, hogy lám igaza lett.
Amúgy sajnálom, hogy az ukrán helyzetet ennyire csendben tudomásul veszik az emberek itt nálunk - mégis csak a szomszéd országról van szó.

Rémbódess 2014.01.22. 16:47:22

Várom, hogy ki lesz az első agyhalott, aki a New York-Tel-Aviv tengelyt említi...
Upsz a francba, én voltam.... :-)

Mária 2014.01.22. 16:50:03

Nem értem, miért csodálkozik a posztoló.

Szükségállapot kihirdetésével egy időben be szokták tiltani az utcai demonstrációkat. Sőt, kijárási tilalmat is be szoktak vezetni.

A szolgáltatónak meg ott is nyilván kötelessége továbbítani az üzeneteket, ha rendkívüli helyzet kihirdetése után a kormány utasítja rá.

Szerintem akik most Kievben kint vannak az utcán, magasról szarják lefelé, hogy bemérik-e őket a cellainfók alapján.

Kinai cuccok blog · http://kinaicuccok.blog.hu 2014.01.22. 16:58:54

Kedves Olvasónk!
Ön egy tömegzavargásról szóló cikk olvasóinak regisztrált/dokumentált résztvevője.

♔batyu♔ 2014.01.22. 17:10:01

Itt is szemeket lőnek ki, érdekes módon az EU és az USA tiltakozik.
Janukovics ott követte el a hibát, hogy az USA és az EU pár multiját kihagyta a buliból.

Ha így tett volna, minden rendben. Persze, gyújtogattak. Igen, láttuk.

♔batyu♔ 2014.01.22. 17:11:14

@otapi: Érdekes is lenne, ha az itthoni "demokratikus" pártok tiltakoznának a szemkilövetések ellen.

Mária 2014.01.22. 17:23:58

Itt egyébként éppen azt írják, hogy a szolgáltatók megtagadják a kormányüzik továbbítását:

www.kyivpost.com/content/kyiv/mobile-phone-providers-deny-sending-text-messages-to-euromaidan-participants-335349.html

A portál azt írja, hogy az ukrán piacot három szolgáltató fedi le, az MTS Ukraine, a Kyivstar és a Life.

Az első kettő tulajdonosa orosz, a harmadik tulajdonosa a török Turkcell és egy ukrán befektető.

Először a Kyivstar tagadta meg az üzenetek továbbítását, de már a másik kettő is csatlakozott.

zobod 2014.01.22. 17:29:14

Tudja valaki, hogy mennyire általános az elégedetlenség? Más ukrán nagyvárosokban is ez van, vagy csak a fővárosi lakosság egy részének tüntetését igyekszik a külföldi média az ukránok véleményével azonosítani?

Bicepsz Elek 2014.01.22. 17:29:19

Gergenyi mondta: Mari neni vagy Jozsi bacsi ne setaltasson kutyat ott, ahol tuntetes van!!

Mária 2014.01.22. 17:47:35

@zobod:

Szerintem az orosz többségű keleti területeken csönd van. A nyugati városokban, ahol többségben vannak az ukránok, ott támogatják a tiltakozást. A kisebb, magyarlakta településeken meg a magyarok hülyék lennének kimenni, hiszen ők akkor kapnak uniós állampolgárságot, amikor akarnak.

OkoskaTo:rp 2014.01.22. 17:50:16

@zobod: Leginkább kelet-nyugati a szembenállás. Nyugat-Ukrajnában vannak többségében az EU-párti ukránok, míg Kelet-Ukrajnában jelentős az oroszbarát (EU-ellenes) nép, plusz az orosz kisebbség.
A Janukovics-Tyimosenko stb. ide-oda hatalomváltás mögött is a két érdekkör mögötti oligarchák kavarták a lapokat. Itt sem lennék meglepve, ha ilyesmiről is szó lenne.

valaki senki 2014.01.22. 18:01:44

Azé' én egy egymilliós tüntetést nem hasonlítanék néhány száz B- közép drukkerhez! Sem az arra való választ, ugyibár. Mert nem rémlik hogy Vekker Viktort
meg a KOssuth téri tüntetőket - akik vagy két hétig használták azt sajátként- bármilyen vegzálás érte volna. Na nem mondom, a tank elkötéskor, kissé már elszabadultak az indulatok, bénázás is volt, de azért sztem, elég más a két story.

