Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
A világ legbizarrabb vécéi egy helyen
r:galéria r:bizarr r:külföld

A világ legbizarrabb vécéi egy helyen

Ha menni kell, hát menni kell - mindenki ismeri a klasszikust. De hová kell menni Indiában? És Kínában? És mi a frász az a seggpisztoly?

// írta: Média Panda - kategóriák: galéria, külföld, bizarr

181497_2.jpg

Magyarországon kettő, nagy jóindulattal három féle wc típussal találkozhatunk: német, angol, meg a jó öreg pottyantós. Azt hinné az ember, hogy sokal több variáció nincs is - és persze nagyon, nagyon, nagyon nagyot téved. Rengeteg megoldás van, ami európai szemmel nézve bizarr és katasztrófális megoldásnak tűnik elsőre, meg másodikra is. És akkor még ott a seggpisztoly. Nézzünk csak körbe a nagyvilágban, hogy melyik országban hogy végzik a dolgukat az emberek, ha jön a szükség! 

toilet.jpg

A klasszikus nagy fehér porcelán isten. Ülőke, tartály, jobbra papír - teljesen átlagos, és megnyugtató látvány. Bár ebből a szögből nem látszik, de igazából itt ez a modell még lehet angol, vagy német rendszerű wc.

German-Toilet.jpg

A német wc-k annyiban térnek el az angoltól, hogy "polcosak". Azaz a termék első körben a képen látható polcra kerül, és csak utána viszi le a víz - cserébe pottyantáskor nulla esélye van annak, hogy egy adag felcsapodó, hideg víz seggen találjon minket. A német wc másik nagy előnye elvileg, hogy szemügyre lehet venni a terméket - nem vicc - mert ebből sok dolgot meg lehet állapítani, már annak, aki jártas a dologban. Nem kötelező. Menjünk tovább.

Tibetben az egyszerűségre szavaznak

3091146.jpg

Zen, ahogy a csövön kifér. Semmi csempe, semmi víz, semmi európai nagyzoló fényűzés, mint mondjuk a falak. Jössz, lerakod a tested terhét, és törölsz, azzal amit hoztál. Mert ha figyelemesen megnézed, papír sincs.

Bidé, arra az esetre

qxJq01R.jpg

Amerikában egyébként a bidére is nagyon keményen rácsodálkoznak, és nálunk se nagy divat. Igen, arra van, hogy "ott lent" megmossa az ember, amit meg kell mosni. De mondjuk a nők borotválhatnak benne lábat, sőt, lábat mosni is lehet benne. Olaszországban, Spanyolországban és a franciáknál nagy divat, valamint a brazilok és az argentínek is szeretik.

A japánok nem normálisak

DSCF0282.jpg

Ki a franc akarja a reggelt egy ilyen erős gugolással kezdeni? Őrület. Egyetlen szabály van, arccal a papír felé kezdjük a műveletet. Nem nehéz kitalálni, miért: próbáljon meg guggolva "aktus" után forgolódni az, akinek két anyja van. És hogy miért jó guggolva gittelni? Azért, mert egészségesebb. Kevesebb feszítéssel, meg erőlködéssel jön ki a termék, ugyanis abban a szögben áll minden szerved, ahogy az evolúció azt kidolgozta neki. 

289775651_2effcbdf15_z.jpg

A másik véglet japánban a Halálcsillag, ami lehúzza helyetted, megmossa helyetted, elemzi, meg még ki tudja, hogy mit csinál utána. Szerintem ha egy rossz gombra könyökölsz rá a reggeli kakenamana alatt, lehet előugrik Optimus Prime, és ő törli ki a segged.

Ázsia legtöbb országában ez a módi

toilet1.jpg

Ezen a csodálatos szépségű, angol nyelven illusztrált ábrán szépen leírják, hogy megy ez: vödröt a csapból vízzel megtölt, ba láb, jobb láb, leguggol, nyomja, nyomja, még, még, még, nagy levegő. A vödör vízzel előbb hátsót mosunk, aztán "lehúzzuk" a vécét. Vödröt újratölt. És igen, muszáj guggolni, különben borzasztó nagy kalamajkát csinálunk. Tényleg.

Azért gondolnak a turistákra is

3222467117_62c6b3b93b_b.jpg

Bizony, azért mégsem olyan rossz hely ez, ha elkap minket a szükség: a legtöbb civilizált helyen - mondjuk egy reptéren - lehet választani szépen a már megszokott, nyugati kényelem, és az egzotikus guggolós megoldás között.

