Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Az idegesítő fotósok 7 típusa, akik megkeserítik a nyaralást

Az idegesítő fotósok 7 típusa, akik megkeserítik a nyaralást

// írta: Média Panda - kategóriák: lista, nagyvilág

shutterstock_231033142-680x425.jpg

A nyaraláskor fotózást nem lehet kikerülni a mai korban. Nyilván mindenki szeretné megőrizni az élményeit, megmutatni az otthoniaknak hol járt, mit látott. De mindenki máshogy éli meg az élményeit, és máshogy is örökíti meg őket. Néha úgy, hogy attól agybajt lehet kapni. A fotósok 90 százaléka pedig besorolható ebbe a hét, nagyon szépen elkülöníthető csoportba.

A partiállat

screen-shot-2015-03-17-at-13_32_32-680x445.png

A partiállat tesz a helyi látványosságra. Tesz a szép kilátásra. Az ezeréves romokra, az állatokra, amik csak néhány percre bújnak elő minden teliholdnál, az épületekre, amikben évszázadok óta nem élt ember. Ásítanak. Csak akkor kapják elő a fényképezőgépet, amikor buli van, amikor előkerülnek a piák. És nagy tehetséggel örökítik meg azt a másodpercet, amikor az egész arcod egyetlen egy görcsbe áll egy helyi lórúgás kokéltól, vagy amikor harsányvörös fejjel ordítva táncolsz a táncparketten. És persze az egész megy Facebookra, Twiterre, mindenhova - hiszen jól érzik magukat, és ezt a világnak tudnia kell.

A turista

shutterstock_69062074-680x458.jpg

A turista egy könyörtelen, céltudatos bérgyilkos. Nem érdeklik a helyi kézműves cuccok, tesz az eldugott utcákban található gyönyörű szobrokra, amik egy-egy helyi hősnek állítanak emléket. Nekik csak egy a fontos, a fő attrakció, a nagy név, a helyi turistacsapda: akárhol vannak, csak erre mennek rá, mint cápa a vérre. Legyen az az Eiffel-torony, a Golden Gate híd, vagy a Sidney-i Operaház, vagy a Pisa-i ferde torony.

A művész

martin-moos-leaning-tower-reflected-in-puddle-pisa-italy.jpg

A művészt lehetetlen eltéveszteni, mivel olyan szögekből próbálnak lefotózni mindent, ami másnak eszébe se jut. Amíg te ámuldozva nézed a több száz éves műemlékeket, addig ők nagy keményen kitekeredve lógnak egy fáról, hogy egy lerobbant Peugeot 206 szélvédőjében tükröződve lekapják valami váratlan szögből azt, amit te épp nézel.

A szőnyegbombázó

shutterstock_245110261-680x331.jpg

A szőnyegbombázónak a nagy számok törvénye a nagybetűs Isten. Egy fikarcnyi érzéke sincs a fotózáshoz, viszont szent meggyőződése, hogy ha ezer fényképet lő az adott helyről, épületről, naplementéről, bármiről, akkor abból legalább egy jól fog sikerülni. Ha egy szőnyegbombázóval sikerül párba keverednünk, készüljünk fel rá, hogy mindenhol egy évet fogunk eltölteni, minimum, mielőtt a százharmincadik fotóra azt mondja, már majdnem jó!

A gépimádó

shutterstock_179174006-680x681.jpg

A gépimádót már azelőtt ki lehet szúrni, hogy elkezdene fényképezni. Manapság a többség megelégszik a kompakt fényképezőgépek, vagy a mobilok tudásával egy nyaralás során, a gépimádó nyakában egy vagy két DSLR gép lóg, nem ritkán 3-4 jön velük nyaralni, egy csomó objektívvel, amit barátságosan csak obinak fognak becézni az egész nyaralás alatt. A többségnek nem csak hogy nincs szüksége amúgy ilyen tudású gépre, de még csak nem is tudják, hogy kell bánni velük. Jellemző még, hogy az egész nyaralásra összesen három pólóval és egy nadrággal érkeznek, mert nem fért be több cucc a bőröndbe a gépek mellé. Amikor épp nem állványokat babrálnak és ármánykodó szemmel vizsgálják a napsugarak beesési szögét, akkor arról fognak neked rizsázni, milyen drága a gépük, de mennyire megérte megvenni.

A maximalista

shutterstock_170815868-680x453.jpg

A maximalista nagyban hasonlít a szőnyegbombázóra, noha ezt egyikük se ismerné el soha. A maximalista szétaggódja magát szögek, fények, fókuszpontok és még számos egyéb dolog tökéletes vagy tökéletlen együttállásán, amire általában egy nyaraló halandó egy kósza másodpercet nem fecsérel, de persze egy szót sem fognak ebből kinyögni neked, vagy bárkinek - hiszen ők természetes tehetségek, akik csak kattintanak egyet, és csodás lesz a végeredmény. A valóságban néha ugyan húsz percig is eltart, mire a gép elővételétől eljut a kattintásig, de hát van ilyen.

A mókamester

big-carrie-pic.png

Minden nyaralások megkeserítője, az önjelölt mókamester, aki csak azért veszi elő a gépét, hogy mások életét megkeserítse vele, mindezt az "ártatlan szórakozás" zászlaja alatt. Benyomul a szobádba fotózni, mikor épp öltözködsz vagy zuhanyoznál, vagy addig mondogatja a neved, amíg oda nem fordulsz, és valahogy elcsípi a fotóval a legelőnytelenebb arcodat mutató tizedmásodpercet, vagy az örök klasszikus: nekiáll videózni, amíg ti egy fotóhoz pózoltok.

Végszó helyett 

Szokás szerint nem magamtól voltam ilyen okos és kreatív. Az eredeti, eredeti nyelven innen, a képek javával együtt. Viszont nagyon nem szó szerint fordítottam, mert nem lett volna értelme, legalábbis szerintem. 

komment
süti beállítások módosítása