♔batyu♔ 2014.01.22. 18:06:11

@valaki senki:
Te tévedésben vagy. Az Astoriánál Orbánt hallgató tömeg mióta Kossuth téri tüntetők? Továbbá amikor a rendőrök elkezdték a tömeget lőni, hol szabadultak el az indulatok? Utána persze, igen.

Amúgy Ukrajnában rendesen égnek az autók, az EU mégis közbelép, hogy hogy?

valaki senki 2014.01.22. 18:24:24

@♔batyu♔: Tudod, amikor TV székház ostrom zajlott, a benzinnel lelocsolt, de végül nem felgyújtott rendőrök, másnaptól már elég idegesek voltak. Meg a kollégák is... Személyes ügyükként élték meg, hogy revansot vegyenek, és én, személy szerint ezut azért meg bírom érteni valahol.

♔batyu♔ 2014.01.22. 19:53:48

@valaki senki: Ja értem, a rendőrök idegesek voltak. Ezért elvertek teljesen másokat. Ezt hívják rendőrállamnak.

♔batyu♔ 2014.01.22. 19:56:25

Egyébként nem is a rendőrök magatartásán problémázok, egy balliberális kormányt soha nem tartottam demokratának, hanem az EU és az USA reakcióin. Ami itt elmaradt. Ugyanakkor azt az Orbánt baszogatják, ahol egyetlen tüntetőnek nem lett baja a 4 év alatt.

A kérdés egyébként költői.

kvadrillio 2014.01.22. 20:03:36

nu..., azéééér nálunk is különleges""""" nyelven kommunikáltak 2006-ban meg még párszor a kummandósokkk.....:)

azhután meg....néha-mindig ügynökök is keverednek az elégedetlenőket szítani a zemberkék közé...ugye... és ezek bizony lehetnek bárminemű iden...titásúak ...is..ugye.....

azután...meg csak AURÓRA ! auróra!....azé nem kőnehh.....

NOMEGA SZABACCSÁGTÉRI HOLOPEMLÉKMŰ SEM !!!+!!

kvadrillio 2014.01.22. 20:03:36

nu..., azéééér nálunk is különleges""""" nyelven kommunikáltak 2006-ban meg még párszor a kummandósokkk.....:)

azhután meg....néha-mindig ügynökök is keverednek az elégedetlenőket szítani a zemberkék közé...ugye... és ezek bizony lehetnek bárminemű iden...titásúak ...is..ugye.....

azután...meg csak AURÓRA ! auróra!....azé nem kőnehh.....

NOMEGA SZABACCSÁGTÉRI HOLOPEMLÉKMŰ SEM !!!+!!

Kukorica József 2014.01.22. 21:15:22

Nem értem, hogy miből gondolja bárki, hogy a tüntetők jelentős része az eu miatt vállalja a harcot.
Ez egy elég nagy butaság.
Nyilván a keménymagot ott is a hazafiak adják.
Az eupártiság nem egy tipikus nemzeti, nacionlaista hozzáállás.
Nem tudom elképzelni, hogy létezik olyan ember bárhol a világon, hogy ez euért bármit bevállaljon.
Ilyen nem létezik. Még az itteni nagy talpnyalók is inkább menekülnének, és kintről nyavalyognának, de kétlem, hogy egy liberális, vagy balos bármikor ki merne állni szemtől szembe bármiért is.
Ha ott a tüntetőknek sikerül térdre kényszeríteni a jelenlegi vezetést, akkor aztán megnézheti magát az eu. Majd szépen rájönnek, hogy valójában minden ember a függetlenségre vágyik, csak a vezetők vannak odáig a függésért, mert nekik abból van pénz...

Ambiorix 2014.01.22. 21:30:21

Életüket adnák érte, hogy ezentúl valami francia geci adja el nekik a saját vizüket. Ez ám a durva. :)

maxval a nem gondolkodó birca 2014.01.22. 21:31:21

Ez igazából arról szól, hogy az EU megpróbált megpuccsolni egy demokratikusan megválasztott kormányt azáltel, hogy feltüzelte az orosz-ellenes csoportokat.

♔batyu♔ 2014.01.22. 21:53:26

@Kukorica József: Eu és USA által fizetett irányítóemberek.

otapi 2014.01.22. 21:55:03

@♔batyu♔: Milyen szemkilövések? Ne viccelődjünk már! Milliós tüntetések, eddig öt halott - ez inkább 56 kezdetére emlékeztet, nem néhány felgőzölt focidrukker ámokfutására...
Ja, és nem is pártokról írtam, hanem emberekről.