Indiában is guggolni fogsz a reggeli kávé után

HPIM1120.jpg

Japp. Megint a guggolós, és megint a vödör. Mondjuk ez nehezített pályának látszik, ugyanis itt még a csempe csúszása sincs kiküszöbölve, mint az előző versenyzőnél. Ennek a fajtának a hivatalos neve amúgy a desi wc.

A thai kettő az egyben megoldás

3233318535_7b075235ff_b.jpg

Na, itt igyekeztek kiszolgálni mindenkit. Mondjuk elég ijesztő belegondolni, hogy egy másnapos buli után az ember megpróbálja a guggolóst kivitelezni ezen a szörnyetegen, akkor mégis milyen csúnyát lehet már taknyolni. Brrr.

Malajziában is a guggolós a sláger

IMG_1557.jpg

És igen. Mindenre a roppant szimpatikus csövet használod. Mindenre.

Kambodzsa nem pisivel pancsol, illetve de

t7jxhoF.jpg

Kambodzsa szegényebb területein bizony ezzel a bizalomgerjesztő látvánnyal kell megküzedni reggelente: egyből megy minden a folyóba. És imádkozol, hogy a folyóból ne csípjen valami seggbe.

Ázsiában és Dél-Amerikában amúgy minden wc-ben figyelmeztetnek

Do-not-leave-tissue-sanitary-napkins-or-anything-in-the-the-toilet-sign.jpg

Se papírzsebkendőt, se wc-papírt, se semmit nem dobsz bele a wc-be. A wc-be csak a termék megy, a papírszemétnek külön kis kuka van. Ennek az az egyszerű oka, hogy egyből eldugítja a wc-t, mert nem elég nagy a víznyomás. Ázsiában a wc-papír nem is túl népszerű, és ennek az oka egyébként a következő:

A seggpisztoly

Bum_Gun_Installation.jpg

Ott ugyanis elég elterjedt a seggpisztoly. Már ránézni is rossz. A működése egyébként kitalálható: Odateszed, célzol, meghúzod. Előtte nem árt letesztelni a fegyvert, nehogy kellemetlen meglepetésben legyen részünk, ha esetleg erős víznyomással megáldott környéken járnánk. Ha valamit nem szeretnék soha kipróbálni, akkor ez az.

Szocsiban gittelésnél lehet a legjobban barátkozni

sochi6.jpg

Az oroszok nagyon keményen ráfeküdtek erre a téli olimpia dologra, és feltalálták a tandem wc-t. De most komolyan, el tudtok képzelni kellemetlenebb szituációt ennél?

Talán csak az amszterdami mobil wc-k azok

public-male-toilet-amsterdam2.jpg

Itt a lányok nem pisilnek, de a srácok se nagyon, ha szégyenlősek. Nem tudok, ha néznek - jó vicc.

Kínában az ajtó luxus

china_world_toilet__677059a.jpg

Bemész, gatya le, hajrá. Nem nézel jobbra, nem nézel balra, törődsz a magad dolgával. Ahogy a melletted ülő is.

Vagy lehet guggolni közvetlen egymás mellé

img_3750.jpg

Oké, őszintén. Tegye fel a kezét, aki ezt bevállalná! Egyetlen előnye van: lehet veretni egy pacsit a mellettünk ülővel, ha jól sikerült az akció. De ez az azért tényleg csúnya.

Kenyában a repülő wc a divat

toilet (1).jpg

Sajnos a kép csak illusztráció, mert a repülő wc-t nem akartam igazi képpel berakni. Nem szeretné azt senki. A repülő wc ugyanis így néz ki: az ember elvégzi a dolgát egy műanyag zacskóba, és szépen eldobja, oda, ahová tudja: egy gödörbe, az út mellé, vagy ha nagyon a világ végén van, akkor megpörgeti a feje felett, és repül, amerre lát. Nem túl jó buli, pláne mivel egy komolyabb mennyiségű ember esetén kolerával meg garantált hasmenéses fertőzésekkel jár.

Véget ért a nagy retyó-körkép 

Remélem mindenki élvezte a látottakat, és ezentúl sokkal, sokkal jobban fogja értékelni a nagy, fehér porcelán istenséget, ami hűségesen várja a mosdóban. De ha esetleg külföldön jártok, mostmár jóval jobbak az esélyeitek, ha benyittok a wc-be.

