Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
A világ legszebb stadionjai

A világ legszebb stadionjai

// írta: Média Panda - kategóriák: galéria, külföld, építészet

main.jpg

Bár szeretjük azt hinni, hogy hazánk méretéhez képest indokolatlan stadion-nagyhatalom vagyunk, érdemes egy pillantást vetni erre a tíz, nyugodt lélekkel építészeti remekműnek nevezhető stadionra, amik lélegzetelállító látványt nyújtanak, és igazán egyedi kinézettel rendelkeznek.

Football Stadium FC Bate Borisov

OFIS_STADIUM-FC-BATE_BORISOV_13.jpg

Egészen futurisztikus darab. 2012-ben adták át, mintegy 13,000 ember befogadására alkalmas, a BATE Borisov klub otthona. A lekerekített vonalaknak, és a lyukaknak köszönhetően egy furcsa alien-űrhajóra hasonlít leginkább.

Soccer City Johannesburg

POP-SCJ-0022-A_CREDIT CHRIS GASCOIGNE.jpg

A stadion a 2010-es FIFA Világbajnokságra készült, ami az első olyan alkalom volt, hogy Afrika területén rendezték meg az eseménysorozatot. A stadion javarészt afrikai alapanyagokból készült, a dizájn kivilágítva pedig az afrikai égboltot szimbolizálja.

Allianz Arena, München

Allianz_Arena_1366x768.jpg

A színéből és a városból már lehet tippelni, de igen: az Allianz Aréna a Bayern München otthona. A színváltós stadion pedig igencsak turistacsalogató darab, éjjel különösen megkapó látvány.

London Aquatics Centre

ZHA_Aquatics Centre_Hufton_Crow_017.jpg

Ezt a stadiont a 2012-es Olimpiai Játékokra építették, a dizájn pedig a víz jegyében készült, az Olimpiai Park gyöngyszeme.

Baku Crystal Hall

2645_MB58-01_9273.jpg

A Baku Crystal Hall Azerbajdzsán büszkesége, és különleges fényjátéka emeli ki a stadionok tucatjai közül, meg persze a szögletes, futurisztikus dizájnja. Mintha egy Star Wars film díszlete lenne. Az Eurovíziós dalfesztivál helyszínének készült, és hát le a kalappal.

Estádio Municipal de Braga

5723279855_234325b239_z.jpg

Braga Észak-Portugália egyik legfontosabb városa, és vallási székhelye is egyben. A helyi stadion különlegessége, hogy egy kőfejtő oldalába illeszkedik be tökéletesen, és erre csak rásegít a szürke, industrial dizájn.

Beijing National Stadium

226_CO_080418_850_IB_PRI.jpg

A dizájn részben a legelismertebb kínai művész, Ai Weiwei munkája, és ez meg is látszik rajta: a stadion kívülről inkább tűnik egy gyönyörű műalkotásnak, mint egy szimpla stadionnak. Majdnem 100,000 férőhelyet biztosít ez a csodálatos építmény.

226_CO_080418_728_IB_PRI.jpg

Oita Bank Dome

12.jpg

Persze a japánok sem maradnak el Kínától stadion téren: az Oita teljesen olyan, mintha egy bármelyik pillanatban felszálló űrhajót látnánk a földön csücsülni. A 2002-es FIFA világbajnokság egyik színhelyeként épült, 2001-ben pedig a világ legjobb építészeti dizájnját is elnyerte a kategóriájában.

 

2 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

paperboy 2014.08.15. 10:41:00

Ezek többsége azonban vagy valami fontos esemény helyszíne volt, vagy van rendes klubja. Nálunk csak stadion van.

szürke_tapir · http://akozert.blogspot.com 2014.08.24. 22:33:37

Az Allianz Arena csak _részben_ a Bayern München otthona, ugyanúgy az 1860 München is hazai pályaként használja, akkor kékre van kivilágítva. (esetleges válogatott meccs alkamával fehér.)
süti beállítások módosítása