Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Minden szuperhős ugyanúgy ér földet

Minden szuperhős ugyanúgy ér földet

// írta: Média Panda - kategóriák: média, videó, hoppá

Újabb ékes példa Hollywood végtelen kreativitására. Eddig is volt már pár szitu, ahol kiszúrtam ezt a pózt, de a jelek szerint sokkal többször fordul elő, mint gondoltam, és nem is minden filmben szúrtam ki. A Scott Pilgrim vs. the World pl. átcsúszott a rostán, de Scarlett Johansson feszülős ruhába bújtatott teste is megzsírozta annyira az agyam, hogy ne akadjon meg ilyen apróságokon. Kellemetlen.

Gondolom, hogy ennél amúgy sokkal, sokkal több Three Point Landing van a sorozatok, filmek és videojátékok világában, és totál lehetetlen egy videóba bevágni mindet, de sebaj. Elvégre manapság már semmi sem eredeti, nem?

The-Dark-Knight-batman-landing-on-vehicle.png

Egyébként Batman és Iron Man esetében még tökre van értelme is a dolognak: ők sima, natúr, "normális" emberek, csak van rajtuk egy páncél. Ha ők landolnak a magasból a földre, akkor tök jogos a betérdelés, meg támasztás. De mondjuk pláne azoknál a szuperhősöknél tökre bűzlik az egész, akik tudnak repülni. Azt hinné az ember, hogy nekik már van annyi rutinjuk, hogy egyszerűen ne toljanak túl egy sima landolást. De nem. Sőt, a póz nem csak a filmeken, hanem a posztereken is fertőz.

taking a knee.jpg

Jó, persze érthető a használata az egész térdelős dolognak: tök látványos póz, a hős kicsit esendőnek látszik, ugyanakkor már érződik, hogy megy gyakni. A landolás szép, a kicsit megremegő kamerával jól passzol, a néző bólint, határozott tompa puffanás, popcorn. Szeretjük, megszoktuk, mindig beválik - szóval miért ne használnák?

Azért, mert a készítők által felvázolt világban nem feltétlen logikus lépés a hős részéről. Míg Thor vagy épp Superman tökre megengedheti amúgy magának, hogy térdelve csúnyán nézzen a rosszfiúkra, addig mondjuk Batman, vagy épp Daredevil sokkal kevésbé, mert nekik azért máshogy esik egy sima pisztolylövés, mint a kripton golyóálló bőrű kockahas bajnokának. Pláne ha még áldoz három másodpercet arra, hogy nézze a talajt, aztán hirtelen felszegje a fejét, mint a videóban sokan. Ha én bankot rabolnék, és beugrana elém a tetőről Batman, aztán elkezdené nézni a padlót öt másodpercig, valószínű nem várnám meg, amíg végez vele.

És persze, szuperhősös filmek kapcsán ilyenekkel kötekedni tök hülyeség, van abban nyilván ezer más sokkal, sokkal nehezebben hihető momentum, csak ezek olyan dolgok, amik azért tudják szúrni az ember szemét. 

15 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Analyzer 2014.09.09. 09:31:59

minden repulogep is ugyanugy erfoldet. meg a macskak. ezen rugozni...... ;)

Lady Ann 2014.09.09. 09:34:25

Pedig tök egyértelmű: Superman nem férne el a címlapon, ha állna, Thor a kalapácsán támaszkodik, de mivel rövid a nyele, kénytelen letérdelni, Vasember most mászott ki a vízből és még nem sikerült felállnia, Daredevilnek valószínűleg viszketett a sípcsontja és nincs szék a közelben, mert elégett.

Fot L' Mondó · http://fotelmondo.blog.hu/ 2014.09.09. 10:31:48

És miért kellenek szuperhősök egyáltalán? G.I. Joe már nem is elég az átlag amerikainak?

Démonmac1 2014.09.09. 10:44:37

Sőt, kezdj el Hong-Kongi akciófilmeket nézni, meg fogsz lepődni.

Globetrotter2014 2014.09.09. 11:16:49

Hancocknak szerintem máshogy ment a landolás.... :)

Gyűrött Papír 2014.09.09. 11:22:16

Ejej, és a nagy öreg hol marad!? A terminátor megérkezése alap.

cenzuratroll bosszanto 2014.09.09. 11:22:30

Működik, hihetetlen.

Alkoss új pózt. Vedd fel videóra, amint a füleddel érkezel a földre, tompítasz, és a bal sarkadon és a jobb füleden egyensúlyozva a hátadra fordulsz. Küld el az összes rendezőnek, tedd fel a netre, oszt te leszel a világ legsikeresebb embere.

exilis 2014.09.09. 12:36:40

Nekem is a terminátor ugrott be. Jól gondolom, hogy onnan ered ez az egész?

Prostatikus Vogon Jeltz 2014.09.09. 12:49:15

Amúgy ja, tényleg fantáziátlan már.
Az meg mégsem járja, ha egy szuperhős a fél vállán tovagördülve csillapítja a becsapódást.
De ha valaki kitalálna menőbbet, akkor azt csépelnék el.

Krajcs · http://uralicowboy.blog.hu 2014.10.31. 20:21:35

Nem vágom ezt a Terminátoros hasonlítást. Mikor megérkezik a jövőből, kicsit nem ugyanaz.
süti beállítások módosítása