44 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Namely 2014.05.12. 14:13:34

Ez nagyon jó ébresztő volt a kajakóma leküzdésére..... :))))))
végigröhögtem......
:D

micsoda? 2014.05.12. 14:37:52

Szenzációs téma, még jobb szöveggel kiegészítve:)))))))))) Egyébként a bide nagyon praktikus dolog, csak ajánlani tudom.

Barnalány 2014.05.12. 14:50:59

Rettenetes „szükséghelyzetekhez” nem kell a világ túlfelére menni, sőt, még csak illemhely sem kell hozzá! Pontosabban éppen az kell, hogy olyan helyen jöjjön az alfelünkre a megkönnyebbülhetnék, ahol közel s távol nem hogy WC, de még egy fa, bokor vagy legalább nagyobb fűcsomó sincs – viszont ott van az egész egyetemi tankör.

Rám ez az iszonyat – meg a hasmars – a hortobágyi Mike-tó melletti nagyréten tört rám, még másodéves egyetemi hallgató koromban, nyári terepgyakorlaton. Szerencsémre ahányan voltunk, mindannyian viccnek fogtuk fel azt, ami megtörtént. Estére az egyik tankörtársam már át is népköltötte/aktualizálta a híres betyárnótát az esetemre, így:

Hallottad-e hírét Bihar vármegyének,
Abban is a sivár Mikei nagyrétnek?
Hallottam, hallottam, kakiltam is benne,
Közbe’ meg a tankör a seggemet leste!

Bocsesz!:-)

magyar bucó 2014.05.12. 15:22:56

Szocsiban a terven egymás mellett nem két WC, hanem egy WC és egy bidé volt. Hogy a kivitelezőnél a melós nem tudott tervrajzot olvasni vagy egyszerűen csak nem volt kéznél beépíthető bidé, már soha nem fog kiderülni. Mindenesetre így is jobb, mintha a másik WC helyén csak a lyuk lett volna. Mindenesetre hálás téma a nyugati sajtónak.
A kenyai repülős WC ugye csak vicc? Zacskóba szarni meglehetősen macerás, majd az még el is kell dobni. Ha azt akarom, hogy a szar az út mellett legyen, akkor egyszerűen odaszarok zacskó nélkül. És mi van, ha valakinél véletlenül nincs zacskó? Akkor összeszarja magát? Egyébként tudtommal Kenya nem zacskógyártó nagyhatalom... Buliból, részegen egyszer elmegy, de, hogy náluk sem ez a rendszer, az egészen biztos.

Eliot Rosewater 2014.05.12. 15:36:53

Na ezt a poszt se jó másra, csak a szerző világlátatlanságának a bizonyítására. Komolyan a guggolós vécé a legsokkolóbb dolog, amit el tudsz képzelni? Nem kell vad tájakra menni, már Boszniában is szembejön az ilyen és az pedig nem kérdés, hogy a világ túlnyomó többsége ezt és nem az angol WC-t használja. A fő érv mellette a higiénia és az olcsóság, nem érsz hozzá semmi idegen felülethez.

Média Panda 2014.05.12. 15:38:42

@magyar bucó: en.wikipedia.org/wiki/Flying_toilet - próbálnak küzdeni ellene a hatóságok, mert csak a probléma van vele, rengeteg szempontból. És persze állandóan csökkenésről számolnak be, csak éppen sokszor kiderül, hogy volt némi turpisság, meg statisztikai szépítés. Nyilván persze nem _mindenhol_ ez a módi az országban, és aki megteheti, tuti nem fog zacskózni.

Túrós (törölt) 2014.05.12. 15:53:07

Állítólag tényleg jobb guggolva sz*rni, a belek máshogy helyezkednek el és könnyebben kicsúszik (o__o)

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2014.05.12. 16:20:14

És a jó öreg, magyar kertvégi fa-pottyantós miért maradt ki? :)

legelső MortalWombat 2014.05.12. 16:28:50

@Barnalány:
Szinte ugyanez, csak Tunéziában.
Szigettúrára mentünk. A sziget: a tengerből kb. 50 cm-re kiemelkedő homokzátony. Se fa, se bokor, de még fű sem. És lapos, km-ekre ellátni.
Visszafutottam a hajóra, benyitottam a WC-be, de még belépni sem mertem.
Irány vissza tengerpartra, be a tengerbe, kb. 500 m úszás befelé, könnyítés, mosás.(Nem volt nehéz, volt víz!)
Jobbra-balra 200 m-en belül nem volt ember.
Ja, és Tunéziában nem nehéz összeszedni egy kis hasmarsot!