♔batyu♔ 2014.01.22. 21:57:43

@makszval, a gondolkodni képtelen birka: Az EU nálunk is folyamatosan próbál beavatkozni, elérni, hogy Orbánék ne rúghassanak labdába. Ha Orbánék a kezdetektől fogva megfogadják a "tanácsaikat", ma itt egy újabb IMF hitel, a nyugdíjasok, nagycsaládosok helyett egy francia cég profitál a cafetériából és hasonlók. Persze akkor a demokráciával sincs baj, lsd. "demokraták" kormánya, akik rendőrei vétlen embereken vezették le dühüket, itt egy szimpatizánsuk leírta miért.

♔batyu♔ 2014.01.22. 21:58:25

@otapi: Ja, hogy azóta már 5 halott. Az EU már akkor tiltakozott, amikor még egy sem volt.

fda 2014.01.22. 22:23:06

A meglévő technikát sok mindenre lehet használni. Ez egyébként nekem nem tűnt visszaélésnek, semmi jel nem utal arra, hogy például törvénytelenül meg akarják büntetni a jelenlévőket.

Azonban az oroszokra technika terén felnézhetünk: tavaly a hóviharban például nem sikerült eltalálni az M1 környékét az SMS-ekkel, ezért inkább mindenki kapott. Még külföldre is kiment a roaminggal, ami egy vicc.

P.Freddy 2014.01.22. 22:25:35

@♔batyu♔:

"a nyugdíjasok, nagycsaládosok helyett egy francia cég profitál a cafetériából és hasonlók."

Kedves, Fideszes, agymosott, vagy fizetett érdekelt:

A korábbi, üdülési csekk néven elhíresült képződménynek az EGYHARMADÁT lopták el, kétharmadát forgatták vissza.

A mostani, Erzsébet, Henrietta szopóbón és társai álnéven futó, Fidesz-Orbán-Simicska-tolvajbanda markában lévő utalványos szopatásnak a KÉTHARMADÁT lopják el, egyharmadát forgatják vissza.

Nem kell franciázni, a magyar köcsög kétszer annyit lop, mint a korábbi, akármilyen nemzetiségű köcsög.

És a rossz hír: a magyar Simicska köcsök tolvajlásából egy fillérrel nem fogsz többet látni, mint a francia (német, stb) köcsög "tolvajlásából". A különbség, hogy a magyar Orbán-Simicska köcsög kevesebbet hagy az embereknek, a többi pedig már Kajmán-szigeteken figyel.

Ha te ennek örülsz, akkor EGÉSZSÉGEDRE, FIDESZES! :-)

Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang 2014.01.22. 22:31:10

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа: "Valójában külföldi érdekcsoportok igyekeznek államcsínyt elkövetni a demokratikus kormány ellen."

Véletlenül sem az a helyzet, hogy Ukrajnában jelentős betelepült orosz kisebbség van, és most éppen ők kormányoznak, és az oroszok felé köteleződtek el, míg a lakosság nagyobb hányada függetlenedni szeretne tőlük.

Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang 2014.01.22. 22:36:06

@♔batyu♔: Csak emlékeztetőként, hogy Orbán 2010-ben IMF-hitelt akart, és abból finanszírozni egy 7-10%-os hiányt. Az IMF erre nemet mondott, és ekkor kezdődött a szabadságharc, és a MANYUP persely feltörése.

P.Freddy 2014.01.22. 22:44:22

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа:

Ugyan-ugyan. Dettó mint itt: Janukovics==Orbán, ugyanolyan köcsög kommunista despota mindkettő: van egy birkányi segghülye akik beszopják a kommunista hazudozásaikat, az értelmesebbek pedig már nehezen viselik, akárcsak egy Selmeczi Gabriellát, vagy Kósát, Szijjártót, Zsigót, szóval a már ránézésre is hazugpofájú disznókat.

Csak Janukovcs elfelejtette felszántani az ottani Kossuth teret, mert ebben Orbán vérgeci sunyi módon előrelátó volt (hiszen előtte pont ők huggyozták tele, Vekkerrel a kezében).

Észrevetted, hogy a Kossuth tér helyén négy éve gödör van?

maxval, a gondolkodni igyekvő bircа · http://maxval.co.nr 2014.01.23. 08:23:20

@P.Freddy:

Se Orbán, se Janukovics nem diktátor, s egyikük sem kommunista.

maxval a nem gondolkodó birca 2014.01.23. 21:34:12

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа: Ez igy van, egyik se az, Orban egy balkozepes populista, Janukovics pedig egy orosz-barat kozepdemokrata.