kbellfan · http://rkbc.blog.hu 2014.05.12. 16:40:09

A "seggpisztoly" a legjobb találmány. Papir nelkül hozzá se kell érni a s**hez. Sokkal higénikusabb mint papirral hulyeskedni sztem... Egy jó csípős tom yum után reggel meg kész áldás :)

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2014.05.12. 16:56:18

@Billy Pilgrim:
"Nem kell vad tájakra menni, már Boszniában is szembejön az ilyen"

Ja, vagy pl. Bulgáriában...
A kempingben ilyen volt :)
Klassz faházakban aludtunk, de reggelente el kellett battyogni a vécéházba, ahol bizony guggolós, pottyantós volt...

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2014.05.12. 16:57:21

"A német wc másik nagy előnye elvileg, hogy szemügyre lehet venni a terméket - nem vicc - mert ebből sok dolgot meg lehet állapítani, már annak, aki jártas a dologban. "

Ez tényleg így van...

kissiú 2014.05.12. 17:05:05

Fiatal koromban nem értettem, hogy ha megkérdezem egy betegtől, hogy milyen színű a széklete, miért mondja sértődötten, hogy nem szokta nézegetni. Később rájöttem, sok helyen pottyantós a WC Mo-n is.

Becsületes brigantik 2014.05.12. 17:10:43

És a szibériai WC?
Tudjátok, a két bot:
- az egyibe kapaszkodsz,
- a másikkal hajtod a farkasokat.

kkn 2014.05.12. 17:45:23

A japánok, meg a keletiek eleve mindig guggolnak. Ha pihen, leguggol. Ők ezt szokták meg. Sok keleti eleve így melózik. Pl. a bangladesi autóépítő műsorában is, ott guggoltak az autón, úgy flexeltek, hegesztettek. de láttam olyan keleti képet, ahol a motort úgy fúrta a csóka, ahogy a porban a blokk másik végén guggolt.

Amúgy a számomra kényelmetlensége mellett az is a guggolás ellen szól, hogy mi van, amikor a hasmarsban úgy igazán ráreccsent az ember, amikor megy mindenfelé. Akkor kész, oda a megjelenésünk.

A bidé, meg amúgy a megmosás nem hülyeség, hiszen mi csak elmaszatoljuk a papírral a cuccot, de nem lesz teljesen tiszta. Amikor zuhanykor megmossuk, na az lesz. Meg a bidé, és amikor így megmossák.

No és be lehetett volna venni az ókori római WC-t, amikor mindenki a vizes vödörből kivett botra tekert ronggyal törölte ki. Ugyanonnan, ugyanazzal. A spongyával. A mondás spongyájával.

g-dúrban zúgó kabóca 2014.05.12. 18:07:38

én tök nem értem, ezt az idegenkedést itthon a guggolóstól, mikor a csajok kb sehol nem ülnek rá a wc-re, csak otthon, szóval mi így is guggolunk kb. mindenhol, ami ráadásul rohadt nehéz a klasszik fehér elefánt felett, mert nagyon kell combizmozni, h ne érj hozzá sehol. szóval szerintem a tuti: otthon a teraszos német klasszik, nyilvános helyeken meg guggolós-pottyantós.

efi 2014.05.12. 19:33:35

Angol feliratos képen ott megy a cső a WC mögött, de nem baeg, akkor is inkább külön edénybe töltögeti, nem ám tenne egy vezetéket, meg egy csapot a WC-hez is. Aztán ha meg eltűnt, vagy eltörött az a pixis, akkor lehet pillogni, hogy hogyan legyen.
4-el alatta már 200 évet fejlődtek, minek az edénybe meregetni, ha létezik cső is.
Bidé: bizonyára növeli a hatékonyságot, de önmagában nem mindig elég. Egy jó kis szorulásos kenőmájas állaghoz papír is kell. És az is előtte.
Pottyantós retyók: meg lehet nézni többé vagy kevésbé mindegyik környéke retkes, de minimum leharcolt. Kurva higiénikus.
Ahol meg a WC papír eldugítja a WC-t, ott mi lesz az akkora kulával, amiről úgy kell leszállni, az nem dugítja el?

AgentO 2014.05.13. 06:52:53

Guggolós téma pl. Franciáknál alap, nem a turisták által kedvelt helyeken persze, hanem pl. cégeknél,gyárakban.

Circus 2014.05.13. 07:30:27

Guggolós téma:
Svájc, San Bernardino (nem Szent Bernát, az odébb van, és nem az azóta tán elkészült alagút) hágó, hegytető, kb tíz éve. Szendvics, pihi, indulás előtt könnyítés - namost majdnem beleestem a meglepetéstől a földön tátongó, ízlésesen körbecsempézett lyukba. Persze ez már Ticino kanton, olasz, nade Svájc... :)

Amszterdam: van a képen láthatónál mókásabb, amikor fémoszlopon fémpalásttal kb térdtől felfelé takarnak csak, tehát az nem látszik, hogy ki termel, csak az, hogy mit. Amíg ki nem jösz, nyilván :). Itt is magyarázat a kikötő, a matrózok egyszerű népek.

Sárga Pecsenyekacsa 2014.05.13. 07:31:33

Az alomszék is kimaradt. Sógoromék most rendeztek be egyet. Az se semmi a fürdőszobában...

Vorbis 2014.05.13. 08:25:40

A gugolós wc-k területén mit csinálnak akik nem tudnak gugolni, mert mondjuk sérült a térdük? Nekem tavaly műtötték a térdem, most már ha lehet közben kapaszkodni, és nagyon nincs más, akkor bevállalnék egy ilyen gugolós wc-t, de tavaly nem tudom elképzelni; terhelés nélkül is fájt, ha behajlítottam annyira..

Momina 2014.05.13. 09:02:51

A szimferopoli repülőtéren (!) koedukált (!) guggolós rendszer van, de nem a reptéri váróban, nem ám, hanem egy külön épület alagsorában, ahová el kell sattyogni. Nem zárható lengőajtó van minden fülkén, de csak akkora, hogy alul a lábad és felül guggolás közben a fejed nyakig kilátszik. Praktikus, így egy pillantásra felmérhető, foglalt-e a fülke. Amúgy fehér csempe mindenütt, tiszta meg minden, de azért az éjszaka közepén kivilágítatlan udvaron át a gyengén megvilágított épület homályos alagsorába egyedül lekúszni ebbe az objektumba, olyan z kategóriás thrillerszerű élmény volt...

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2014.05.13. 09:37:14

Nekünk ilyesmi van:
www.aliexpress.com/item/Free-Shipping-NEW-Hygiene-Hot-and-Cold-Water-Wash-Clean-Unisex-Easy-Toilet-Bidet/937252940.html
100.0% of buyers enjoyed this product! **
Remek, hogy utána könnyen meg lehet mosni. Az a szar, ha máshol kell csinálni. :(

Neander 2014.05.13. 09:54:20

A nyolcvanas évek vége felé a Szovjetunióban jártam - osztálykiránduláson. Egy moszkvai iskola osztálytermeiben voltunk elszállásolva tábori ágyakon. Mi, fiúk, ahogy a lányok mindig, ezúttal a biztonság kedvéért együtt indultunk el, hogy felderítsük a vécét. Odabent megdöbbenve tapasztaltuk, hogy vécécsészék ugyan vannak, de nincsen köztük elválasztó fal. Úgy kellett csokizni, hogy közben premier plánban figyelhettük meg egymás arcát. Persze a civilizált szarás lehetőségét nem vették el tőlünk teljesen, mert volt egy nagyon komoly könnyebbség: a küblik között egy-egy vasrúd volt függőlegesen a födémbe betonozva. Ezt a megfelelő kéztartással meg lehetett ragadni, így nem combizomból kellett tartani magunkat. Enélkül tényleg nehezebb lett volna.

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2014.05.13. 10:02:16

@g-dúrban zúgó kabóca: pont azért vannak összehugyozva a női wcülőkék, mert nem mernek ráülni fertőzésveszély miatt. Aztán így már tényleg nem is lehet. Ügyesek a csajok, na.

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2014.05.13. 10:05:44

@efi: én se tudom felfogni, hogy a papír hogy dugít el valamit, amit egy alkar vastagságú szar nem...

martineden 2014.05.13. 10:27:49

@kbellfan: Nem kell hozza erni?Utana vizes seggel setalgatsz?

kbellfan · http://rkbc.blog.hu 2014.05.13. 10:32:41

@martineden: hat ha meleg orszagban vagy megszarad, de le lehet torolni a vizet papirral . akkor is higenikusabb sztem :) Ha lesz saját lakásom tutira lesz a wc-ben.

Szamiz67 2014.05.13. 11:17:23

@Zka: Megtapad a csatorna falán, majd ehhez további papír tapad.

gym 2014.05.13. 11:30:28

A "seggpisztoly"-nak titulált alkalmatosság igen hasznos és jó. Amúgy a vödrös megoldás modernebb változata. De látom, ezt már írta valaki.

A nyilvános WC-k közül számomra egy brüsszeli a legemlékezetesebb, állítólag a legrégebbi, ma is működő nyilvános WC (Belgiumban? Európában? Már nem emlékszem.) Úgy tűnt, hogy csak férfiak használhatják, és egy templomot kell oldalba hugyozni egy poaraván mögül... ott megy a csatorna. Úgy látszik , régen ez nem volt olyan szemérmetlen dolog. Aki nem hiszi, járjon utána: article.wn.com/view/2014/04/23/Public_places_turn_urinals_due_to_lack_of_toilets_in_City/

gym 2014.05.13. 11:33:19

Az "Is the church Sainte Catherine Brussels a Urinal?" című videót kell a fenti linken kiválasztani.

moareka 2014.05.13. 12:15:21

Köszönjük a tájékoztatást, főleg a kommentálást, rég röhögtem ennyit!!!!(:)

videki gyerek 2014.05.13. 13:42:37

A legjobb akkor is az europai megoldas. Ez a gugolas, meg ezek az ajto nelkuli, elvalasztas nelkuli megoldasok, hat durvak.

magyar bucó 2014.05.13. 14:19:44

@videki gyerek:
A guggolóssal csak két baj van, egyrészt öregen, fájós térdekkel nehéz felállni, másrészt hasmenésnél lehet, hogy szó szerint lefosom a bokám. :) Viszont sokkal kisebb az aranyér kialakulásának valószínűsége, minden szépen helyére kerül, kevesebbet kell erőlködni.

Gera 2014.05.13. 14:59:30

A bidét önmagában nem tartom hülyeségnek, de nem tudnék közös bidét használni valakivel. Ugyanez a bajom ezekkel a nyilvános seggmosó alkalmatossággal is fent, undorító a közel steril, egyszer használatos papírhoz képest.

efi 2014.05.13. 16:31:45

Az is megérne egy misét, amikor a klotyó a fürdőben van. Eleve párhuzamos használat kizárva, de a sorossal is vannak problémák, ha valaki fürdeni akar egy metángáztámadás után.
Nem is értem igazából, hogy miért nem mondjuk a konyhába vagy a nappaliba teszik az ilyenek, oly mindegy lenne már.

videki gyerek 2014.05.13. 19:01:07

@nemorino: www.hoax-slayer.com/one-way-glass-toilet.shtml
Ez a felig atlatszo, tukros budi marha jo a varos kozepen, de szerintem kozvetlen kozelrol atlehetne latni rajta latni. :))

prolee 2014.05.18. 22:45:50

Én babapopsitörlő nedves kendőt használok itthon. Egyénként meg darabonként csomagolt nedves WC-papírt.
Csodálkozom, hogy ha vendégségbe megyek, sehol nincs nedves WC-papír.

Kyria 2014.06.03. 15:24:38

Colitissel ezek az egzotikus "mellék"-ek nagy kihívást jelentenének. Elborzadtam már a képektől is.

huracan1 2014.09.20. 22:29:19

Egyik-másik valóban brutálisnak tűnik, de a guggolós megoldás mellett én is kampányolnék, ha lenne rá valami higiénikusabb megoldás, mint egy szimpla lyuk. Ülni a csészén, ami másfél perc alatt nyomja agyon a combomat, 2 perc alatt zsibbasztja el az egész lábamat, nem túl kellemes. Arról nem is beszélve, hogy a megfelelő testtartás nem az ülés, hanem a guggolás. Valami olyasmit tudnék elképzelni, mint a rendes csésze, 30-40 centivel közelebb a padlóhoz. Vagy "fellépővel" a csésze mellett. Mert ugyebár senki nem szeretné bokánfosni magát, ha úgy adódik. :-)

Gézu64 2017.06.20. 19:47:15

Hujuj. Álmomban sem mertem gondolni, hogy ilyen merész összeállításra bukkanok a tökéletes wc kutatása során :D Azt hiszem, inkább mégis maradok ezeknél: szerelvenybolt.hu/szaniter/fajanszok/wc-cseszek/ :D Amúgy is ez a guggolós megoldás nagyon távol áll tőlem. :/
süti beállítások módosítása